JessePinkman37 Posted December 23, 2020 Report Share Posted December 23, 2020 (edited) Witam od ponad roku jestem właścicielem VFC na licencji oberland arms, sprawa wygląda tak że chciałem zrobić tuning mocowy więc zakupiłem sprężynę sp120 od guardera lecz w trakcie przestrzeliwania repliki zębatki przestały kręcić tłok jak się potem okazało urwały stalowy ząb z kawałkiem polimeru. Tłok jaki mi strzelił to shs fioletowy 15 stalowych zębów i szukam teraz zamiennika który z luzem uciągnie sp120 i pożyje długo. Jakiej firmy tłoki polecacie najlepiej sprawdzone i w cenie około 100 zł i czy warto przy takiej sprężynie zmienić batkę na 11.1? Edited December 23, 2020 by JessePinkman37 Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 24, 2020 Report Share Posted December 24, 2020 Tłok SHS niebieski 14 zębów za 30 zł wytrzyma i SP150. https://gunfire.com/pl/products/tlok-shs-14-stalowych-zebow-1152201755.html Sprawdź AOE, bo to dziwne żeby urwało stalowy ząb, a dla pewności przyklej listwę zębów do tłoka. Bateria 11,1 jest zawsze dobrym pomysłem, tylko trzeba zrobić przegląd GB żeby nic nie padło i mosfet by się przydał (jak nie ma) bo styki się szybciej zużyją. Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted January 4, 2021 Report Share Posted January 4, 2021 Podepnę się pod temat. Kupiłem Samurai Edge, w środku gearbox ECS z montowanym tam standardowo tłokiem z 7-ma metalowymi zębami. Jako że jest system szybkiej wymiany sprężyny, to wrzuciłem M125 Ultimate. Pytanie z związku z historią powyżej, to będzie kill dla tego tłoka? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts