KmaX Posted July 3, 2021 Report Share Posted July 3, 2021 (edited) Witam, Chciałbym rozpocząć swoją przygodę z asg. Jestem osobą leworęczną, wolałbym nie przeznaczać bardzo dużej kwoty na tą replikę, ale żeby nie była jakaś tragiczna za 300 zł. Dodam, że posiadam berette m9 na green gas, ale nigdy nie byłem na żadnej strzelance. Edited July 3, 2021 by KmaX Literówka Quote Link to post Share on other sites
krobug Posted July 3, 2021 Report Share Posted July 3, 2021 Szczerze mówiąc to każda replika nadaje się dla leworęcznych, problemem będzie tylko szybka zmiana trybu ognia i szybka zmiana magazynka. Emki z dwustronnym selektorem zaczynają się bodajże w okolicach 1500. Kałasznikowate będą przystępniejsze ze względu na zrzut maga, który jest centralnie za osłoną spustu, ale za to selektor chyba w każdej jest z prawej strony. Weź do ręki kilka rodzajów replik i zobacz jak będziesz się z nimi czuć, może nie będzie tak tragicznie. Jeśli nie pozostaje uciułać więcej mamony Quote Link to post Share on other sites
czapkens1 Posted July 4, 2021 Report Share Posted July 4, 2021 100% dwustronny jest UAR, manipulatory po obu stronach wszystkie, nawet symulacja dźwigni przeładowania jest zmienna i da się ustawić jak się chce. Tylko to nie 300 zł niestety. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted July 4, 2021 Report Share Posted July 4, 2021 Niestety za 300 zł nie zajdziesz nic nie tragicznego. Najtańsze AK (CM28), G36 (JG608), P90 do CYMY czy MP5 do JG to koszt około 400 zł. Przejdź się na strzelankę gdzie można wypożyczyć sprzęt. Zobacz co mają inni gracze. Na pewno nie będzie problemu z wzięciem do ręki i złożeniem się do strzału czy sprawdzeniem zmiany magazynka. Większość replik będzie na początek dobra dla osoby leworęcznej ponieważ selektor często ustawia się raz na strzelankę, a magazynka typu hi-cap też za często nie zmieniasz. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 5, 2021 Report Share Posted July 5, 2021 P90 jest wybitnie oburęczne, o ile pamiętam g36 też. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted July 12, 2021 Report Share Posted July 12, 2021 Jako patentowany mańkut mogę ci powiedzieć, że nie będzie problemu z prawie żadna repliką. Jedyne, których użycie było niekomfortowe dla mnie to sprężynowe swd i czterotakty (jeśli jest luneta, która przeszkadza złapać dźwignie przeładowania od góry. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 12, 2021 Report Share Posted July 12, 2021 Prawda jest taka iż nawet jak strzelasz z lewej pozycji to i tak łuski cię nie poparzą. Kwestia ogarnięcia manipulatorów. Co nawet w AK przychodzi szybko ( też strzelam z lewej pozycji mimo iż jestem praworęczny). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts