kaflok Posted October 22, 2018 Report Share Posted October 22, 2018 Cześć, Zacznę od tego, że przegrzebałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na pytanie. A więc, czy używaliście kiedykolwiek okularów korekcyjnych ochronnych, które spełniają wymagania ochrony oczu ? Mam na myśli zamienniki szkieł na tworzywo sztuczne, bądź inne rozwiązanie Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted October 23, 2018 Report Share Posted October 23, 2018 Nie używałem. Zawsze bardzie opłacały mi się szkła kontaktowe i wkładka korekcyjna do okularów. Te opcje u Ciebie odpadają? Quote Link to post Share on other sites
kaflok Posted October 26, 2018 Author Report Share Posted October 26, 2018 Jeżeli chodzi o szkła kontaktowe, to wstępnie odpadają z powodu mojej wady(czekam na kolejną wizytę u okulisty) Nie jestem przekonany co do wkładki w gogle, ponieważ przeszkadza mi ograniczony kąt widzenia i sam fakt okulary w okularach, dlatego też pytam o okulary z korekcją, które są stosowane w pracach technicznych Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted October 29, 2018 Report Share Posted October 29, 2018 No szkoda, bo soczewki to w zasadzie najwygodniejsza z opcji. Wkładasz je rano, wyciągasz wieczorem i masz z bani. Niestety poza tym, że sam nie używałem, to nie znam też nikogo, kto używałby takich robionych na zamówienie okularów ochronnych. Co do wkładki - sam jakiś czas temu myślałem, że będzie jakaś masakra, ale nie jest źle. W sumie ten ograniczony kąt widzenia nie przeszkadza bardziej niż w normalnych okularach. Chyba czas najwyższy na operację.;) Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted October 31, 2018 Report Share Posted October 31, 2018 (edited) Cienka wkładka nie przeszkadza w użytkowaniu, ja korzystam z Vice RX ESS i nie narzekam. Problem parowania praktycznie nie istnieje, ściereczka Revision robi robotę. Edited October 31, 2018 by falloutpl Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts