marys1 Posted February 3, 2007 Report Share Posted February 3, 2007 wiertło do drewna 25 cm fi ~10 mm i wio ;) do tego długo młotek i pare innych drobiazgów. Bateria wchodzi z lekkim luzem, nie wiem jak będzie z inną, ale to niedługo sprawdze bo idzie po feriach do tuningu. Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted February 3, 2007 Report Share Posted February 3, 2007 Moze mi poradzicie- gdzie wlozyc baterie jezeli: -pod pokrywa mam oryginalne suwadlo i sprezyne powrotna -chce wywalic kolbe drewniana i dac ramowa. Kabelek i do bateria do kieszeni? To na razie jedyna rzecz jaka mi przychodzi do glowy... Quote Link to post Share on other sites
Kacper_ Posted February 3, 2007 Report Share Posted February 3, 2007 Chyba już ktoś pisał o tym w temacie o tuningu AK 74. Baterię chowasz w opakowanie po opatrunku osobistym, wkladasz to do kolby i owijasz opsaką uciskową. Prosto i realistycznie. Kacper Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted February 3, 2007 Report Share Posted February 3, 2007 dokładnie. tylko zalezy jak duza bateria, bo nie kazda wejdzie. Ew. można ją z boku kolby przymocować. Sam bym tak zrobił ;) Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted February 3, 2007 Report Share Posted February 3, 2007 (edited) Baterię chowasz w opakowanie po opatrunku osobistym, wkladasz to do kolby i owijasz opsaką uciskową. Może patent ten sprawdza się w AKS74 z którym, faktycznie Rosjanie w Afganistanie tak robili... ale nie widze tego w AKS, chociażby z jednego powodu: jak złożyć kolbę w takim razie? Tym bardziej iż jak zgaduję, koledze zależy na jak najbardziej realistycznym wyglądzie i działaniu repliki. edit:ort Edited February 3, 2007 by akm Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted February 3, 2007 Report Share Posted February 3, 2007 akm - ale kolega chce kolbe RAMOWĄ, która jest jak najbardziej składana na bok ;) a do akmsy również obwiązywali ;) Przynajmniej tak literatura podaje. Quote Link to post Share on other sites
plair Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 akm - ale kolega chce kolbe RAMOWĄ, która jest jak najbardziej składana na bok ;) a do akmsy również obwiązywali ;) Przynajmniej tak literatura podaje. no obwiazywali ale to byly opaski uciskowe a nie bandarze :) Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 (edited) Każdą batke można przerobić :-F z mojej stockowej zrobiłem tak ze weszła w bandarz i w ramówke 8-) strzela miód ale jeszcze duzo pracy z moim aks74 mam, to "S" bo nie ma jak zamontować zwalniacza i kostki która wchodzi w body, mamy tam gb.. foto sroto: www.piekary.net/~menelaos/nowy.jpg Edited February 4, 2007 by men3L Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 (edited) Dzieki za sugestie :) Wykonanie men3L jest chyba tym co chce osiagnac. A czy daloby sie wpakowac paluszki/ogniwa do samej ramy? Widzialem chyba gdzies kiedys taki układ w jakiejś M'ce. ps. marys1 , wydawalo mi sie ze kolba ramowa do AKM jest "nieczysta". Bywaly egzemplarze z w/w kolbą ??? Moim cichym marzeniem jest dojscie do mniej wiecej w tym stylu: http://img236.imageshack.us/my.php?image=ccchf4.jpg (zaczerpniete z arnie airsoft- FW 200) Edited February 4, 2007 by gurek Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 wiem ze na arnies kros umiescil ogniwa od bateri w kolbie mp5 pdw, tu moze byc podobnie Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 Swider, myśle ze nie ma takich ogniw cienkich, to naprawde mały ceownik. Myśle ze zwykły paluszek wchodzi w niego na wcisk a co dopiero ogniwo Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 (edited) mozna by sprobowac dac tam z 6 paluszkow albo 4 (zalezy ile wejdzie) calosc delikatnie zabudowac. jednak nie mam pojecia gdzie reszta ogniw, mzoe gumowana stopka kolby i pod nia paluszki-ogniwa mam jeszcze kilka pomyslow: -drugi magazynek (niezbyt trudne, mozna pomiscic do 10,8 V oraz solidna pojemnosc) polaczony na stale z magiem(klips) -atrapa granatnika, no to just jest duzo duzo trudniejsze ale nie niemozliwe -wg mnie wszystkie bandaze i kieszenie to bardzo kiepski pomysl - bylaby to ostatnia rzecz ktora bym zrobil wg mnie najlepsze rozwiazania to drugi magazynek albo ogniwa w kolbie Edited February 4, 2007 by SwideR Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 długi mag... ok ale wtedy tylko H-cap:/ Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 plair - nic o bandażach nie pisałem ;) Dobrze wiem, żę to były opaski. Jesli napisałem, to miałem na myśli co innego :P SwideR - jak sie robi afganistan co pierwsze co do głowy przychodzi to opaska i opatrunek ;) nawet gustownie wygląda. Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 Opatrunek jest bardzo klimatycznym rozwiazaniem. W watku o AK byl ktos kto do dodatkowego magazynka wlozyl baterie- nawet napisalem mu PW- z tego co odpisal- projekt nie bardzo wypalil. Generalnie dwa magazynki przy AK mi sie nie podobaja- zrezygnowalem nawet z elektrycznego podwojnego hicapa, ktory kiedys zrobilem. Najbardziej podoba mi sie pomysl z wcisnieciem paluszkow do C'eownika Men3L Z czego zrobiles te kolbe ramowa (ceownik i spawanie)? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 ona jest prawdopodobnie z ostrego, bądź mniej prawdopodobnie z yunkera Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted February 7, 2007 Report Share Posted February 7, 2007 (edited) Jestem posiadaczem AK 104 G&G i ostatnio zamarzyło mi się zrobić z niego totalny custom. Około 20 lutego zamieszczę zdjęcia ale uprzedzam- jest to wymysl mojej fantazji oraz przystosowanie broni do moich wymagań. Spodziewam się pochwał jak i krytyki. Pomimo tego postanowiłem w AK 104 zamontować np. kolbę od Tantala i powiem że zapowiada się bardzo interesująco tylko body trzeba ciąć :). Do nastepnego razu (myślę że już z fotkami). Pozdrawiam Edited February 7, 2007 by Skaut Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Czy pasować będzie Posp od SWD do Ak z montażem bocznym pod jaskółczy ogon? Jeżeli nie, to czym różnią się wersje SWD od AK?? Czy ma ktoś jakieś ciekawe sposoby montowania optyki w swoich kałaszkach? Jeżeli tak to jakie (mile widziane zdjęcia) :-P Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Z tego co wiem - szyna boczna jest w ruskim sprzecie uniwersalna- takie same wymiary ma zarowno w kalachu jak i swd jak i rpg. myle sie...? Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 (edited) szyny mogą różnić sie wymiarami i kształtem ,ale sam element "jaskółczy ogon" jest wszedzie taki sam. Budowa takiej szyny jest bardzo prosta ;) bynajmniej jak dla mnie ;) Swoją szynę wykonałem sam. Jak kogos interesują fotki , to sa gdzieś w tym temacie. Pozdrawiam Diablo Edited February 8, 2007 by Diablo Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 (edited) strona 24 watku o " AK 47" http://img86.imageshack.us/my.php?image=szynaak4vd.jpg rysunek Jonboy'a Edited February 8, 2007 by gurek Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 (edited) W zasadzie fajna rzecz zamisat wiercenia body. Ale to zalezy bo osobiście szanuję tych którzy tego typu szynę uważają za profanację i świetnie to rozumiem ale mi się podoba :). Chyba się na nią przyczaję... http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...261b46ac92cb249 Edited February 8, 2007 by Skaut Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Na capri masz ten sam montaż za 140zł... Mam właśnie taką szynę kupiłem u sopla, teraz mam dylemat jak zainstalować ją, oraz jaka optyka by się sprawdziła... Wiem że dostępne były kiedyś montaże na lunetę z pierścieniami 25mm (jaskółczy ogon) i można było podpiąć lunetkę dowolnej maści. Wie ktoś gdzie takie coś można dostać? Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 (edited) Szyna ktora opisuje skaut montuje sie o ile pamietam nad szczerbinka. Pidzejfiat- ty chyba masz justa- prawda? Montaz jakiego szukasz dostaniesz za 20-25 zlotych na allegro. http://www.allegro.pl/item164970382_montaz...ylka_3_50_.html Co do lunety- walkowane po wielokroc w dziale snajperskim- jak najwieksze swiatlo, i max 3-4 krotne powiekszenia. Mialem kiedys M700 KJW z 56 mm optyka, prawie nigdy nie uzywalem powiekszenia powyzej 3/4 x. A tamto bydle mialo powyzej 500 fps ps. Rozumiem ludzi ktorzy nie chca dziurawic body i wydawac na optyke rownowartosc kwoty jaka dali za repliike, ale ... AK+IRS/RAS= SATAN !!!!! hehe Edited February 9, 2007 by gurek Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 Szyna ktora opisuje skaut montuje sie o ile pamietam nad szczerbinka. Pidzejfiat- ty chyba masz justa- prawda? Montaz jakiego szukasz dostaniesz za 20-25 zlotych na allegro. http://www.allegro.pl/item164970382_montaz...ylka_3_50_.html ps. Rozumiem ludzi ktorzy nie chca dziurawic body i wydawac na optyke rownowartosc kwoty jaka dali za repliike, ale ... AK+IRS/RAS= SATAN !!!!! hehe Nie mam ten montaż wg. wzoru Jonboy'a, nie wiem tylko jak go poprawnie zamontować... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts