Punishment Posted November 12, 2019 Report Share Posted November 12, 2019 Witam. Przymierzam się do zakupu nowej repliki. Do niedawna byłem rozdarty pomiędzy nowym AK-12 od LCT, a którymś z modeli ar15 G&G z wychwalanym gearboxem G2 (tr16 mbr 556wh lub sr15 e3). Jednak ostatnimi czasy zaczęły się masowe przeceny wszystkich modeli VFC w kilku większych internetowych sklepach airsoftowych co przypomniało mi o czasach świetności tej marki. I tu rodzi się pytanie: czy zakup repliki od VFC w obecnych czasach ma jeszcze jakiś większy sens? Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted November 12, 2019 Report Share Posted November 12, 2019 VFC bardzo fajne, ale praktycznie wszystko w PL pochodzi z dystrybucji jednego sklepu, z którego sam znam 3 przypadki problemu z osiowością (z tego roku). Quote Link to post Share on other sites
Punishment Posted November 12, 2019 Author Report Share Posted November 12, 2019 Brzmi nieciekawie, aczkolwiek przecenione są wszystkie modele w ofercie (16 rodzajów samych AEG) i raczej ciężko założyć, że każdy z nich będzie borykał się z tymi samymi problemami (w razie czego dodam, że podoba mi się kilka replik z serii avalon i 2 z serii vr16) Quote Link to post Share on other sites
Punishment Posted November 16, 2019 Author Report Share Posted November 16, 2019 Ok, ograniczyłem się do dwóch replik: G&G tr16 mbr 556WH - hype link poniżej (angielskie napisy dostępne w opcjach): VFC VR16 MK18 - link poniżej: Quote Link to post Share on other sites
Punishment Posted November 21, 2019 Author Report Share Posted November 21, 2019 Up! Jednak będę miał cięższy orzech do zgryzienia. Na chwilę obecną poza G&G i VFC rozważam Krytaca (LVOA-S, lub najnowszy trident mk2 z łożem w systemie m-lok), Modify XTC, LCT Ak12. Podsumowując potrzebuję repliki z górnej półki, która charakteryzuje się solidnym wykonaniem zewnętrznym i przyzwoitym środkiem (nie zamierzam czynić modyfikacji gearboxa itp) Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 21, 2019 Report Share Posted November 21, 2019 2 godziny temu, Punishment napisał: nie zamierzam czynić modyfikacji gearboxa To bierz G&G z gear box'em G2 Quote Link to post Share on other sites
Punishment Posted November 21, 2019 Author Report Share Posted November 21, 2019 Rozważam, chociaż modele z gearboxem g2 najmniej podobają mi się pod kątem estetyki. Pod tym względem wygrywa Krytac i ak12 od LCT. Quote Link to post Share on other sites
fint Posted November 21, 2019 Report Share Posted November 21, 2019 No to się zdecyduj czego chcesz. Nie ma all in one. Chces mieć replike wedle swoich widzi mi się? Buduj customa. Informacji o wymienionych przez Ciebie replikach jest w internecie mnóstwo, tak samo jak opini. Imo wątek zbędny. Quote Link to post Share on other sites
GKO Posted December 12, 2019 Report Share Posted December 12, 2019 Posiadam G&G z gearboxem G2, a dokładnie model SR 15 e3. Replika świetnie wykonana, kapitalnie wygląda, bardzo dobrze strzela, całkiem fajnie brzmi (szczególnie 3 strzałowa seria). Reakcja na spust rewelacyjna, szybkostrzelność znakomita. Jestem z niej mega zadowolony. Jak na razie wystrzeliłem z niej około 3000 kulek. Jedyna wada to drogie magazynki do G2, ale warto bo system odcinający zasilanie po wystrzeleniu ostatniej kulki z tych magazynków to super sprawa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts