PatPat Posted July 11, 2020 Report Share Posted July 11, 2020 Witam, Rozpisalem sie na 2 strony ale niestety wywalilo mnie podczas klikania wyslij wiec szybko napisze tylko w skorcie, niechce mi sie drugi raz produkowac bo to niema sensu, cala batalia z replika trwa juz dlugo, Profil; https://wmasg.com/pl/profile/oseiii Ogloszenia; https://wmasg.com/pl/auction?auction_search[userId]=203035 Nr telefonu; 516*95*25 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Kupilem dwa magi, aksu, jaskolczy ogon, baterie. Dokupuje ciagle czesci bo ciagle znajduje cos nowego i to wszystko juz trwa z miesiac albo i dwa i dzis po tym jak odkrylem, ze bateria poprostu puchnie po wystrzeleniu pol magazynka to mnie rozlozylo. Wczesniej nie mialem jak sprawdzic bo ciagle cos nie dzialalo i ciagle musialem dobierac czesci. 1. Jaskolczy ogon- nawet po szlifowaniu odstaje ok 1cm moze i 1.5 nie mierzylem- chodz po szlifowaniu mial pasowac. 2. Bateria- napiecie z 11v spada do 8v / 7v po wystrzeleniu pol maga. 3. Komora hop up peknieta 4. Brak zabepieczenia lufy w komorze- wypadla pierwszego dnia. 5. Gumka hop up- wlozona na sucho- rozerwana. 6. Selektor ognia- tylko na full auto dziala. 7. Przewody... no tu wystarczy zobaczyc zdiecia. 8. Cylinder- dzis sie rozwalil po ok 60kulkach. 9. Prowadnica sprezyny po otwarciu GB- w kawalkach. 10. Prosilem o 330 fps dostalem 170/ 250/270 zaleznie od pomiaru- TAK 170. Moje koszta na dzien dziesiejszy, pomijajac wysylke czesci, raz 10euro, raz 15, raz znowu 10 itp itd... Cos sie psuje ja dokupuje, znowu sie psuje i tak w kolo. Ogolnie- wszystko bylo by spoko ale ja dopiero przestrzelalem 5 magazynkow w ciagu 2 miesiecy a dlaczego tak? Bo co chwile cos sie psuje i musze dokupowac i czekac tygodniami na paczke :D To nie jest tak, ze kupilem, biegalem, strzelalem no i cos kleklo. Replika nie wyszla poza moj garaz od czasu kiedy ja mam. Nowe kable 15euro Gumka hop up 7euro Sprezyna 15euro Selektor ognia 13euro Bateria ( dzis kupuje- 20euro) Nowa komora metalowa- 25zl (kupilem w pl wraz z precka)(wczesniej wydrukowalem z ABS ale nie dawala mi spokoju bo i tak slabo z FPS bylo...) Cylinder- 10euro Prowadnica sprezyny- 15euro. Nie wiem czy cos jeszcze bylo czy nie- nie pamietam juz ogolem mam dosc tej repliki z ktorya walcze od 2 miesiecy, za te pieniadze moglem juz kupic cos konkretniejszego a zostal mi nie dzialajacy BOYI... Mam gdzies filmiki z pomiarow itp moge poszukac wstawic aby nie byc goloslownym. STANOWCZO PRZESTRZEGAM PRZED TYM UZYTKOWNIKIEM. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted July 14, 2020 Report Share Posted July 14, 2020 Wiesz ciężko się to czyta, kontaktowałeś się z oseiii? Czy zacząłeś grzebać i grzebiesz przez 2 miesiące? Nie działa - odsyłasz, gadasz ze sprzedawcą, jeśli wkładasz tam swoje łapy to bierzesz naprawy na siebie, sam wiele razy kupowałem i sprzedawałem oseiii i nigdy nie miałem z nim problemów. Quote Link to post Share on other sites
Oseiii Posted July 14, 2020 Report Share Posted July 14, 2020 Replikę zmontowałem, wysłałem pod wskazany adres. Wiadomo replika nie jest nowa ,jest zmontowana z różnych części. Jednak w momencie wysyłki była sprawna. Pierwsze wiadomości i zdjęcia jakie otrzymałem to zdjęcie wyrwanej lufy z komory HU. Klocek blokujący komorę był na miejscu w momencie wysyłki. Zresztą nigdy mi się nie zdarzyło, zeby lufa sama z siebie wypadła nawet gdy nie było w niej klocka (trochę podejrzane) ale ok. Zaproponowałem, żeby kupujący zwrócił replikę na mój adres a ja zwrócę mu pieniądze . Jednak postanowił sam ingerować i "naprawiać" replikę Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Donut23 Posted July 15, 2020 Report Share Posted July 15, 2020 Też wielokrotnie robiłem interesy z Oseiii i nigdy nie miałem żadnych problemów. Zawsze można się z nim dogadać a jak coś nie pasuje to można bez problemu zwrócić. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted July 16, 2020 Report Share Posted July 16, 2020 (edited) Jeżeli Oseii to Kompas z Krakowa, a po ogłoszeniach wnioskuję że tak jest, to również mogę potwierdzić powyższe opinie o tym Sprzedającym. Też kilkukrotnie kupowałem od Niego różne przedmioty i zawsze byłem zadowolony. Towar zgodny z opisem, wysyłka w terminie, kontakt bez zastrzeżeń. Dlatego trochę dziwi taka sytuacja. Edited July 16, 2020 by rodnath Quote Link to post Share on other sites
Elco Posted August 14, 2020 Report Share Posted August 14, 2020 Też kilkukrotnie kupowałem od niego części, nie było żadnych problemów i zawsze można było się dogadać (#deltaring :D). Osobiście polecam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts