Derrefo Posted July 11, 2018 Report Share Posted July 11, 2018 Witam, mógł by ktoś wycenić replikę ASG LMT DEFENDER CQC kupiona pod koniec 2016, uzywana przez rok z paro miesięczną przerwa. Replika posiada lightblowback i prawdopodobnie system szybkiej wymiany sprężyny. Emka ma pare rys ale nie rzucają się w oczy Luźne gniazdo magazynka przez co trzeba do kleić żeby wszystkie kulki wystrzelić. W zestawie 2 chwyt 3 magazynki i lipo z ładowarką (nie pamiętam dokładnie jakie ale dałem za lipo z ładowarka około 200 zl) Link to post Share on other sites
wallop Posted July 12, 2018 Report Share Posted July 12, 2018 Jakbyś ogarnął to podawanie kulek to myślę, że za samą replikę dostałbyś z 800-900-1000zł. W sumie cały komplet powinien pójść za ~1000-1200zł. Zależy w jakim stanie mechanicznym jest replika, ile ma fps i z jakimi innymi problemami się boryka. Tak samo lipo i cała reszta - w jakim jest stanie. Wizualnie to wiesz... ocenić latwo, ryski, luz na magu, na kolbie to czy boltcatch działa itp. itd. Ale środka nikt nie zobaczy (tym bardziej na odległość), więc test na chrono, podanie fps'ów, wymienienie co było ewentualnie robione z repliką to w sumie standard. Link to post Share on other sites
Derrefo Posted July 12, 2018 Author Report Share Posted July 12, 2018 Fps mierzone około pół roku temu (od tego czasu nie wiele używana) stabilne 375 czyli tyle ile producent podał, innych problemów nie zauważyłem, nic nie było wymieniane chociaż myślę żeby dać do serwisu na "ulepszenie" tak do około 200 zl Link to post Share on other sites
wallop Posted July 12, 2018 Report Share Posted July 12, 2018 Nie wiem czy jest sens pakować w nią kasę skoro i tak idzie na sell. Ja bym tylko zrobił serwis zerowy najniższym kosztem tj. podkładkowanie, czyszczenie, smary, doszczelnienie itp. Link to post Share on other sites
omonon Posted July 12, 2018 Report Share Posted July 12, 2018 Jeśli replika jest niegrzebana to pod żadnym pozorem nic z nią nie rób i sprzedaj jako niegrzebaną. Cokolwiek z nią zrobisz- tylko straci na wartości. Link to post Share on other sites
Recommended Posts