mikoloslaw3 Posted July 28, 2021 Report Share Posted July 28, 2021 Czy ktoś z formowiczów bądź serwisantów ASG na tym forum mierzył pobór prądu silnika w replice ze stokowymi częściami ,taką wyjęto w prosty z pudełka po zakupie ? Quote Link to post Share on other sites
progressive Posted August 2, 2021 Report Share Posted August 2, 2021 Próbowałem kiedyś coś podobnego robić i robotę zrobiło dopiero podpięcie repliki pod zasilacz laboratoryjny. Niczym bardziej konwencjonalnym raczej tego nie zrobisz. Wyników nie przytoczę bo nie wiem gdzie są, a i odnosiły się do mocno niestandardowego zestawu. Quote Link to post Share on other sites
HarrisonJones Posted August 10, 2021 Report Share Posted August 10, 2021 (edited) Kiedyś mierzyłem pobór prądu oscyloskopem z sondą prądową. Pacjent VFC SR16 ze sprężyną Guarder 120. Pierwsze zdjęcie to pojedynczy strzał, maksymalny prąd mierzony 76A. Drugie zdjęcie to tryb auto. Edyta: To wstawianie zdjęć jest jakieś dziwne. Edited August 10, 2021 by HarrisonJones Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts