MrPlader Posted September 27, 2019 Report Share Posted September 27, 2019 Witam wszystkich serdecznie Planuje zakup pierwszych 2 replik i jedną z nich ma być snajperka. Chce przeznaczyć okło 500pln na snajperke oraz kolejne 500pln na coś pokroju M4 do CQB / lasu. Chciałbym kupić coś co nada się do tuningu aby w końcowej wersji miało około 600fps. W związku z tym mam dwa pytanka: 1. czy jest to wogóle realne w takim przedziale finansowym na początku ? (wiem że tuning sporo wyniesie) 2. czy SpecnaArms SA-SO3 Core będzie się do tego nadawała ? Z góry dziękuje za pomoc ! P.S. Wiem że temat w sprężynowych ale jakby ktoś mógł zarzucić modelem M4 ,który spełnia podobne wymagania (łatwość tuningu oraz 350/430fps) to również nie pogardzę. Quote Link to post Share on other sites
RalfButton Posted September 27, 2019 Report Share Posted September 27, 2019 Ad.1. dobrą bazą pod niedrogi tuning snajpy jest Cyma cm.700. Stockowo ma ok 500 fps, porządny spust i po montażu tdc daje radę. Warto zmienić zestaw cylindra na ten od bart_a Ad.2 Specnę zwłaszcza core omijaj z daleka Quote Link to post Share on other sites
NoWay Posted September 27, 2019 Report Share Posted September 27, 2019 Niezłą bazą jest też BAR10 JG (kopia VSR TM). Natomiast w stocku nie poszalejesz - niby da się łatwo zwiększyć fps do ~ 500, ale to dodatkowe wydatki, które i tak do wywalenia przy tuningu są (zestaw tuningowy + stalowe seary). Aczkolwiek od jakiegoś czasu cylindry nie wytrzymują tych sprężyn, więc i tak zaraz do roboty. Takie minimum w niej, od czego bym zaczął, to kupno bazy + zestaw cylindra ze springiem od bart_a (bodajże taki komplet z montażem okolice 800zł kosztował jak sam to robiłem). Wtedy zostaje problem chińskiej, 30cm lufy, więc skupienie i tak będzie słabe i nie będzie to snajperka, tylko replika wyglądająca jak snajperka. ;) Quote Link to post Share on other sites
MrPlader Posted September 30, 2019 Author Report Share Posted September 30, 2019 Dziekuje za info , mniej wiecej wiem co mam robić. Do zobaczenia w polu ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts