Wiku468 Posted December 25, 2018 Report Share Posted December 25, 2018 Witam serdecznie forumowiczów, jestem od jakiegoś czasu posiadaczem karabinku snajperskiego Cm703 firmy CYMA ogulnie jestem zadowolony z działania i wykonania jak za taką cenę, problem tkwi w tym że ten model jest mało popularny i ciężko o części zamienne pod jakimi symbolami pasują części bo nie mam pojęcia czy to vsr czy MB chodzi mi o wymianę cylindra i jakiś zestaw tuningowy na 550 FPS. Proszę o pomoc albo jakieś linki do części wewnętrznych pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted January 6, 2019 Report Share Posted January 6, 2019 Sam się pytałem więc ci odpowiem. Jedynie co wymienisz to lufe gumkę ...i tyle. Możesz sprężyne od AWS i tutaj się kończy. Dlaczego? Cylinder ma 24 mm (wewn to 23 +-) podczas kiedy standardy TM mają 22 (21 -+) Tak więc albo wytoczysz u tokarza cyl+tłok oraz zespół spustu (chociaż mój przez ponad rok nie miał śladów) albo latasz z wymienioną tylko lufą (chyba vsr + gumka vsr) :/ Quote Link to post Share on other sites
EszOzwierz Posted February 20, 2019 Report Share Posted February 20, 2019 Jaki więc standard gumek tutaj pasuje? Te od VSR bo AEG raczej wątpię. Tak samo jak z lufami no i przede wszystkim sprężyną? rzeczywiście pasują od AWS? Czy dzielą się np na 7 i 9 mm no i są jakieś sprężyny do polecenia konkretne? Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted February 20, 2019 Report Share Posted February 20, 2019 (edited) 6 godzin temu, EszOzwierz napisał: Jaki więc standard gumek tutaj pasuje? Te od VSR bo AEG raczej wątpię. Tak samo jak z lufami no i przede wszystkim sprężyną? rzeczywiście pasują od AWS? Czy dzielą się np na 7 i 9 mm no i są jakieś sprężyny do polecenia konkretne? Ja wsadziłem czerwonego madbulla do VSR i pasowało to samo lufa. Sprężyna AWS ale ścięta do 18 cm. Sprężyna polecana m140 wyżej jak dla mnie nie warto się pchać bo wszystko pierdyknie... chociaż ja miałem m130 i seary tłoka i spustu bez rysek. Edited February 20, 2019 by predarcio Quote Link to post Share on other sites
Wiku468 Posted July 22, 2019 Author Report Share Posted July 22, 2019 https://www.airsoftstore.ru/zapchasti-i-tiuning/tcilindry-golova-tcilindra/tcilindr-s-golovoi-dlia-cyma-l96-cm703-spring-ars tu znalazłem dedykowane części ale to Rosja niestety dzwoniłem do nich i nie wyślą bo podobno nie przejdzie przez cło toteż byłem zmuszony by wytoczyc na cnc maszynach koszt takiego cylindra 160 zeta ale głowica została stokowa i jeszcze jakiś tłok by się przygal ale dotego dochodzi zdezak co generuje duży problem by to wszystko dopasować Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted December 7, 2019 Report Share Posted December 7, 2019 (edited) Witam, CM703 to klon TM L96 tak jak WELL MB440x więc https://airsoftpro.cz/en/gun-parts-upgrade/sniper-rifles-parts/for-tm-aws-well-mb44xx/results,1-48 , wygląda na to, że sami klepią części , warto zapytać czy są w stanie zrobić też dopasowane części do Cymy jeśli te z oferty nie podejdą, poza tym z Czech łatwiej sprowadzić, pozdro Edited December 7, 2019 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted January 19, 2020 Report Share Posted January 19, 2020 W dniu 7.12.2019 o 20:01, sjzmisiek napisał: Witam, CM703 to klon TM L96 tak jak WELL MB440x więc https://airsoftpro.cz/en/gun-parts-upgrade/sniper-rifles-parts/for-tm-aws-well-mb44xx/results,1-48 , wygląda na to, że sami klepią części , warto zapytać czy są w stanie zrobić też dopasowane części do Cymy jeśli te z oferty nie podejdą, poza tym z Czech łatwiej sprowadzić, pozdro Pytałem, odpisali że zespół spustu nie łapie a cylinder jest chudszy od stockowego przez co będą luzy, pozdro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts