macokakoki Posted May 29, 2020 Report Share Posted May 29, 2020 Witam, zakupiłem ostatnio karabin o mocy 360fps ( 110 m/s ) . Jest to moja pierwsza replika i źle dobrałem wagę kulek. Kupiłem 0.12g zamiast 0.23g. Zauważyłem, że kulki rozpadają się w locie, zanim trafią w cel ( możliwe, że rozpadają się przy wyjściu z lufy). Zauważyłem także, iż zamiast 1 kuli przy pociągnięciu spustu mogą wylecieć także 2 lub nawet 3 kule. Czy może to być spowodowane źle dobraną wagą czy potrzebna jest pomoc specjalisty( może to być problem z repliką)? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted May 29, 2020 Report Share Posted May 29, 2020 Słaba jakość kulek może powodować różne rzeczy, a kulki 0.12g raczej mogą takie być. Spróbuj na kulkach 0.25 od G&G lub BLS i zobacz jak działa. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted May 30, 2020 Report Share Posted May 30, 2020 0.25, a jak będziesz mieć dobrego hopa z flatem/rhopem to spróbuj 0.28-0.30. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts