Danny_W Posted June 22, 2018 Report Share Posted June 22, 2018 Witam, Proszę o wyjaśnienie różnicy między tymi dwoma odmianami hop-upa oraz jakie zalety/wady ma każda oraz jakie koszta ze sobą niosą. Co lepiej włożyć do Specny SA-B02. Poszukiwałem tematów tego typu ale niestety nie znalazłem. Z góry informuje że jestem początkujący i dla niektórych pytanie może wydać się głupie ale proszę o wyrozumiałość. Dziękuję i pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted June 22, 2018 Report Share Posted June 22, 2018 Najprościej: R-hop generuje "nacisk" na promieniu kulki - powierzchnia styku powodująca podkręcenie kulki jest większa prostopadle do osi lufy. Coś jakby odmiana zwykłego HU z "H" dystanserem. Flat generuje nacisk osiowo - wzdłuż osi lufy na dłuższym odcinku niż standardowy "punktowy" HU. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted June 23, 2018 Report Share Posted June 23, 2018 (edited) Takich tematów i wypowiedzi było mnóstwo. Sam wielokrotnie opisywałem ten temat. Jesteś leniem. Koszt? Zależy kto to robi i jak. Jak sam to zmieścisz się w 20zł, w serwisach biorą za to 80-200zł. R-hop jest upierdliwy i cięższy w montażu. Flat'a kupisz w sumie gotowego, wkładasz i działa. Efekt dość porównywalny, chociaż imo dobrze zrobiony flat przebija dobrze zrobionego r-hop'a. Edited June 23, 2018 by wallop Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts