Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tuning zewnętrzny AK 47

Recommended Posts

i tak sobie myślę czy przypadkiem teraz nie grozi gołemu metalowi rdza. Jak sądzicie?

Ja wprawdzie metalowego body jeszcze nie mam (dopiero jedzie do mnie ;-) ) więc nie wycierałem, za to wycierałem troche magazynki Classic Army i Marui. Po kilku strzelankach w trudnych warunkach atmosferycznych na TMkach nie widać śladu rdzy, czego niestety nie mogę powiedzieć o tych od CA...

Edited by Barbus
  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

nie obraze sie ;)

nasze repliki sa w wiekszosci z znal'u a ten raczej nie rdzewieje

poza tym jak wracam ze strzelanki to czyszcze bron wiec nie ma szans na rdze(nawet na stalowej rurze gazowej od prawdziwka) polecam takze spray sylikonowy do wycierania repliki - konserwuje on nasze zbabaweczki no i ladniej z nim wychodza na zdjeciach

Oto moje dzieło. Z drewnianymi okładkami to dopiero mordęgę miałem...Kawał, naprawdę, kawał roboty. Nie sądziłem, że ta sklejka taka pancerna.

Na fotkach pozuje akurat bez GB, bo wyjęty czeka na zębatki:)

Kolba jeszcze jest "na przyłóż". Jak wsadzę gearbox, to ją ładnie dopasuję i przykleję.

ka322ach1oh9.jpg

ka322ach2ke6.jpg

EDIT:

No masz ci los. Na fotce dostrzegłem, że kolejny "nit" z body (G&P) odpadł. Eeeeh dziadostwo.. Trzeba będzie coś wykombinować, bo za Chiny tego nitu co odpadł nie znajdę...

Edited by pafcio0

Chwyt niestety stockowy. W komplecie z drewnami dostałem bakelitowy, z którym babrać się nie mam ochoty.

Skoro mówisz, że widać plastikowość... cóż, przekonałeś mnie - za jakiś czas zrobię więc drewno:)

Czy przesadziłem z obtarciami? Nie sądzę. Może fotka trochę przekłamuje, ale na żywo body wygląda naprawdę efektownie.

Postarzać drewno? Szkoda, takie ładne...:)

A body i tak miałem obrapane, wystarczyło wyrównać.

Edited by pafcio0

Do mnie jedzie z WGCshopu Body G&P. Oprócz obu części korpusu, ktore ponoć mają bardzo ładne imitacje pinów w zestawie są jakieś stalowe pierdołki jak osłona spustu i stalowa pokrywa komory zamkowej. Jak przyjedzie to powiem jak moje wrażenia ;) Za wszystko płace 300 złotych. W Polsce zapłaciłbym chyba dwa razy tyle. ogólnie rzecz biorąc opłaca się body sprowadzić z zagranicy. U nas w przystępnej cenie jest chyba tylko SRC. Na allegro nie szukałem tych częśći, myślę, że raczej ciężko znaleźć.

A ja wam powiem, nie podoba mi się takie postarzenie, po 1

tył body przy kolbie niby co takiego wykonało takie przetarcia?

Co wykonało tak mocne wytarcie w przetłoczeniu pod oknem wyrzutu łusek?

Kolejna sprawa droga po której przesuwa się selektor powinna być wymłócona na maksa - w końcu to najbardziej eksploatowana część.

Niby dlaczego na lufie między okładzinami a kolankiem gazowym jest tylko przetarcie w jednym miejscu?

Nity przy takim stanie rzeczy powinny być wytarte tylko na brzegach, a jeśli są zjechane do stali to i w koło nitów powinno być wytarcie( taki stan ma miejsce podczas noszenia a nity odsuwają materiał na tyle ze nie "szlifuje" najblizszej okolicy;)

Tak samo górne body... dźwignia zwalniania rury gazowej tez powinna być zadźgana

Zresztą co ja tu będe mówił na sucho

http://images.google.pl/imgres?imgurl=http...ficial%26sa%3DN

Edited by SoP-PeL

Do mnie jedzie z WGCshopu Body G&P. Oprócz obu części korpusu, ktore ponoć mają bardzo ładne imitacje pinów w zestawie są jakieś stalowe pierdołki jak osłona spustu i stalowa pokrywa komory zamkowej. Jak przyjedzie to powiem jak moje wrażenia ;) Za wszystko płace 300 złotych.

Ja mam właśnie sam korpus od tego body. Szyny mocujące z tyłu kolbę urwane już przez poprzedniego właściciela (znal ma to do siebie, że kruchy).

Piny może i ładne, ale dwóch już nie mam:)

Ale co metal body, to metal body.:)

A ja wam powiem, nie podoba mi się takie postarzenie, po 1

tył body przy kolbie niby co takiego wykonało takie przetarcia?

Co wykonało tak mocne wytarcie w przetłoczeniu pod oknem wyrzutu łusek?

Jak to co? Papier ścierny.

I ja to wiem, i Ty to wiesz, i wszyscy wiemy, że teoretycznie akurat taka konfiguracja przetarć jest "nierealistyczna".

Ale ja tak zrobiłem, bo mnie się podoba.

"De gustibus..."

nie rozumiem was ze niby co kalach nowka nie obsrupany bylby lepszy?

kiedy mamy wszystko metal to przecieranie jest wskazane inaczej nie bylo by sensu kupowac metal body skoro wygladaloby jak plastik, moze to jest nierealistyczne ale mi sie podoba, dlugo moj kalach wygladal jak ganz nowka - i wiecie co bieda !!

takie jest moje zdanie i nie kazdy musi sie z nim zgadzac

PS kazdy wyciera kalacha tak by mu sie podobalo lub tego w ogole nie robi

PS2 mysle ze bejcowanie da porzadany efekt postarzonego drewna, przynajmniej ja tak zrobilem i nie narzekam ale jak zwykle moge sie mylic

Edited by SwideR

Witam.

O to fotki mojego Kałaszka. Niedługo dotrze do mnie kolba więc będzie się lepiej prezentował :)

A teraz co zostało zrobione:

Przetarcia na ZnAl-u (wiem nieudolne trochę ;) )

Części stalowe - Pokrywa komory, osłona spustu, selektor oksydowane przez mnie własnoręcznie.

Magazynek - wkład o HiCapa w skorupie oryginalnego maga od AK w pełnej oksydzie, a nie jak to bywa czarnej farbie ;)

Myślę jeszcze nad wymianą lufy ze ZnAl-u nad stalową (tokarz).

A tu fotki :

foti005xj8.th.jpg

foti006tl1.th.jpg

foti010ve8.th.jpg

50 zł to drogo. Je potrzebuję szczerbinkę i blaszkę pod spód pilnie!! Sory że robię offtop ale to potrzebuję bo nie mam jak strzelac, narazie przymocowałem kolimator od shit aega więc w sobotę jakoś przetrwam ale pózniej.... muszę mieć ten celownik ;/