M1k00 Posted January 18, 2021 Report Share Posted January 18, 2021 Witam. Zakupiłem około tydzień temu nową i za to pierwszą replikę Specna Arms SA-E06 Edge w której dzisiaj zmieniłem sprężynę z tej co była od nowości na "M90", która była w pudełku, po wymianie replika reaguje oczywiście na spust, ale kulka wylatuje co drugi strzał i wylatuje jedna kulka, czy ma ktoś jakiś pomysł? Bateria jakiej używam to Lipo 7.4 też nowa, kulki Specna arms 0.25. Oczywiście nic poza wymianą sprężyny nie robiłem z repliką oraz używałem magazynków dołączonych do repliki, dodam, że na poprzedniej sprężynie broń strzelała tak jak powinna, tzn. co strzał to leciała kulka, oraz wymieniałem z bratem w jego replice Specna Arms SA-E14 Edge na tą samą sprężynę i u niego wszystko gra i buczy :). Quote Link to post Share on other sites
ROMAN Z ŻABKI Posted January 18, 2021 Report Share Posted January 18, 2021 a jak teraz wlozysz m120 (ta co byla z pudelka w replice) to co sie dzieje? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 19, 2021 Report Share Posted January 19, 2021 Zmiana sprężyny nie powinna mieć żadnego wpływu na podawanie kulek, o ile cykl jest prawidłowy. Sprawdź czy dysza porusza się prawidłowo. Sprawdź na innych kulkach BLS lub G&G. Sprawdź czy gumka HU nie jest uszkodzona lub zawinięta. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted January 19, 2021 Report Share Posted January 19, 2021 Skoro świeżo zakupiona to reklamuj :) Niech się martwi sklep, który sprzedał niesprawdzoną replikę - to się zdarza. Quote Link to post Share on other sites
M1k00 Posted January 19, 2021 Author Report Share Posted January 19, 2021 Co do tej sprężyny to zmieniłem na tą, która była od nowości i strzela jak powinna, tzn. kulka wylatuje co strzał Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 19, 2021 Report Share Posted January 19, 2021 1 godzinę temu, M1k00 napisał: Co do tej sprężyny to zmieniłem na tą, która była od nowości i strzela jak powinna, tzn. kulka wylatuje co strzał Czary, pewnie na tyle zwiększa się rof po zmianie na słabszą sprężynę że replika ma problem z prawidłowym cyklem. Jak masz czas to reklamuj, jak nie to sprawdź na innych kulkach i magazynkach. Jak to nic nie da to trzeba będzie zajrzeć do komory hu lub nawet to GB, a nie wiem czy chcesz to robić w nowej replice. Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted January 19, 2021 Report Share Posted January 19, 2021 Pewnie ze względu na zwiększenie szybkości cyklu jest problem z podawaniem. Pomoże zamontowanie opóźniacza na zębatce tłokowej... albo po prostu wyślij replikę na gwarancję ;). Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 19, 2021 Report Share Posted January 19, 2021 Wersja Edge ma opóźniacz stockowo, więc problem musi być gdzie indziej. Chyba że właśnie ktoś zapomniał założyć opóźniacz ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts