Promant Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 No, już teraz jest, bo nawet licytowałem. Ale jeszcze 10 dni do końca aukcji. Wolę jednak opcję "kup teraz". ;) Quote Link to post Share on other sites
Puzik Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 jak myślicie spasiłby ten korpus do ak 47 cymy? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3605 Quote Link to post Share on other sites
gremdek Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 ktoś to zrobił, ale ogólna odpowiedz jest : nie. Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Wpasować nie da rady. Trzeba właściwie przerobić cały front, albo zastosować podstawę szczerbiny od ostrego, a część frontu cymy odciąć i osadzić w body jako podstawę do przykręcenia komory HU - inaczej nie masz gdzie jej zamontować. Kupa roboty i kombinowania. Mam tak zrobione dwa guny. Ale jak bym wiedział ile będzie babraniny, to bym nie kombinował. BTW poza tym potrzebna jest przy tym body lufa zewnętrzna dboya lub innej firmy - kołkowana jak w ostrym, bo inaczej nie założysz. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted May 23, 2008 Report Share Posted May 23, 2008 Powiem tak, przy zakupie jest to mega nie opłacalne. Zwłaszcza że dokładając 100zł masz zestaw KA bardzo wysokiej jakości, z frontem, tyłkiem i okuciami Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 Tyle, że jemu chyba chodzi o body z kolbą składaną na bok; a tego nie ma w zestawach KA. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 Oto pomysł na mocowanie oryginalnej kolby AK do Cymowskiego korpusu: - wycinamy otwór, w który mieści się nam wewnętrzne mocowanie "ogona" - frezujemy rowki pod listwy mocujące - na wkręt mocujemy wewnątrz wycięcia klocek pasujący do otworu wewnętrznego "ogona" Może mgliście opisałem, ale rysunek wyjaśni. Jest tylko jeden warunek: bateria typu stick w korpusie np. King Armsa. Taką zakładam Sierżantowi wraz z GBoxem DBoyia. Jak skończę, zamieszczę zdjęcia. P.S. 07.06.2008 Co prawda jeszcze niet kolby, ale to jest zrobione. Kilka zdjęć z wczorajszej sesji. Swego czasu Sierżant kupił AK 47 Cymy - full plastic fantastic. Nieco później zamówiłem mu aluminiowy komplet z King Armsa oraz drewna od oryginała. Promant załatwił mi chwyt od RPKa GF. Wczoraj przyszedł GBox DBoyia a kilka dni temu bateria stick Fire Foxa 9,6/1500. Zacząłem wszystko składać do kupy. Tzn. korpus i drewna zrobiłem jakieś trzy tygodnie temu. Wczoraj wziąłem się za GBoxa. Uffff. Pilnik w dłoń i Heya (to nie reklama :) ). Tyle zrobiłem wczoraj przez trzy godziny. A przy okazji dopasowałem front z AKS74U do korpusu AKS 47. Poprzednio zmontowany z odpadów AKF (od Fiedotow) dostał inny front z muchą. Dziś mam zamiar go malować. To tyle, teraz czas na fotki. Zostało mało Cymy w Cymie :) . Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 AKM shorty CQB custom Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 Fied- bardzo ładny, klasyczny AK :) Promant- Też ślicznie, szkoda tylko, że tak dwukolorowo. Ale cóż, słówko "custom" wyjątkowo pasuje :)... Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 Dwu kolorowość to już znak firmowy... ;) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 Piotrek, drewno od SLRa nie od VFC :P Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 Oto kilka zdjęć z wczorajszych prac nad AKF, czyli Airsoftowym Karabinkiem Fiedotowa. zmontowany przed malowaniem srebrny podkład - przewiduję, że w trakcie eksploatacji troszkę się powyciera :D korpus i pokrywa pryśnięte na czarno i wstępnie zmontowany. Przy okazji wymieniłem lufę zewnętrzną i kolano z rurą gazową na AK74 ;-) . Temat robi się coraz bardziej "customowy". Możeby wydzielić? Co Wy na to? Z 14.06.2008 I finał sprawy. AKF gotowy w 99,99%. Brak jeszcze pinów (lewa strona). Tu w zestawieniu z AK74 Quote Link to post Share on other sites
zientek106 Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 Witam! Mam cm.028. Chciałbym w niej pomalować korpus (plastikowy) na czarno. Z tego co wiem to jak prysnę na ten plastik to farb odejdzie. Co mam zrobić żeby nie odlazła farba? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 każda farba schodzi... użyj farby do tworzyw to dłużej potrzyma Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 duuużo bezbarwnego najlepiej matowego lakieru powinno załatwić sprawę:) Quote Link to post Share on other sites
shoti Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 a gdzie można znaleźć metalową część body na której mocowana jest szczerbinka? Bo uparłem sie na "całkowicie full metal" a nigdzie nie moge znaleźć :( Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=256 A proszę Cię bardzo Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 w takiej cenie to u mnie CA dostaniesz:) Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 ode mnie taniej niz na taiwangun ten korpus czesc przednia to kupisz cały frontset AKM cm 036 :killer: ;p Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 to nie komis:) Quote Link to post Share on other sites
zientek106 Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 Witam. Mam cm.028 i chcę w nim korpus (ABS) pomalować na czarno. Czy mógłby mi ktoś dokładnie opisać przebieg takiego malowania (najlepiej za pomocą farby w spray'u). Co trzeba kupić i po kole jak użyć? Z tego co już wiem to jak po prostu sprey'em pojadę to odejdzie. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 Na poprzedniej stronie są zdjęcia z mojego malowania. Poza tym napisano już o malowaniu tomiszcza całe. Odtłuścić, zmatowić papierem ściernym (600 - 1200) malować. Ja używam farb do malowania samochodów. Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 Lepiej zmatowić trochę grubszym papierem 400-800. Na bardziej chrapowatej powierzchni lepiej siądzie farba. Przed położeniem właściwej farby możesz nałożyć jakiś podkład(srebrny, szary....). Później duużo lakieru bezbarwnego matowego i będzie git. Jak ładnie to zrobisz, bez zacieków to stworzysz niewidzlną, pancerną powierzchnię:P Farby do samochodów są spoko, tylko patrz którą bierzesz bo niektóre do samochodów nie są do plastiku i mogą ci rozpuścić taki korpus. Przy wyborze farby sprawdź czy też jest ona do tworzyw. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 ee 400? przecież po tym to szramy będą na tworzywie - 800 to minimum. A i tak polecał bym 1000. Podkład do tworzyw + lakier do tworzyw. I co najważniejsze prawie prześwitujące warstwy nakładać x3. I odczekać najlepiej pare h przed następną - innymi słowy stosować jak na opakowaniu pisze;) Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 ee 400? przecież po tym to szramy będą na tworzywie - 800 to minimum. A i tak polecał bym 1000. Uwierz mi trochę już w tym temacie siedze i z doświadczenia wiem ile będzie dobrze do ABSu. Oczywiście mówie o wodnym papierze. Jak umiesz wyszlifować to po 400 nie ma szram, nawet jeśli jakieś minimalne powstaną to i tak farba je wyrówna(mowa tu o naprawdę małych szramach). Lakiery do tworzyw są wg. mnie średnie. Ładnie wyglądają ale szybko je szlag trafia. Samochodowe są troche mniej estetyczne ale za to bardzo trwałe. Fajnie wychodzi malowanie farbkami do modeli(aerografem) i na to lakier bezbarwny uniwersalny. Możliwości pomalowania jest baaardzo dużo od ciebie zależy czego chcesz, czy trwałości czy wyglądu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts