thewojtz Posted March 3, 2019 Report Share Posted March 3, 2019 (edited) Cześć, Bawił się ktoś z was w strippling? To już moje drugie podejście po paskudnym glocku, wielkiego doświadczenia nie mam, ale jako, że na te okładziny zeszło mi lekko 4-5h, to mogę to i owo powiedzieć. Jeśli kogoś interesuje: 1. Sprawdzić jak plastik się zachowuje na niewidocznej części (np w tym przypadku po wewnętrznej stronie okładzin albo we wew. części chwytu pistoletowego). 2. Zależnie od preferencji możliwe jak najcieńsza końcówka lutownicy - wtedy mamy najlepszy efekt, chyba że ktoś chce paski (będę testował), albo inne wzorki. 3. Maska a na pewno wentylator przy plastiku, lutownicy to nie ostudzi wiele (moja z lidla za 15 czy tam 19 zeta dawała radę) a odsunie śmierdząco-trujące wydzieliny z kompozytów. 4. Ja na koniec robię post-processing tj. twarda szczota z mydłem, żeby wykruszyć plastik, tak aby nie zostawało nam na rękach zdjęcie przed to nr 3 a zdjęcie po to nr 4. 5. Cieszyć się z efektu, bardzo pracochłonne ale różnica jest wielka już gołą ręką, w rękawiczkach efekt jest taki, że stajemy się praktycznie jednością z przedmiotem. Wiem, że nie żadna nowość, ale fajna modyfikacja, może ktoś nie słyszał. Możecie się pochwalić waszymi zabawami ze stripplingiem. Edited March 3, 2019 by thewojtz Quote Link to post Share on other sites
Urban47 Posted March 6, 2019 Report Share Posted March 6, 2019 Ostatnio bawiłem się w przerabianie Glocka i tak się to prezentuje u mnie. Przerabiałem grot do lutownicy i chciałem przetestować jak to wyjdzie, korpus i tak pójdzie do wymiany. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted March 6, 2019 Author Report Share Posted March 6, 2019 Fajny efekt, tak z ciekawości, jak zeszło czasowo? Czy tylko ja jestem taki "specjalny" i zajęło mi to parę godzin? Quote Link to post Share on other sites
Urban47 Posted March 6, 2019 Report Share Posted March 6, 2019 Sama zabawa w stippling mi zajęła łącznie ze 3-4h i nie uważam że to jakoś dużo jak na to :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts