WoKo Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 Ludzie! Będzie G&P AK Metal Body Package z WGC pasować do CM.028? Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 Powiedziałbym, że tak. Quote Link to post Share on other sites
QLIG Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 QLIG jak wstawiłeś suwadło bo jakoś mgliście to opisałeś.Możesz wstawić zdjecie?? Żaeczywiście namieszałem :) Chodzi mi o takie coś: Kupiłem część z AK firmy JG tylko dla suwadła, a było z całością. ( Jak zdejmiesz pokrywę to widzisz całość- suwadło, wszystkie te sprężynki i duperele i cały ten plastik, do którego jest to zamocowane) W Cymie jest identyczne, tylko nie ma tego obciążnika, jak w JG. Widać go na fotce. Swoją wagę ma i pasuje idealnie. Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 Łe tam, lepsze jest suwadło od ostrego... :) Quote Link to post Share on other sites
QLIG Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 Może i lepsze, ale jak już dostałem takie coś, to założyłem :P A nawet nie wiedziałem, że taki obciążnik JG stosuje ;) Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted August 13, 2007 Report Share Posted August 13, 2007 Znalazłem coś interesującego :arrow: http://allegro.pl/item225008020_tuning_zew...glad_broni.html Zamierzam ztestować. O tyle łatwiej, że gość świadczy te usługi w moim mieście. Jutro podrzuce, zobaczę co i jak. Efekty dam na forum. Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 13, 2007 Report Share Posted August 13, 2007 jak dla mnie to efekty nie są jakieś super hiper :P Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted August 13, 2007 Report Share Posted August 13, 2007 za 50 zł wole kupić zestaw drewna od ostrego niż pier**** się ze skrzypiącym plastkiem... wytarcia nic specjalnego, sam, takie robiłem i myślę że dosyc dobrze wyszły... Ale brawo za pomysł, jak ktoś się kompletnie nie zna to może sobie sprawić lepszy "image" swojej broni.. Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted August 13, 2007 Report Share Posted August 13, 2007 Hmm, mimo to spróbuję. Jutro zaniosę, to w środę powinienem mieć AK gotowe. Jeżeli bedę mial możliwość, dam fotki. Nie lubię jak przetarcia na broni są super hiper mocne. Te są w sam raz. Najwyżej poproszę o łagodniejsze potraktowanie mojego AK. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 W życiu bym na coś takiego nie poszedł. Na pewno nie za 5 dych. Myślę, że koszt materiałów na zrobienie czegoś takiego samemu nie przekroczyłby dyszki :-P Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 no tak,ale wiesz fachowiec się ceni :wink: Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 (edited) Dobra, mam już AK. Jak dla mnie efekt jest dużo lepszy. Diabeł tkwi w szczególe, naprawdę. Te metalowe, tfu, plastikowe piny na body wyglądają jak metalowe :wink: Drewno to coś pięknego. Puki nie wziąłem w łapki, myślałem, że wstawił jakieś drewniane 8). Jutro dam zdjęcia. Edited August 14, 2007 by macgyver Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 witam mam taki pomysł żeby wstawić do mojej 47 rure gazową od 74 tak zeby pasował normalny bagnet o taki : http://www.works11.com/products_photos/DSCF6414.JPG i na taiwangunie znalazłem taką właśnie rure od 74 http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=761 czy ktoś próbował już zakładania czegoś takiego czy trzeba będzie robić jakieś przeróbki i czy jest sens bawienia się z czymś takim?? odrazu mówie że nie czytałem całego tematu (32 strony) więc może ktos miał już podobny pomysł - jak by co to sory za powtórkę pozdro Quote Link to post Share on other sites
vonmarxx Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 a ja mam takie pytanko: kupilem sobie to: http://www.allegro.pl/item223565454_ak_zes...a_replike_.html i chcialem wiedziec jakich pzrerobek tzreba dokonac, zeby spasowac to z metalbody + metalfrontset z G&P. zaznaczam, ze mam aks tm z opcja zalozenia w/w zetawu body. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
.Marvin. Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 PANOWIE! moze juz bylo jednak zapytam: Jak sie czesci od firmy ACM sprawuja? :D niemowie to o AEGach tylko lufy, magi drewno :D Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted August 16, 2007 Report Share Posted August 16, 2007 ACM to chyba nie jest firma, ale zlepek All China Made produktów ASowych. Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 Witajcie. Teraz pora na zdjęcia mojego AKsa. Najpierw foto przed tunningiem, aby mieć porównanie :arrow: Teraz kilka po cełych operacjach. Ja jestem zadowolony. Wreszcie drewno nie wygląda tak paskudnie i wogóle cały karabin prezentuje się świetnie. :arrow: Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 Wystarczyło kupić dwie akrylowe farby, lakier i papier ścierny. O ile dobrze pamiętam, to cały ten temat zaczyna się od posta, w którym podany jest link do instrukcji, jak upiększyć sobie drewienka. Quote Link to post Share on other sites
Morn Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 To ja tak z trochę innej beczki. Konkretnie chodzi mi o wymiary kolby do RPK (:killer:) bo nigdzie nie mogę znaleźć :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 :wink: to trochę z innej beczki, zapytaj może o to w temacie o RPK ... Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 Na poprzedniej stronie chyba ktoś pytal o to samo... Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Mam następójące pytanie: Czy podczas zmieniania body ze stockowego na metal SRC (część dolna) są jakieś problemy i na co należy zwracać uwage podczas wymiany? Pozdro! ;-) Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Należy uważać na zaczepy kolby tzw "wąsy" bardzo łatwo je odłamać. Poza tym chyba wszystko pasi.. nie wiem, dawno je zakładałem. Quote Link to post Share on other sites
vonmarxx Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 Należy uważać na zaczepy kolby tzw "wąsy" bardzo łatwo je odłamać. Poza tym chyba wszystko pasi.. nie wiem, dawno je zakładałem. a jakie modyfikacje sa konieczne zeby zalozyc do tego body kolbe od ostrego? Quote Link to post Share on other sites
QLIG Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 Trzeba ją skrócić ( w ostrym kolba wchodzi w body, w replice na odwrót, i trzeba jeszcze wydrążyć z tyłu, aby weszła. ) Dodatkowo trzeba wydrążyć miejsce na baterię, chyba że zamienisz jej miejsce i dasz pod pokrywę komory zamkowej ( oczywiście zmieniając na nową ) Ogólnie kupa roboty. Ale efekt znakomity. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts