JURA Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 Jak jusz pisalem mam na sprzedaz tie originalne optiky Belarosijskie do originalnych SVD Dragunov s parabolou i odczytem dalekosti i s przeswietlaniem.pelnene azotem. 4x24 a 6x24 i s pocztovkou na dobiur za 386 zlatych i 6x42 lub 8x42 za 520zlatych jiri.rucky@tiscali.cz TO JEST KONCOVA CENA PRZY DOBIURU POCZTOM HOWG Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted May 11, 2006 Report Share Posted May 11, 2006 Słowacy i Czesi mogą pisać przez "V", bo to trochę inny alfabet. Ale polski ma te same głoski co rosyjski i Snajperskaja Wintowka Dragunowa to SWD, a nazwisko piszemy z "w" na końcu. Było już o tym mówione wielokrotnie, trochę kultury językowej panowie. Pozdrawiam Kret Quote Link to post Share on other sites
kondziu Posted May 11, 2006 Report Share Posted May 11, 2006 Niestety u mnie nie ma zawieszenia w zestawie i musialem wziasc stare od M16. Niestety nie pasuje ono za dobrze dlatego pytam jakie dokupic ? Zastanawialem sie nad tym od AK jednak nie za bardzo mi sie podoba :) Moze jakas porada :P Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted May 11, 2006 Report Share Posted May 11, 2006 System mocowania jest taki jak w ak. Z tym, że pasek jest węższy i zapewne dłuższy. Nowy do kałacha jest dość sztywny. nie to co replika zawieszenia z zestawu. I tkanina wiotka i metal mientki. Tandeta. A wracąjac do pudełka: to na moim było nawet napisane DRAGONOV i na Guns n Guys w ofercie mają tak chyba do tej pory :) Ale i tak nic nie pobije napisu na granatniku GP-30 (Stara bodajże). Tam to póbowali naśladować cyrylicę - ale im się nie udało, nawet bardzo nie udało. Quote Link to post Share on other sites
JURA Posted May 12, 2006 Report Share Posted May 12, 2006 Ja bende pisal zavsze SVD,bo u nas dvojnego W uzyva se malo,bo tylko v zagranicznych nazviskach. No ja sobie jusz vczesnie,bo byla okazia ,kupilem ORIGINAL sumki s magazinkami SVD i original pas dragunovski bardzo festovny,i kupilem v WGC koncuvke lufy na dragunova i jeszte czarne plastikove kolby na SVD TIGER.V Krakmanie kupilem kalacha,i chce to konverziovat na TIGER. No zauvazylem,že u kalacha bez kolby jest zakonczeniepod innym kontem,ktury lepiej odpovieda tej kolbie tigra,no to zamuvilem teko kalacha bez tej kolby,przyjde v sobote. Jestem bardzo tiekav jak mi se uda. No i tak bende kupoval tego ATOZA i staje se czlonkiem vasego klubu SVD Jesli ktosz chce videt tie bebechy k SVD to moge orzyslat zdientia piste na maila jiri.rucky@tiscali.cz Quote Link to post Share on other sites
Guest boombell Posted June 26, 2006 Report Share Posted June 26, 2006 mam takie pytanie do posiadaczy SWD - prosilbym abyscie opisali jakie macie zasiegi [skuteczny/max], czy macie lufe prec. jaka teraz jest na sklepie, czy jest glosny w przeladowaniu i podczas wystrzalu i czy regulacja hop-upa jest taka sama jak w kalachu TM? pozdrawiam wszystkich posiadaczy tego cacka :) Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted July 29, 2006 Report Share Posted July 29, 2006 Własnie ATOZ wypuścił wersję 2 swojego SWD. Tutaj opis i zdjęcia prosto z Korei. Po Angielsku. http://blog.naver.com/crazy4beat/130004036393 Quote Link to post Share on other sites
wiewior Posted August 14, 2006 Report Share Posted August 14, 2006 czy wersja 2 toto co sprzedają na asgshop? wg ich opisu ma prawdziwe drewno i 530fps a w innych sklepach internetowych widzę w opisach 450fps i okładziny drewnopodobne. czym rózni sie svd atoz/kingarms z asgshopu od np tego z uncompany? [ Dodano: Pon 14 Sie, 2006 ] ok. kupiłem dragunova z asgshopu. jest to wersja poprawiona v2 taka sama jak z linka fence'a. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted August 14, 2006 Report Share Posted August 14, 2006 Wersja 3 będzie elektryczna. Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 zrobię straszny OT , ale nie bijcie mnie za to ;] Poszukuję gumowej końcówki do PSO w sumie nie mam pojecia jak to nazwać gumowa część pomiędzy okiem , a okularem lunety. No bij zabij nie mam pojecia gdzie to dosac prosze o jakiś namiary i ew. fachowe nazwanie mi tej częsci :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
wiewior Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 hmm... dystanser? mam ten w wersji z zakrzywioną koncowką zakrywającą bok oka, do gogli sie nie nadaje, więc sam sobie zrobie inny z kawałka gumowej lub plastikowej rurki, to napewno bedzie lepiej przylegac do gogli :) Quote Link to post Share on other sites
che Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 Moglby ktos zamiescic zdjatka swojego SWD? Quote Link to post Share on other sites
The Ghost Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 a szukałeś może w takim przyklejonym dziale [FOTKI]broń snajperska jest tam SWD Fenca. Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 27, 2006 Report Share Posted September 27, 2006 Mam pytanie. Czy ktoś strzelał z SWD "na poważnie", celując tylko przez muszkę i szczerbinkę? I czy wiecie, gdzie kupić do SWD sam montaż (taki dla tubusu jednocalowego)? Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted October 7, 2006 Report Share Posted October 7, 2006 Ja swego czasu kupiłem taki montaż na Allegro , ale to była okazja jednorazowa i sie nie powtórzy. Swoją droga na stronie kalinkaoptics.com sa takowe montaże: http://www.kalinkaoptics.com/SearchResult....x?CategoryID=39 Są jeszcze do dostania montaże boczne na www.bron.pl: http://bron.pl/bron_pl/sport/produkty/mont...icatinny_boczny Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
che Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 Mtestowalem go na mrozie (-18) i z 50 m (zmierzone, a nie "na oko") Czy takie same sa spostrzeżenia reszty uzytkownikow? Czy wersja dostepna w ASGshopie to v.2? Czy mial juz ktos doczynienia z wersja z czarnymi okladzinami ? Quote Link to post Share on other sites
kondziu Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 Moja replika wali na 100% na te 50 może więcej niestety nie mam gdzie zmierzyć ^^ Strzela rewelacyjnie. Co do tych czarnych okładzin to miałem do czynienia z nimi w ASG Shopie. Jest to plastik a nie drewno. I nie podobał mi się on za bardzo. Quote Link to post Share on other sites
wiewior Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 Czy wersja dostepna w ASGshopie to v.2? a co ja napisalem pare postów wyżej? :x [ Dodano: Pon 09 Paź, 2006 ] Jest to plastik a nie drewno. I nie podobał mi się on za bardzo. wygląd to sprawa gustu, wersja czarna to wersja obecnie wykonywana dla wojska - w oryginale tez jest plastik. czerwone drewno teraz sprzedaje sie chyba tylko dla cywili :?: gdzies tak czytalem :) sam wziełem drewno bo ładnie wygląda, ale drewno jest źle wyprofilowane, chwyt jest kwadratowy i od trzymania tych kantów boli dłoń Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 Ostatnio na allegro pojawiły się oryginalne drewna. Bardzo dobrze się je trzyma w dłoni. :D Quote Link to post Share on other sites
che Posted October 10, 2006 Report Share Posted October 10, 2006 Co do tych czarnych okładzin to miałem do czynienia z nimi w ASG Shopie. Jest to plastik a nie drewno. To ze to nie jest drewno to wiem, tez trzymalem w asgshopie, chodzilo mi bardziej taktyczny aspekt tego koloru, wiewior udzielil mi satysfakcjonujacej odpowiedzi. Ok, Dzieki. Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 nie mi ktos wkoncu napisze osiagi v2 bo sie przymierzam do kupna narazie mam rugera i wale na ponad 70m, lecz do swd mam sentyment z przeszlosci:), ale jak mam gorzej strzelac to podziekuje i bede zbieral na barrett, no ale to inna historia:) Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 wale na ponad 70m Po jakim tiuningu? 8O Quote Link to post Share on other sites
wiewior Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 bez tuningu, on wali kulkami 0,12 i to lobem :P (wg danych jednego ze sklepów swd ma na takich kulkach 750fps!!! Cool.. przecierz nie napisał że TRAFIA człowieka na 70m Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 otoz to, nie napisalem ze trafiam, poza tym wtedy lufa miala metr, ale byla za dluga ,wczoraj ja skrocilem i odrazu lepiej, ale na testy to do soboty musze poczekac. zeby bylo widno po pracy hehehe upsss, troche sie rozpisalem nie na temat, :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted November 23, 2006 Report Share Posted November 23, 2006 Witam! Przeszukałem większość forum i nie moge znaleść dokładnych opsowiedzi nt. osiagów tej repliki ? ( chodzi mi o tą wersje http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=345 ) Czy to jest już wersja stuningowana czy można ja jeszcze "podrasować" ? Z góry dziekuje za odpowiedz i przepraszam za odgrzewanie starego tematu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts