ashigara Posted October 27, 2020 Report Share Posted October 27, 2020 Przesyłam kilka zdjęć repliki po dopasowaniu oryginalnego łoża. Wszystkie okucia, osłona muszki i wycior są z epoki. Moim zdaniem efekt jest bardzo dobry... Quote Link to post Share on other sites
Bradley97 Posted October 28, 2020 Report Share Posted October 28, 2020 Rewelacja, dużo było dłubania? sam myślę nad kupieniem jugolskiej kolby i zamianie tego plastiku. Quote Link to post Share on other sites
Vlad Posted October 28, 2020 Report Share Posted October 28, 2020 Bardzo ładnie ile pracy na to potrzeba? Quote Link to post Share on other sites
Mekar Posted October 28, 2020 Report Share Posted October 28, 2020 Myślałem, zostawiłeś tą całą część z atrapą wyciora montażem itd od snow wolfa. Mógłbyś zrobić zdjęcia jak to wygląda rozłożone? Mam jeszcze pytanie co do tej śruby w środku łoża, jak to zrobiłeś? Quote Link to post Share on other sites
ashigara Posted October 29, 2020 Author Report Share Posted October 29, 2020 Dłubanie jest tylko w środku, a w zasadzie wiercenie, najlepiej małą wiertarką np. Bosch z wiertłem do drewna. Zewnętrznie oryginalna kolba pasuje idealnie, nic nie trzeba robić. Pracy było na 3 popołudnia, najtrudniejszy moment kiedy już jest wywiercone, ale dalej ni cholery nie pasuje :) Trzeba mierzyć suwmiarką i dokładnie odwzorować szlify tak jak w plastikowym łożu. Jedynie to pudełko magazynka wystaje o kilka milimetrów bo w tym miejscu oryginał jest węższy. Spokojnie można użyć okuć od SW, sprawdziłem, że mocowanie bagnetu będzie pasowało po delikatnym oszlifowaniu drewna. Mekar, pytasz o tzw. wzmocnienie kolby. Ja po prostu uciąłem główki i wkleiłem na klej epoksydowy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts