Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tuning zewnętrzny AK 47

Recommended Posts

No nic nowego nie stwierdziłeś :P wątek powraca w tym temacie po raz któryśz kolei ;) taka konwersja moim zdaniem nie byłaby aż tak zła, gdyby nie grip. Po wstawieniu zwykłego chwytu z 74 broń nie wyglądała by wcale tak choinkowo ;)

Mam zamiar wstawiać części z ostrej broni do swojego kałaszka(łoże i przewód skośny AK-47, rura gazowa z nakładką, kolba i grip od AKM). Wszystko dopiero po zamontowaniu zestawu G&P zaprezentowanego na poprzedniej stronie. Myślicie, że wystarczyłoby odciąć obudowę ciężarka(która wcale nie trzyma ciężarka, ale nie wiem jak inaczej nazwać tą część ;-) ), żeby wstawić rurę? Chciałbym, aby była montowana analogicznie jak w ostrym kałaszu.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

zeszlifowalem kolbe orzechowa z lakieru,

2b19c8a3440d6ee4.jpg

jakies sugestie to pisac

PS - nie szloby zeszlifowac tych sloi z loza ?

- zamiast kolby wole wymienic loze na orzechowe, po dlugich namysach orzech mi sie bardziej podoba od sklejki, nakladka bedzie mogla zostac.., umotywowalem to tym ze w prawdziwych ak 47 duzo czesciej wystepowal orzech itp. a nie sklejka dopiero pozniej wprowadzono sklejke ale to juz byla era akm'ów, tak mi sie wydaje...

PS 2 - czy to jest orzech ? http://www.allegro.pl/item184136750_orygin...o_do_ak_47.html - albo inaczej czy po zeszlifowaniu bejcy czy czegos tam da taki sam efekt jak drewniana kolba rekojesc i nakladka...

prosze o odp

Edited by SwideR

Ues mam pytanie:

Masz w swoim AKMie obsadę łoża od ostrego. Ona ma po we wnętrznej stronie wystepy, które mają trzymać ją na lufie. Lufa z kolei ma rowki na te występy. Jak to rozwiązałeś? Zrobiłeś w swojej lufie rowki, czy wywalileś występy z obsady?

• 2 weeks later...

700 - zmatowilem cala powierzchnie

500 - przteracia z efektem golego metalu

akurat te papierki scierne mialem pod reka ale mysle ze z delikatnie innymi papierkami tez nie powinno byc problemow

body metal src

PS 1000'ką wodna to sie by troche trzebabylo namachac :D

A jeśli można spytać - gdzież taki krótki mag schodzi za 10zł?

-->TUTAJ<--

Ja z kolei zastanawiam się, czy można gdzieś kupić sprawny celownik noktowizyjny NSP-3 i czy do zamontowania go na giwerze wystarczy przywiercić montaż boczny do korpusu. Works kiedyś sprzedawał razem z Tantalem, myślicie, że sprzedali by oddzielnie? Jeśli ktoś zna miejsce, w którym można kupić to urządzenie, to będę wdzięczny za pomoc ;)

Edited by Barbus

A wracając do repliki SwidRa.

Właśnie potraktowałem swojego papierkami ściernymi (trochę na Twój, SwidRze, wzór - nie obrazisz się chyba:)) i tak sobie myślę czy przypadkiem teraz nie grozi gołemu metalowi rdza. Jak sądzicie?

BTW fotki mojego Kałasza wkrótce - jak tylko wmontuję "ostre" drewienka.