Barbus Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 No nic nowego nie stwierdziłeś :P wątek powraca w tym temacie po raz któryśz kolei ;) taka konwersja moim zdaniem nie byłaby aż tak zła, gdyby nie grip. Po wstawieniu zwykłego chwytu z 74 broń nie wyglądała by wcale tak choinkowo ;) Mam zamiar wstawiać części z ostrej broni do swojego kałaszka(łoże i przewód skośny AK-47, rura gazowa z nakładką, kolba i grip od AKM). Wszystko dopiero po zamontowaniu zestawu G&P zaprezentowanego na poprzedniej stronie. Myślicie, że wystarczyłoby odciąć obudowę ciężarka(która wcale nie trzyma ciężarka, ale nie wiem jak inaczej nazwać tą część ;-) ), żeby wstawić rurę? Chciałbym, aby była montowana analogicznie jak w ostrym kałaszu. Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 (edited) zeszlifowalem kolbe orzechowa z lakieru, jakies sugestie to pisac PS - nie szloby zeszlifowac tych sloi z loza ? - zamiast kolby wole wymienic loze na orzechowe, po dlugich namysach orzech mi sie bardziej podoba od sklejki, nakladka bedzie mogla zostac.., umotywowalem to tym ze w prawdziwych ak 47 duzo czesciej wystepowal orzech itp. a nie sklejka dopiero pozniej wprowadzono sklejke ale to juz byla era akm'ów, tak mi sie wydaje... PS 2 - czy to jest orzech ? http://www.allegro.pl/item184136750_orygin...o_do_ak_47.html - albo inaczej czy po zeszlifowaniu bejcy czy czegos tam da taki sam efekt jak drewniana kolba rekojesc i nakladka... prosze o odp Edited April 10, 2007 by SwideR Quote Link to post Share on other sites
ues Posted April 13, 2007 Report Share Posted April 13, 2007 http://img185.imageshack.us/img185/6340/dscn6815vv9.jpg Quote Link to post Share on other sites
COS2 Posted April 14, 2007 Report Share Posted April 14, 2007 Nice a jak się trzyma?? lata na prawo lewo czy siedzi stabilnie?? Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted April 14, 2007 Report Share Posted April 14, 2007 raczej to siedzi stabilnie , bo to kolanko gazowe jest z ostrego ;p to samo muszka , tylko chyba lufa frezowana na zamówienie. Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted April 14, 2007 Report Share Posted April 14, 2007 Ues mam pytanie: Masz w swoim AKMie obsadę łoża od ostrego. Ona ma po we wnętrznej stronie wystepy, które mają trzymać ją na lufie. Lufa z kolei ma rowki na te występy. Jak to rozwiązałeś? Zrobiłeś w swojej lufie rowki, czy wywalileś występy z obsady? Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 Być może nie zauważyłem, ale czy ktoś z Was w swoim AK ma kolbę ze sklejki? Czy są jakieś problemy przy rozwiercaniu jej, aby wepchać aku? Quote Link to post Share on other sites
Turismo Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 (edited) ja mam ze sklejki, nie ma problemów jest jakis problem zeby podlubac w temacie ? http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=17056&st=580 Edited April 16, 2007 by Turismo Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 jeszcze tylko malutkie poprawki wizualne ale ogolnie jest skonczony Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Chwyt odstaje czy mi sie wydaje? :> Troche wydarcia farby nierównomierne szło by poprawić :) Jak juz suwadło papierem jechałes to zjedź je całe :) Ot takie rady odemnie :) Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 No mi też się wydaje, że chwyt odstaje:P Tak to bym się do niczego nie przyczepił. Nierównomierne wytarcia... no już bez przesady ;) bardzo ładny kałasz. Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 (edited) ostateczna wersja mojego ak 47, prawdopodobnie dokrece jeszcze oslabiacz podrzutu AKM i nic wiecej nie robie juz PS w odleglej przyszlosci mam zamiar kupic gp 25 :D Edited April 29, 2007 by SwideR Quote Link to post Share on other sites
woma Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 Czym robiłeś przetarcia? Body domyślam się, że metalowe? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 Strzelam że papierem wodnym :) Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 700 - zmatowilem cala powierzchnie 500 - przteracia z efektem golego metalu akurat te papierki scierne mialem pod reka ale mysle ze z delikatnie innymi papierkami tez nie powinno byc problemow body metal src PS 1000'ką wodna to sie by troche trzebabylo namachac :D Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 Ale efekt jest bardziej naturalny ;) Zna ktoś dobre spraye (czany matowy) który dobrze siedzi na metalu (ZnAlu) Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 ja kupilem emalie do roznych nawierzchni(w tym metalu) kolor mozesz sobie wybrac, placilem 9 zl a farba trzymala sie az jej nie zeszlifowalem Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 PRAWIE jak AI :D ale jest poreczne nawet wiem wiem brzydki tlumik plomienia ale juz jedzie do mnie oslabiacz akm i magazynek na 10 naboi akgn - wejdzie do niego hi cap cymy ? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 Do krótkiego maga? Hicap cymy? Niemożliwe bez przeróbek, trzeba skrócić tulejkę gdzie są już nakręcone kulki. Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 wiem ze bez przerobek nie podejdzie, pytam sie czy bedzie dzialac z modyfikacjami Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 Powinien. Ludzie tak robią i jakoś problemów nie mają. Fakt, że używają do tego 30 nabojowych, ale jednak ;) Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 tylko ze wejdzie 200 kul a nie ponad 500, grunt zeby sie mechanizm zmiescil swoja droga to tanie sa te krotkie magi - 10 zl za nowke full oksyda Quote Link to post Share on other sites
pafcio0 Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 A jeśli można spytać - gdzież taki krótki mag schodzi za 10zł? Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 (edited) A jeśli można spytać - gdzież taki krótki mag schodzi za 10zł? -->TUTAJ<-- Ja z kolei zastanawiam się, czy można gdzieś kupić sprawny celownik noktowizyjny NSP-3 i czy do zamontowania go na giwerze wystarczy przywiercić montaż boczny do korpusu. Works kiedyś sprzedawał razem z Tantalem, myślicie, że sprzedali by oddzielnie? Jeśli ktoś zna miejsce, w którym można kupić to urządzenie, to będę wdzięczny za pomoc ;) Edited May 3, 2007 by Barbus Quote Link to post Share on other sites
pafcio0 Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 A wracając do repliki SwidRa. Właśnie potraktowałem swojego papierkami ściernymi (trochę na Twój, SwidRze, wzór - nie obrazisz się chyba:)) i tak sobie myślę czy przypadkiem teraz nie grozi gołemu metalowi rdza. Jak sądzicie? BTW fotki mojego Kałasza wkrótce - jak tylko wmontuję "ostre" drewienka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts