KaplanWszechobecnejEnergiiDuchowej Posted December 1, 2019 Report Share Posted December 1, 2019 Witam! :) Po wielu latach użytkowania szturmów, wsparcia oraz snajp gaz/spring doszedłem do wniosku, że to DMR będzie sensownym wyborem. Baza wybrana : LCT Vss Vintorez Osiągi które mnie na początek zadowolą: 70-75m w kartke A4 Wychaczyłem już stronke z dość fajnymi informacjami : https://www.srairsoft.com/blog/upgrade-guide-lct-vss-dmr Teraz kwestia Polskości - Cebula Budżet 1000zł mosfet - ascu gen 5 v3(zdobyczny, nowy za darmo) - czy będzie banglał? Lufa : propozycje Zespół pneumatyki - warto zmieniać? Zębatki : propozycje komora : warto zmieniać? jeśli tak to na jaką/wystarczająco szczelna? Guma: Rhop/flat czy inne ustrojstwo/sklepowe gotowe czy drutowane własne? Silnik: propozycje Spring: propozycje (marki które wykonują z normalnego materiału a nie plasteliny która traci siłę po miesiącu) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Zapytanie odnośnie montażu ( jaskółka ) Która nie wygląda na replice jak jakaś przepuklina i nie psuje jej linii. Proszę Podlinkować Uprzedzam pytania - Tak mam PSO-1, Aczkolwiek wolę wrzucić lunete ze stałym x3/x4 z klasycznym krzyżem. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Możecie się również wypruć ze zdjęć waszych zabawek :p Z góry dziękuje za wszelakie informacje, zapraszam do dyskusji :) Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted December 4, 2019 Report Share Posted December 4, 2019 (edited) Lufa: Promyk 6.03 433mm lub PDI. Pneumatyka: Jak szczelna nie ruszać. Zębatki: 100:200 lub 100:300, ewentualnie 32:1 ale wtedy tłok ze zwężonymi zębami. Komora: Czerwona Element, jak stockowa mało szczelna. Guma: fioletowy Promyk. Silnik: neodymowy High-Torque, z tańszych czarny z niebieską dupką, z droższych czerwony Element. Spring: M150 Guarder. Oryginalne PSO-1 nie pasuje do replik LCT, wieżyczka wadzi o pokrywę komory zamkowej Edited December 4, 2019 by Sedoro Quote Link to post Share on other sites
KaplanWszechobecnejEnergiiDuchowej Posted December 5, 2019 Author Report Share Posted December 5, 2019 W dniu 4.12.2019 o 17:40, Sedoro napisał: Lufa: Promyk 6.03 433mm lub PDI. Pneumatyka: Jak szczelna nie ruszać. Zębatki: 100:200 lub 100:300, ewentualnie 32:1 ale wtedy tłok ze zwężonymi zębami. Komora: Czerwona Element, jak stockowa mało szczelna. Guma: fioletowy Promyk. Silnik: neodymowy High-Torque, z tańszych czarny z niebieską dupką, z droższych czerwony Element. Spring: M150 Guarder. Oryginalne PSO-1 nie pasuje do replik LCT, wieżyczka wadzi o pokrywę komory zamkowej Lufa Lambda Five 6.05 AEG 430mm Pneumatyka zostaje Zębatki https://gunfire.com/pl/products/komplet-stalowych-kol-zebatych-cnc-low-noise-high-torque-100-300-1152214523.html#close? Komora póki co zostanie/ew. wleci któraś z zaplecza guma - https://gunfire.com/pl/products/gumka-hu-70-aeg-niebieska-1152217808.html Silnik - https://gunfire.com/pl/products/silnik-tornado-f1-high-torque-gen-2-krotki-1152209299.html Spring: M150guarder/tornado + Sorbopad Bore Up 1/8 " 70 degrees Może być czy coś byś zmienił (większość rzeczy które wymieniłeś są niedostępne - jakieś alternatywy?) Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted December 6, 2019 Report Share Posted December 6, 2019 Obowiązkowy flathop ;] i 0.40-0.45-tki Zależnie od limitów dmr na polach . Quote Link to post Share on other sites
KaplanWszechobecnejEnergiiDuchowej Posted December 6, 2019 Author Report Share Posted December 6, 2019 (edited) 6 godzin temu, Driver2503 napisał: Obowiązkowy flathop ;] i 0.40-0.45-tki Zależnie od limitów dmr na polach . Wleci flat od maple leaf - kulki dobiore pod zasięg i J Docelowo wlatuje też cylinder typ 0 od modify Edited December 6, 2019 by KaplanWszechobecnejEnergiiDuchowej Bo tak Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted December 6, 2019 Report Share Posted December 6, 2019 Wymagania widzę masz spore , rozważ lufe 6.01 ,delikatny wzrost fps swoje zrobi . pneumatyka mniejszym obciążeniem się odwdzięczy żywotnością ;-) Quote Link to post Share on other sites
KaplanWszechobecnejEnergiiDuchowej Posted December 8, 2019 Author Report Share Posted December 8, 2019 W dniu 6.12.2019 o 15:42, Driver2503 napisał: Wymagania widzę masz spore , rozważ lufe 6.01 ,delikatny wzrost fps swoje zrobi . pneumatyka mniejszym obciążeniem się odwdzięczy żywotnością ;-) Jeśli chodzi o lufe przystałem na lambde five 6.05 z uwagi na mizerną jakość kulek, uzywam tylko bls a niestety ostatnio lecą z jakością - więc 6.01 byłoby ryzykownym posunięciem:/ Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted December 8, 2019 Report Share Posted December 8, 2019 Godzinę temu, KaplanWszechobecnejEnergiiDuchowej napisał: Jeśli chodzi o lufe przystałem na lambde five 6.05 z uwagi na mizerną jakość kulek, uzywam tylko bls a niestety ostatnio lecą z jakością - więc 6.01 byłoby ryzykownym posunięciem:/ Aż tak jakość nie spada żeby kulki przez 6.01 nie przechodziły zresztą jest wiecej typów które bez problemu przez te lufe przechodzą . Od biedy możesz nabyć najkrótszą lufe edgi i zrobić z tego siewnik Quote Link to post Share on other sites
KaplanWszechobecnejEnergiiDuchowej Posted December 9, 2019 Author Report Share Posted December 9, 2019 10 godzin temu, Driver2503 napisał: Aż tak jakość nie spada żeby kulki przez 6.01 nie przechodziły zresztą jest wiecej typów które bez problemu przez te lufe przechodzą . Od biedy możesz nabyć najkrótszą lufe edgi i zrobić z tego siewnik Niestety braki w dostępności towaru pozostawiają mi maly wybór w lufach.. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 7, 2022 Report Share Posted June 7, 2022 Sprawdzał ktoś może z inną komora niż stockowa? Mam pacjenta który podwójne kulki robi, niezaleznie od gumy hu. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted June 7, 2022 Report Share Posted June 7, 2022 W dniu 8.12.2019 o 20:15, KaplanWszechobecnejEnergiiDuchowej napisał: Jeśli chodzi o lufe przystałem na lambde five 6.05 Mam lambd'e one 6.01 w czterotakcie i skupienie jest naprawdę świetne, nawet nie myślałem, że poprawa skupienia będzie tak znaczącą względem standardowej lufy. Oczywiście nie jestem w stanie dać głowy za tą firmę na podstawie jednego egzemplarza . Nie wiem jak inni użytkownicy oceniają te precki, ale np mi z autobotem silikonowym kulka leci ( przy bezwietrznej pogodzie , warunki idealne) prosto praktycznie do ostatniego metra maksymalnego zasięgu... Także na podstawie swojego doświadczenia szczerze polecam. Trzeba tylko pamiętać, żeby po strzelaniu bardziej intensywnym wyczyścić lufę i wszystko powinno być ok. Poszukaj jeszcze innych opinii na ten temat, żeby się upewnić ... Oczywiście mogło być tak , że poprostu miałem szczęście , a większość ludzi klnie na Lambdy ;) . Quote Link to post Share on other sites
KaplanWszechobecnejEnergiiDuchowej Posted June 7, 2022 Author Report Share Posted June 7, 2022 25 minut temu, sjzmisiek napisał: Mam lambd'e one 6.01 w czterotakcie i skupienie jest naprawdę świetne, nawet nie myślałem, że poprawa skupienia będzie tak znaczącą względem standardowej lufy. Oczywiście nie jestem w stanie dać głowy za tą firmę na podstawie jednego egzemplarza . Nie wiem jak inni użytkownicy oceniają te precki, ale np mi z autobotem silikonowym kulka leci ( przy bezwietrznej pogodzie , warunki idealne) prosto praktycznie do ostatniego metra maksymalnego zasięgu... Także na podstawie swojego doświadczenia szczerze polecam. Trzeba tylko pamiętać, żeby po strzelaniu bardziej intensywnym wyczyścić lufę i wszystko powinno być ok. Poszukaj jeszcze innych opinii na ten temat, żeby się upewnić ... Oczywiście mogło być tak , że poprostu miałem szczęście , a większość ludzi klnie na Lambdy ;) . Dude.. to było 3 lata temu, nie nabijaj odpowiedzi na starych tematach.. Quote Link to post Share on other sites
KaplanWszechobecnejEnergiiDuchowej Posted June 7, 2022 Author Report Share Posted June 7, 2022 4 godziny temu, Mendi napisał: Sprawdzał ktoś może z inną komora niż stockowa? Mam pacjenta który podwójne kulki robi, niezaleznie od gumy hu. Przerabiałem różne od EL, cymy, jg i innych śmiesznych tworków - okazuje się, że stock to najlepsza opcja. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts