kaflok Posted March 27, 2019 Report Share Posted March 27, 2019 Cześć, Zastanawiam się nad budową repliki od "zera" szkielet i body posiadam z repliki e&l m4 Ale bardziej zastanawia mnie wyprodukowanie własnego silnika, mam znajomego tokarza, który robi bardziej skomplikowane rzeczy, aczkolwiek czy znajdę gdzieś w sieci całą specyfikację techniczną(wymiary, rysunki) silnika ? I co oprócz silnika ? Rozumiem, że reszta może zostać customowa i jakoś to będzie działać ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted March 27, 2019 Report Share Posted March 27, 2019 Witam, troszke się interesowałem pokrewnym tematem, na necie znalazłem coś takiego jak "blow forward bolt" , na yt znajdziesz gotowe silniki- będziesz w stanie określić czy jest to coś co by Cie interesowało. Na stronce "spudfiles" były rysunki różnych koncepcji takich projektów i też niekiedy użytkownicy pokazują swoje gotowe projekty. Mam nadzieje, że Ci to pomoże. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted March 30, 2019 Report Share Posted March 30, 2019 Jedynym takim silnikiem będzie projekt Kuby T1000: http://kuba-t1000.com/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts