Barbus Posted November 1, 2007 Report Share Posted November 1, 2007 Załatw sobie sklejkowe łoże i będzie OK :) Do kupienia u mnie za 15 zł + koszt przesyłki ;] Quote Link to post Share on other sites
Bartek_KGW Posted November 6, 2007 Report Share Posted November 6, 2007 Witam czy ma ktoś może replikę AK z firmy JG ?? Jeśli tak to jakie części z oryginału podejdą pod niego (oczywiście po przerówbkach) ?? Nie chodzi mi głównie o rewelacyjne osiągi tylko o zbudowanie repliki AKM , o to link do guna http://allegro.pl/item260739403_profi_aeg_...00zl_ak_47.html Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted November 6, 2007 Report Share Posted November 6, 2007 AK47 nie jest dobrą podstawą do budowy AKM'a. Stanowczo lepiej AK74 To samo body, pokrywa, selektor, i chwyt można przerobić na AKM'owy. Kupując AK47 chcąc zrobić słusznego AKM zostawiasz tylko podstawę muszki i bebechy.. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted November 6, 2007 Report Share Posted November 6, 2007 jak jak jak, podstawa muszki oczywiście jest inna. Quote Link to post Share on other sites
Ithil Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 Samą muszkę można zostawić ;) Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 (edited) Podstawe muszki AKM'a można kupić na works11 ;) Edited November 7, 2007 by men3L Quote Link to post Share on other sites
Ithil Posted November 8, 2007 Report Share Posted November 8, 2007 Ale wtedy trzeba też lufę wytłoczyć. No i załatwić obsad muszki, ale zdaje się, że works też to sprzedaje. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted November 9, 2007 Report Share Posted November 9, 2007 za kompletną muszkę chcą 75zł - HA HA HA :D Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted November 9, 2007 Report Share Posted November 9, 2007 ja kupilem kompletną muszkę za 30 zł - nówka jutro zdjecie skonczonego akm z stalową lufą, suwadłem od ostrego (prawie wszystko od ostrego jest) dozo Quote Link to post Share on other sites
ues Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 Sorki że tutaj ale nie mam naprawdę czasu i dostępu do kompa od ręki. Uwaga sprzedaje swoje dopieszczone guny z kolekcji AK. Teraz NAPRAWDĘ PONIŻEJ KOSZTÓW: http://www.allegro.pl/item267657519_aks74un.html, http://www.allegro.pl/item267657599_aks74n.html, http://www.allegro.pl/item267657737_ak74n.html, http://www.allegro.pl/item267657906_aks47.html, http://www.allegro.pl/item267658436_rkm_rpk.html. POZDRAWIAM I ZAPRASZAM NA ZAKUPY. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 (edited) O komisie słyszałeś ? P.S. Piszę się "hi-cap", albo "mid-cap", a nie "hi-cup", albo "mid-cup". Edited November 10, 2007 by mastah Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 oto fotka skończonego AKM'a, robiony z ak47 cymy, większość części od ostrego, wszystko metal niedlugo zrobie jakas galerie lepszą Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 AKM Replika została utworzona na podstawie karabinka AK 47 cymy. Zainstalowano w nim: Części od ostrego AKM’a: -osłabiacz podrzutu -muszka, podstawa muszki, obsada muszki - wycior - kolano gazowe - jarzmo łoża - rura gazowa z nakładką - rygiel rury gazowej - suwadło z tłoczyskiem - urządzenie powrotne - szczerbinka - łoże - kolba - opcjonalnie bagnet 6H4, dwójnóg od tantala Części ASG: - bodu metal SRC, część przednia i tylnia - dekiel AK 74(brak na zdjęciach) - chwyt AK 74 VFC - magazynek CA - selektor ognia CYMA(P&J już w drodze) Części dorabiane: -lufa stalowa Z karabinka cymy został gearbox, 9 śrubek, zatrzask magazynka, kabłąk spustu. W środku karabinka nie jest zbyt ciekawie - precka CA 6,04 - gumka hop-up GUARDER sylikonowa - komora hop-up SRC - kable niskooporowe home made - bateria G&P 9,6V 2200mAh Nie robię dokładnej galerii ponieważ ues już to wcześniej wszystko dokładnie opisywał. Z grubsza powiem, że kolanko i muszka są kołkowane, można rozłożyć jak oryginał co widać na zdjęciu. To by było na tyle. Fotka: Pozdrawiam i czekam na opinie zarówno te pozytywne jak i negatywne Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 (edited) Wszystko ładnie, piknie tylko do poprawienia łączenie komory z kolbą, bezpiecznik i chwyt. pzdr :uśmiech: Edited November 10, 2007 by fumfel hubert Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 świder, ja mam tylko jedno pytanko, czy kolbe masz pod odpowiednim kątem? Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 Kolba ma troche zły kąt ale inaczej się nie da tego zrobić przy tym body. Nie wiem z jakiej racji mam chwyt wymienić ? po co tez nie wiem... selektor bedzie od ak 74 Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 Kolegom zapewne chodzi o to, żeby chwyt był bakelitowy i selektor nowszego typu jak w AK-74. Bardzo ładnie wygląda, ale nie kłam!!! da się zamontować kolbe pod właściwym kątem tyle, że trzeba ją nieco zmodyfikować (dociąć pod właściwym kątem odcinek tuż przy komorze ok 5mm) Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 czarny chwyt był stosowany a AKM wz. 1980 posiadał on także selektor ognia jak w berylu, ale czarne chwyty defacto byly w Polsce stosowane, selektor bedzie od ak 74 nie czepiajcie się szczegółów :) zamontujcie sobie suwadlo od ostrego do AK i pogadamy :) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 Nie denerwuj się misiu pysiu:)))))) Chciałeś naszą ocenę tylko. A tak na poważnie ja swój chwyt "ufarbowałem" na bakelit. Jak dziś dorwę aparat to pokaże jak wyszło:) Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 tez rozwazam pomalowanie go na bakielit ale nie mam takich umiejetnosci, wpierw musze to na czymś wypróbować Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 (edited) Najs świder, ale tak czy siak, bakelitowy chwyt i do tego jeszcze magazynek, to już było by całkiem miło ;) Pokrywa by sie przydała :P Pozdrawiam i gratuluje. Edited November 11, 2007 by men3L Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 (edited) Kolba trochę krzywa rzeczywiście. Jak wymienisz selektor(ja w swoim mam od AK-74 produkcji P&J bodajże) to będzie cud miód i orzeszki ;-) Do chwytu nie ma co się czepiać, ostatnio widziałem w jakiejś galerii wojska polskiego kolesia z AKMem z czarnym chwytem. Inny z kolei miał w AKMie łoże od beryla z szynami:D Edited November 11, 2007 by Barbus Quote Link to post Share on other sites
sekuriti Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Przepraszam można wlożyć do AK-74 magazynek z AK-47 ? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Do sie ;) Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 I w replice nawet to działa :)(Co oczywiście jest niemożliwe w oryginale ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts