Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pistolet ASG do 350 zł, jaki wybrać?

Recommended Posts

Jest to mój pierwszy post na tym forum, mam nadzieję, że wybrałem odpowiedni dział.

Cześć wszystkim :icon_razz:

Potrzebuję Waszej pomocy w wyborze pistoletu asg do max. 350 zł.

W temacie jestem kompletnie zielony, ale postaram się opisać swoje wymagania na podstawie tego co dowiedziałem się przeglądając oferty sprzedaży.

Wykorzystanie: będę go używał do strzelania w tarcze/puszki itp.

Chciałbym, aby w większości był wykonany z metalu, ponieważ zależy mi na jak największej realności wyglądu oraz, aby waga była odpowiednia w porównaniu z prawdziwym pistoletem.

W związku z tą realnością konieczne jest Blow Back.

Co do "zasilania" Green Gas lub CO2 - tutaj potrzebuje porady, które rozwiązanie będzie lepsze dla takiego rekreacyjnego użytkowania.

Prędkość początkowa: też chciałbym, aby była z tych większych, aby mieć poczucie, że kupiłem coś porządnego o ile tak można do tego podejść.

Tutaj podaje model, który podoba mi się z wyglądu, jednak pamiętajcie że kompletnie się na tym nie znam. Mówiąc o wyglądzie mam namyśli długość całkowitą, aby nie był zbyt krótki.

https://www.militari...894.xml?cat=124

Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto zdoła mi odpowiednio doradzić.

Z góry dziękuje za pomoc! :icon_lol:

Ja bym wziął R17 Army, albo coś z serii Coltów tego samego producenta (np. R27, albo R30).

W 400 zł zamkniesz się z gazem, kulkami i ewentualnie z kaburą jeśli chcesz praktykować też element dobycia.

Znajdź tematy o tych pistoletach na forum i poczytaj.

Edited by Budweiser

No właśnie nie trafiłeś ;)

Z zasad podforum:

Prosimy, by nie zakładać w tym dziale wątków o charakterze "Jaką replikę wybrać?" - ich miejsce znajduje się w dziale "Jak zacząć". Wyjątek stanowią tematy nastawione na porównanie podobnych pod pewnymi względami produktów.

Przenoszę do Jak zacząć.

Jeśli nie zamierzasz strzelać do ludzi to kup wiatrówkę.

Tutaj właśnie wyszło nieporozumienie przez moją nieznajomość tematu.

Możesz polecić od siebie jakiś model godny uwagi spełniający moje wymagania?

No właśnie nie trafiłeś :icon_wink:

Przenoszę do Jak zacząć.

Obiecuje poprawę na przyszłość :icon_lol:

A możesz zmienić tytuł tematu? Zamiast "ASG" na "wiatrówkę" tak jak to kolega zasugerował.

Ja bym wziął R17 Army, albo coś z serii Coltów tego samego producenta (np. R27, albo R30).

Ciężki wybór z tego co podałeś, ponieważ Colty 1911 podobają mi się z wyglądu (poza spustem) natomiast Glock na zdjęciach taki krótkawy mi się wydaje.

Może dla niektórych śmiesznie to zabrzmi, ale wygląd też ma duże znaczenie ponieważ nie planuję za szybko kupować czegoś nowego. A druga sprawa to, że replika będzie też wykorzystywana jak złodzieje wpadną mi na chate, więc musi porządnie wyglądać :hahaha:

Co do wiatrówki - nie znam się na nich.

Co do obrony domu przy pomocy repliki. Jeśli złodziej będzie miał ze sobą broń, to postawisz się w nieciekawej sytuacji. Lepiej kupić tazer, bo w razie konieczności użycia on może Cie obronić. Z repliki musiałbyś trafić w oko.

Do strzelania do tarcz czy puszek wiatrówka będzie:

- tańsza w zakupie

- celniejsza

- tańsza w eksploatacji

- bardziej niezawodna

Niestety będzie gorzej wyglądała w tornistrze i nie będzie nią można w gronie szkolnym polansić.

Za kolejną wzmiankę o samoobronie przy pomocy repliki zamknę temat.

Przeglądając stronę militaria.pl najbardziej pasujące do moich wymagań to:

1. https://www.militari...836.xml?cat=116

2. https://www.militari...838.xml?cat=116

Który Waszym zdaniem jest lepszy?

Czy może jeden i drugi są sobie równe i kierować się wyglądem (dla mnie 1.) ?

Chętnie poznam inne konkurencyjne modele :icon_wink:

Edited by Eddy95