wściekły królik Posted January 27, 2019 Report Share Posted January 27, 2019 Część, czy ten silnik: https://allegro.pl/oferta/zestaw-silnika-i-chwytu-ht-slim-do-m4-m16-dlugi-7802289605 pasuje do standardowych emek? Jakie macie o nich zdanie? Uciagnie mocniejsze sprężyny? Nie ukrywam, że wizja cieńszego chwytu kusi. Quote Link to post Share on other sites
Redmonk93 Posted January 30, 2019 Report Share Posted January 30, 2019 W dniu 28.01.2019 o 00:19, wściekły królik napisał: Część, czy ten silnik: https://allegro.pl/oferta/zestaw-silnika-i-chwytu-ht-slim-do-m4-m16-dlugi-7802289605 pasuje do standardowych emek? Jakie macie o nich zdanie? Uciagnie mocniejsze sprężyny? Nie ukrywam, że wizja cieńszego chwytu kusi. Zestaw przeznaczony jest do montażu w replikach AMOEBA, ARES oraz podobnych konstrukcjach M4/M16. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 30, 2019 Report Share Posted January 30, 2019 1 godzinę temu, redmonk93 napisał: Zestaw przeznaczony jest do montażu w replikach AMOEBA, ARES oraz podobnych konstrukcjach M4/M16. Akurat silniki to zawsze były mało problematyczne części to wymiany między producentami. Dlatego pytanie do kogoś kto miał to już w rękach: Do jakiej repliki to wsadziłeś i jak działa? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 21, 2022 Report Share Posted February 21, 2022 Odkopuję. O ile cena tych silników z chwytem była zwykle raczej odstraszająca: https://azteko.pl/ares-zestaw-silnika-i-chwytu-sht-slim-do-ak-p-34109.html o tyle teraz pojawiły się bardziej przystępne oferty: https://gunfire.com/pl/products/zestaw-silnika-i-chwytu-sht-slim-do-ak-1152230836.html Silniki slim amoeby czy aresa, ponoć jedno i to samo, występują w 2 wersjach: HT i mocniejszy SHT (super high torque) Pomyślałem czy by sobie nie sprawić takiej części do lct akm z ebb, z tym że tak jest co ciągnąć bo dochodzi opór sprężyny suwadła a jest spora i twarda. Na m120, silniku tornado ht i lipo 7,4v 40-50c od turnigy, śmiga to zadowalająco (na 11,1v za duży rof i przez bezwład suwadła gubi cykle). Zapytałem chłopaków z serwisu gunfire jak ma się sprawa wydajności tych slim sht do takiego tornado i odpisali że slimy są słabsze. Czyli przy ewentualnej zmianie dochodziłaby zmiana pakietu na 11.1v i szukanie takiego z odpowiednim C. Moje pytania: - kupił to ktoś i założył u siebie? - pasuje to do e&l, boyi czy lct? Bo koszyk silnika tego slima ma identyczne uszy, a zwykły koszyk ma ciut inne (zapytałem o to serwis, czekam na odpowiedź) - Jak się to to sprawuje w porównaniu do zwykłych silników? Quote Link to post Share on other sites
Szuwarek79 Posted February 21, 2022 Report Share Posted February 21, 2022 Mam zainstalowany w dwóch AK. Trzeba nieco podłubać przy listwie selektora i zębatce (tej skręconej przechodzącej przez GBX). Chwyt slim ma mało miejsca i oba te elementy potrafią się o niego zapierać w pozycji „safe”. W jednym secie mam 18.7:1 w drugim 16:1. Sprężyna ta sama Ultimate 125 pod 1,85-1,86J. Nie widzę różnicy w rekcji na spust pomiędzy przełożeniami. RPS odpowiednio 17 i 21. Moment ma nieco niższy niż Tornado F1 HT. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 21, 2022 Report Share Posted February 21, 2022 Dzięki za odpowiedź. Mówisz o slim ht czy sht? Jakim pakietem to zasilasz? No i najważniejsze, jest sens wydawać 300zet i dłubać, po to tylko by mieć ciut większy realizm (ciut, bo bakelitowy chwyt w ostrym jest i tak węższy)? Quote Link to post Share on other sites
Szuwarek79 Posted February 21, 2022 Report Share Posted February 21, 2022 Tylko SHT. Miałem HT i zwróciłem. Miał bardzo słabe magnesy. Praktycznie nie stawiał oporu. Z AKMS pięknie mi się zgrywa bakelitowy slim. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 23, 2022 Report Share Posted February 23, 2022 A na jakim lipo śmiga u Ciebie to m125? Quote Link to post Share on other sites
Szuwarek79 Posted February 23, 2022 Report Share Posted February 23, 2022 11.1 Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 23, 2022 Report Share Posted February 23, 2022 40 minut temu, Szuwarek79 napisał: 11.1 ekhm, tyle to się domyśliłem, chodziło mi raczej o pojemność, wydajność C i producenta. Quote Link to post Share on other sites
Szuwarek79 Posted February 23, 2022 Report Share Posted February 23, 2022 2400 lipo i 3000 li ion Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 10, 2022 Report Share Posted March 10, 2022 Silniki aresa sht slim na gunfire wyszły, nie zdążyłem kupić, dostawa przewidziana na czerwiec. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts