oliuszkaa Posted June 18, 2019 Report Share Posted June 18, 2019 Witam w dniu 11.06.19 zakupiłem replikę (m249 mk2) w komisie od użytkownika Szwedzik96 replika została wysłana kiedy zainterweniowałem po tygodniu czasu , wielkie było moje zdziwienie kiedy w środku była replika która jest totalnym złomem brak części nie sprawna kable urwane brak boxa taśmy amunicyjnej replika malowana klejona powyginane części klapa się nie zamyka kolba uszkodzona sprzedający odmawia zwrotu oraz reklamacji z racji iż jest osobą fizyczną i nie ma takowego obowiązku w załączniku replika na zdjęciach oraz stan faktyczny POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!! Quote Link to post Share on other sites
RalfButton Posted June 19, 2019 Report Share Posted June 19, 2019 Tu na forum nie uzyskasz pomocy. Miałem podobną akcję i większość użytkowników stwierdziło, że skoro kupiłem używkę bez sprawdzenia w serwsie, to moja wina i sam prosiłem się o problemy. Ot taka polska mentalność. Jeśli masz gdzieś treść ogłoszenia to lepiej od razu iść i zgłosić do odpowiednich służb. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 20, 2019 Report Share Posted June 20, 2019 Na forum znajdziesz podpięte tematy, w których znajdziesz informacje co robić kiedy ktoś nas oszukał lub jak zmniejszyć ryzyko nacięcia się. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted July 9, 2019 Report Share Posted July 9, 2019 Nie ma znaczenia czy osoba jest osobą prywatną czy nie. Jeśli zostałeś oszukany, wprowadzony w błąd etc. teoretycznie powinieneś dostać zwrot. W praktyce.... musisz udowodnić, że replika przyszła do Ciebie w takim, a nie innym stanie. Co do czasu wysyłki, nasze prawo nie definiuje stricte ile osoba prywatna ma na to czasu, jednakże można podpiąć to pod zaniechanie/zwłokę/opóźnienie w wykonaniu zobowiązania. Aczkolwiek tydzień... tragedii nie ma. Zdarzało mi się wysyłać różne rzeczy z 2tyg opóźnieniem. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted July 9, 2019 Report Share Posted July 9, 2019 (edited) fascynujące, że wallop wypowiada się w temacie o oszustwach... Edited July 9, 2019 by thewojtz Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 9, 2019 Report Share Posted July 9, 2019 (edited) W dniu 9.07.2019 o 21:07, thewojtz napisał: fascynujące, że wallop wypowiada się w temacie o oszustwach... Masz coś ciekawego do powiedzenia to załóż wątek zamiast offtopować. @dziadekmarek1 2 dni za offtop Edited July 13, 2019 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts