dark_quar Posted January 6, 2019 Report Share Posted January 6, 2019 Witam. Potrzebuję repliki bocznej, więc wybór padł na strzelbę od cymy. Chodzi mi głównie o obrzyny. Wie ktoś jak sprawuje się cm.357? Jaka jest w końcu moc tej repliki? 250 fps czy 300fps? Czy bebechy wersji plastik-metal się różnią, czy różnica jest tylko estetyczna? Zastanawiałem się też czy nie lepiej jest przerobić cm.350 (metal 350 jest o ok 70 zł tańszy od metal 357).Można gdzieś kupić części zewnętrzne (chwyt pistoletowy od obrzyna)? Ewentualnie dobrym pomysłem by było obcięcie kolby od 350? Jakiś pomysł? Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted April 22, 2019 Report Share Posted April 22, 2019 W dniu 6.01.2019 o 19:09, dark_quar napisał: Witam. Potrzebuję repliki bocznej, więc wybór padł na strzelbę od cymy. Chodzi mi głównie o obrzyny. Wie ktoś jak sprawuje się cm.357? Jaka jest w końcu moc tej repliki? 250 fps czy 300fps? pyt 1 Czy bebechy wersji plastik-metal się różnią, czy różnica jest tylko estetyczna? Zastanawiałem się też czy nie lepiej jest przerobić cm.350 (metal 350 jest o ok 70 zł tańszy od metal 357). pyt 2 Można gdzieś kupić części zewnętrzne (chwyt pistoletowy od obrzyna)? pyt 3 Ewentualnie dobrym pomysłem by było obcięcie kolby od 350? pyt 4 Jakiś pomysł? 1. -> Różnica jest w budzie flaki są te same 3-> bez sensu 4-> Pomysł dobry na dzień dzisiejszy to kupno aega typu Smg . G&G "Firehawk arp9 ,krótka specna,clasicarmy nemezis " i używanie jako boczniaka osiągi gniotą każdą sprężynówkę Quote Link to post Share on other sites
dark_quar Posted April 24, 2019 Author Report Share Posted April 24, 2019 W dniu 22.04.2019 o 11:44, Driver2503 napisał: 1. -> Różnica jest w budzie flaki są te same 3-> bez sensu 4-> Pomysł dobry na dzień dzisiejszy to kupno aega typu Smg . G&G "Firehawk arp9 ,krótka specna,clasicarmy nemezis " i używanie jako boczniaka osiągi gniotą każdą sprężynówkę Parę miesięcy temu kupiłem jednak cm357 :) 1. Prawda. 2. Sens jest. niestety cm0357 posiada parę wad, które w cm0350 nie występują (mi. szyna ris, która jedyne co robi to przeszkadza i uniemożliwia jakiekolwiek celowanie). Zastanawiam się ostatnio czy aby nie ogarnąć skądś body od klasycznej wersji i nie wymienić (szynę co prawda można odkręcić, lecz w samym body zostają wystające wypustki które wyglądają okropnie) 3. Pomysł z SMG nieszczególnie mi się podoba. Posiadam rk-01w zrobione pod cqb, lecz niespecjalnie często z nim biegam. Raczej używam jako repliki zapasowej. Na tą chwilę biegam na zestawie cm040c + cm0357 + cm030 w zapasie i muszę powiedzieć, że fun jest niezły, szczególnie że sprężynówka na cqb daje satysfakcję niezwykłą. Wrzucasz na plecy i biegniesz. Nic nie zawadza, nic nie przeszkadza a w razie czego bez problemu można ją szybko wyjąć, oddać strzał i schować. Nie raz wolałem zostawić gdzieś 040 i pobiec z samą pompą :D Ogólnie to szczerze polecam :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts