predarcio Posted June 2, 2018 Report Share Posted June 2, 2018 Cześc. Ostatnim razem złożyłem GB V2 strzelało aż nagle mi mosfet siadł noto wymieniam kable i tera skręcam...i nic. Naciąga i strzela co pare razy (problem z naciągnięciem sprężyny). Części dobre wszystko dobrze złożone i nic. Obstawiam podkładkowanie ale robie jak w necie i na filmikach i krucho mi idzie :v. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted June 2, 2018 Report Share Posted June 2, 2018 MOSFET to o ile wiem układ oparty o jakieś elementy elektroniki "scalonej". Jeżeli Ci padł to wymieniać kable możesz sobie ile wlezie...Jeżeli "siadł" to sfajczyło się coś w układzie scalonym, jakichś diodach czy innych pierdołach. Na to jest tylko jedno lekarstwo - WYMIANA - ale nie wymiana kabli tylko całego układu. Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted June 2, 2018 Author Report Share Posted June 2, 2018 Wszystko już jest wymienione Spokojnie. Napisałem że obstawiam podkładkowanie bo sprawdzane miernikiem itp i tranzystor,i sam mosffet działa. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted June 2, 2018 Report Share Posted June 2, 2018 No to powodzenia... jakoś nie wydaje mi się, że to podkładki ;) Ale życzę by tak było ;) Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted June 2, 2018 Author Report Share Posted June 2, 2018 sęk w tym że mi sprężyne naciąga z mocnym trudem co pare razy :/ Quote Link to post Share on other sites
HarrisonJones Posted June 2, 2018 Report Share Posted June 2, 2018 Co to znaczy "co parę razy"? Parę razy czego? Naciśnięć spustu? Obrotów silnika? Na początek wyjmij silnik z gb, podłącz na sucho i sprawdź czy kręci. Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted June 3, 2018 Author Report Share Posted June 3, 2018 Silnik kręci, Bez sprężyny naciąga tłok bez problemowo. Natomiast z sprężyną naciąga jakieś 3 cm, i potem jak nacisnę spust pare razy z odstępami strzeli. Quote Link to post Share on other sites
Majami Posted June 3, 2018 Report Share Posted June 3, 2018 A bateria jest dobra? Może jest za słaba i nie daje rady pod obciążeniem ? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted June 3, 2018 Report Share Posted June 3, 2018 15 godzin temu, predarcio napisał: Części dobre wszystko dobrze złożone i nic. Obstawiam podkładkowanie ale robie jak w necie i na filmikach i krucho mi idzie :v. A ja stawiam na złe poskładanie i/lub uszkodzone części. Piszesz, że robisz tak jak na filmikach - okej, ale to znaczy, że się dopiero uczysz, a tu na 100% popełnisz jakiś błąd czego skutkiem jest założenie tego tematu. 13 godzin temu, thor_ napisał: No to powodzenia... jakoś nie wydaje mi się, że to podkładki ;) Ale życzę by tak było ;) Też nie wydaje mi się, aby była to wina podkładkowania. Ale to również należałoby sprawdzić. Tak czy siak... ja tu stawiam na problem z kostką stykową/przerywaczem :) W sumie jestem przekonany na 99% Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted June 3, 2018 Author Report Share Posted June 3, 2018 Cytat Tak czy siak... ja tu stawiam na problem z kostką stykową/przerywaczem :) W sumie jestem przekonany na 99% W jakim sensie kostka stykowa? Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted June 3, 2018 Author Report Share Posted June 3, 2018 (edited) Jak możesz powiedz czemu tak twierdzisz, potem moge zrobić zdjęcia. Kiedyś miałem ten sam problem, ale zmieniłem podkładkowanie i zaczęło normalnie strzelać. Edited June 3, 2018 by predarcio Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted June 3, 2018 Author Report Share Posted June 3, 2018 Widzicie, 1 procent a tak wiele zmienia! Podkladkowanie zmieniłem i strzela :D Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted June 3, 2018 Report Share Posted June 3, 2018 No to gratulacje że się udało bez większego grzebania ;) Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted June 4, 2018 Author Report Share Posted June 4, 2018 17 godzin temu, thor_ napisał: No to gratulacje że się udało bez większego grzebania ;) Czy ja wiem czy bez większego :v Rozbebeszyć i tak musiałem i wszystko przesmarować także. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted June 4, 2018 Report Share Posted June 4, 2018 Dla mnie problem większy jest wtedy jak musisz kupować połowę nowych części do GB ;) A jak się da sprawę załatwić podkładkowaniem to nic tylko się cieszyć ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts