Repcak Posted April 8, 2018 Report Share Posted April 8, 2018 Przymierzam się do montażu tłumika dźwięku do mojego G&G GC16 Wild Hog 13.5", coś około 15 cm w celu wrzucenia dłuższej preclufy. Martwi mnie natomiast kwestia stabilności lufy zewnętrznej. Chodzi o to że lufa nie ma żadnego podparcia poza miejscem mocowania do korpusu, czy są jakieś sprytne rozwiązania które pozwalają dodatkowo ustabilizować lufę? Quote Link to post Share on other sites
DevilBoy Posted April 9, 2018 Report Share Posted April 9, 2018 Przymierzam się do montażu tłumika dźwięku do mojego G&G GC16 Wild Hog 13.5", coś około 15 cm w celu wrzucenia dłuższej preclufy. Martwi mnie natomiast kwestia stabilności lufy zewnętrznej. Chodzi o to że lufa nie ma żadnego podparcia poza miejscem mocowania do korpusu, czy są jakieś sprytne rozwiązania które pozwalają dodatkowo ustabilizować lufę? Polecam poszukać tu na forum tematu o tych replikach G&G. Jest tam sporo odnośnie usztywnienia lufy zew. Względem keymoda. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted April 9, 2018 Author Report Share Posted April 9, 2018 Z tego co widzę główne rozwiązanie to oklejenie izolacją. Liczyłem na coś bardziej estetycznego ;p Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted April 9, 2018 Report Share Posted April 9, 2018 Zapytaj w HPAirsoft. Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted April 9, 2018 Report Share Posted April 9, 2018 Też nurtował mnie ten problem. Założyłem tłumik 250 mm do M4 ELAR MUR. A "praw fizyki nie zmienisz. I nie bądź pan głąb" Jak się taką przedłużoną "dźwignią" walnie o glebę. To katastrofa nieunikniona. Zastosowałem taką wkładkę z mikrogumy. Taka jak stosowana jest na podkładki do myszek komputerowych. Może być guma. Ale ze względu na to że jest z natury twardsza.To wymaga bardziej precyzyjnego wykonania. Krótko mówiąc. Robisz krążek z takiej mikrogumy o średnicy trochę większej od wewnętrznej średnicy frontu. I w środku otwór o średnicy trochę mniejszej jak średnica lufy zewnętrznej. Nie wiem czy to działa. Ale śpisz spokojniej :icon_lol: [ url=https://naforum.zapodaj.net/c8e03aca17a9.jpg.html][/url] Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted April 9, 2018 Author Report Share Posted April 9, 2018 To taki zwykły arkusz gumy zwinięty w rolkę? Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted April 9, 2018 Report Share Posted April 9, 2018 Nie. Wykrojony z arkusza gumy. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted April 9, 2018 Report Share Posted April 9, 2018 Najlepszym i najrozsądniejszym rozwiązaniem będzie druk 3D :) Dopasujesz sobie stabilizator, wkręcisz go śrubami i szyny/lufa sztywne jak skała. Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted April 9, 2018 Author Report Share Posted April 9, 2018 Na początku też pomyślałem o druku 3D, nie mam z tym natomiast żadnego doświadczenia. Poza tym co do projetkowania, cadów to nie widziałem już na oczy z pięć lat. Tak czy siak zorientuje się w temacie, popytam, może znajde w Łodzi jakiś zapaleńców drukowania którzy pomogą stworzyć taki element ;) Dzięki za pomysły. Quote Link to post Share on other sites
puzel Posted July 31, 2019 Report Share Posted July 31, 2019 Takie coś znalazłem https://www.thingiverse.com/thing:2845362 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts