eskimos998 Posted October 1, 2019 Report Share Posted October 1, 2019 Witam mam problem z lufą zewnętrzna w bar 10 wlasciwie z jej odkreceniem. Gdyz po odkręceniu a następnie wkreceniu pod koniec zakleszczyl sie gwint na tyle ze nie jestem w stanie go ani dokręcić ani odkręcić . Lufa nie jest krzywo wkrecona. Ma ktos pomysl moze co poradzic ? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted October 8, 2019 Report Share Posted October 8, 2019 (edited) Podgrzej lekko zamek opalarką albo nad kuchenką (nie aż tak żeby farbę spalić wystarczy kilkadziesiąt stopni) i próbuj. Tej lufy nie wkręca się na chama. Jak wkręcisz do końca to komora hopka będzie przekręcona. Wtedy cofasz o tyle aby dało się na dole wkręcić tą śrubkę blokującą. Edited October 8, 2019 by mareq Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted February 11, 2020 Report Share Posted February 11, 2020 (edited) Na kuchenką pomaga, odkręcałem tak kilka rzeczy. Ewentualnie owiń lufę szmatą, wsadź w imadło i odkręć trzymając za zamek. I śrubki nie zapomniałeś odkręcić? Edited February 11, 2020 by luki527 Tak głupi błąd, że aż szkoda pisać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts