hellmans Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 (edited) Szczerze powiedziawszy spodziewałem się publicznego linczu :-F . http://chomikuj.pl/ropuch/k+bullpup Edited January 31, 2008 by hellmans Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Z tego co widzę, to raczej nie jest tuning kałacha, ale użycie kilku części z AK do własnej konstrukcji ;-) Ale to działa, tzn podpiąłeś już elektrykę, czy na razie korpus składasz? Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Szczerze powiedziawszy spodziewałem się publicznego linczu :-F . http://chomikuj.pl/ropuch/k+bullpup Co ma wisieć... :twisted: Ale kombinuj, kombinuj... Przynajmniej nie będę tutaj jedynym oskarżanym o robienie potworków z AK. :lol: Po tym dziele, to nawet mój nowy projekt - "ultimate tactical" nie wzbudzi emocji. ;) Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Promant... Ty już swoje dostałeś: hahaha: Może faktycznie pomalować przedni chwyt na czarno. I spróbuj zrobić coś z tymi łbami śrub na kolbie. Są za bardzo oczoje...ne Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 @fie A zauważ, że np. taka groza to ona ma drewnianą nakładkę na rurę gazową o! :) Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted February 1, 2008 Report Share Posted February 1, 2008 Pomyślę. Śruby się pomaluje jak się spasuje wszystko ładnie :) @sgt.Chaos Pociagnąłem kable od silnika do kostki stykowej od gb v2 zamontowanej w body po rugerze uhc/hfc ;) Mam tylko full auto i brak blokady spustu, ale z tym to zrobie pewnie jakiś włącznik napięcia poprostu :-> Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 1, 2008 Report Share Posted February 1, 2008 Można wiedzieć, co cię skłoniło do stworzenia tego czegoś ? :-F Star Trek ? :-F Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted February 1, 2008 Report Share Posted February 1, 2008 Wymieniłem swoja mp5 za rzekomo dobrego kalacha. W rzeczywistości nie było 40% śrubek i całośc ledwo trzymala się kupy, w dodatku to wersja S - mała bateria. No to wyklepałem i pociąlem starą obudowę od kompa i zrobiłem :) Nowe foty - wyrzutnik łusek - regulacja hu: http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=ropuch folder k bullpup Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 (edited) Znalazłem na necie fajną przeróbke kałaszka Takim potworkiem to można sie chwalić ;) Edited February 2, 2008 by men3L Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 taa.. wersja dla woźnego....w szkole gdzieś w afryce ;) to łoże to sajga/vepr czy mi się wydaje? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Nie wiem z której wersji, ale to na pewno od Sajgi. Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 (edited) sajga 12s wiem nie dokładnie to samo ale jest cała masa różnych okładzin do sajg. edycja: i tu Sajga z takim łożem ;-) SoP-PeL a niemieckie sklepy? u nich jest też tego trochę. Edited February 2, 2008 by yakarov Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 chciałem kiedyś machnąć saigę ale sklep z US nie odpowiedział czy podeślą do polski - w sumie to dużo sklepów to "widma" dlatego tak czasem wychodzi:/ Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 ten drugi link to saiga - 410 albo 420:) A niemieckie.. hmm nie znalazłem? Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Straszny marazm w temacie, chyba jedna z ostatnich wersji mojego bullpupa: http://chomikuj.pl/ropuch/k+bullpup ;) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 (edited) Ja wiedziałem że tak będzie ( zamówię z HK replikę to u nas wyjdzie... ) http://asgshop.pl/produkt.php?id=2310 chyba ktoś zrobi na tym złoty interes... :) pomimo ze to 230zł to całość wykonana ze stali :} - a przynajmniej takie są głosy! Edited February 25, 2008 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 Witam, Czy był by ktoś w stanie narysować bardzo schematycznie układ otworów w body AKS pod kolbę? Chodzi dokładnie o wymiaru kształtu oraz o położenie wzgledem np. końca chwytu pistoletowego. Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 Otwór większy ma szerokość 30mm, wysokość 20mm a wypustki po prawej i lewej stronie 3mm przechodzące na łuku w 4mm i z powrotem 3mm głębokości i 10mm wysokości. 4mm od końca body do otworu w osi pionowej i 12mm od końca body do osi poziomej otworu. Ten mniejszy mam jakiś zdeformowany ... Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 (edited) Use the paint hellmans use the paint... :) A to moze z mojego schematu dasz radę:) Noo i zdrugiej trony mniej wiecej też Edited March 3, 2008 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 Lewa strona body [rys1.]: a/ 30mm na środku, 28mm z brzegu [odcinek "b" jest wypukły] b/ 10mm c/ 24mm d/ 5mm e/ 15mm Prawa strona body [rys.2]: a/ 20mm b/ 6mm c/ 20mm d/ 12mm - odcinek "d" jest dłuższy, gdyż koniec osady chwytu jest równy z dolnym końcem body e/ 6mm Wymiarowane z body plastikowego TM. [W body cymy z tworzywa - wymiary są praktycznie takie same, może się różnią w jakichś ułamkach; ale jak się uprzesz to też mogę zwymiarować. ;)] Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 ja chcę to wdrożyć do AKMa Cymy ;) Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 Cyma: Lewa strona body [rys1.]: a/ 30mm na środku, 28mm z brzegu [odcinek "b" jest wypukły] b/ 10,5 mm c/ 25mm d/ 5mm e/ 15mm Prawa strona body [rys.2]: a/ 20mm b/ 6mm c/ 20mm d/ 12mm - odcinek "d" jest dłuższy, gdyż koniec osady chwytu jest równy z dolnym końcem body e/ 8mm Quote Link to post Share on other sites
StarskiPL Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 (edited) Panowie tunerzy. Zakupiłem sobie AK CM036 (wiem, że to nie ten temat) i chciałbym go pomalować, ponieważ pokrywa zamkowa (półmat) różni się od metalowego body (mat). Taki stan mojego AK nie daje mi spać. Przeszukałem już różne fora, czytałem o Krylonie i NFMach. Krylon semi flat (półmat) byłby idealny ale nie można go u nas dostać a ze sprowadzeniem może być kłopot. NFM to farba do kamuflażu a więc jest matowa. Oksydowanie na gorąco odpada bo nie wiadomo z jakiego metalu zrobione są wyżej wymienione części i może skończyć się to tragedią (kiedyś rusznikarz opowiadał mi o jakimś włoskim rewolwerze po którym została tylko garstka części w wannie do oksydowania). Oksydowanie na zimno? Drogo i nie wiem czy dam radę. Słyszałem o malowaniu farbami Montana ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że taką metodą można uzyskać zadowalający (mnie) efekt. Czy ma ktoś doświadczenie w malowaniu karabinu na czarno? Edited March 27, 2008 by StarskiPL Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Aż poszedłem do piwnicy sprawdzić nazwę mojego szparju. Nazywa się MOTIP, jest w kolorze "MATT BLACK". Daje bardzo ładną, matową czerń. Lakier jest akrylowy i można go kupić w większości sklepów z artykułami "warsztatowymi". Kosztuje ok 20 zł za 500ml puchę. I trzyma bardzo ładnie :) Quote Link to post Share on other sites
StarskiPL Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Ok, to już coś. Tylko problem jest taki, że AK nie jest w oryginale matowe tylko półmatowe. Rozumiem, że body masz metalowe? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts