SwideR Posted December 25, 2006 Report Share Posted December 25, 2006 ues o jakim prostym rozwiazaniu mowa ? mam metal body src, niedlugo zamwiam zestaw drewien z kolba włącznie i jak zamontować kolbę aby nie połamać body ?? Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted December 25, 2006 Report Share Posted December 25, 2006 Ja poszdełem do marketu budowlanego, kupiłem odpowiedniej długosci płaskownik , powyginałem odpowiednio , przycięłem i przytwierdziłem do body w miejsce starego zaczepu :) proste i działa :D Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
zel Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 Właśnie chodzi mi o to jak nałożyć drewnianą nakładke na rure gazową od ostrego ak, jeszcze niemam tego w reku, ma przyjsc jeszcze przed nowym rokiem, ale wydaje mi sie ze nie jest to takie proste, rura sie jakoś rozbiera czy coś? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 bedziesz musiał piłowac bo ot tak ci nie wejdzie napewno Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 hmm a moze porostu zrobić to tak jak fabryka to montuje? ;) Czyli przednie"okucie" fabrycznie nakłąda się na rurę , w odpowiednie miejsce umieszcza nakładkę i okucie przesuwa się w tył rury gazowej blokując przy tym drewniana okładkę... tylko nie mam najzieleniejszego pojęcia jak zrobić to w warunkach domowych ;) Można też w nakładce uciac te zwężenie które powinno wchodzić w "okucie" i zamocować to w jakis sposób... hmm przykleić ? Pozdrawiam Diablo jak cos pochrzaniłem , to zwalcie to na przemęczenie świąteczne ;) Quote Link to post Share on other sites
Flachenty Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 W ten sposób nie da rady, te okucie jest zgrzane z rurą, ale jest prostsze rozwiązanie: należy nakładkę przyłożyć do rury od dołu, wsunąć głęboko jak się da i obrócić. Idzie ciężko ale trochę silikonu czyni cuda. Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 witam chcialbym zamontowac w swoim ak jakis tlumik plomienia, poniewaz lufa mi wystaje 0,5 cm :) jednak nie moge znalzc niczego dobrego w sensownej cenie ale znalazlem to: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=504 będzie pasować ? cena dobra, zakryje lufe, nada wg mnie lepszy wyglad - czy przypadkiem taki sam nie jest w aks 74 u ? Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 A nie lepiej kupic takowy osłabiacz podrzutu? http://works11.com/products_photos/2878_21134.jpg Pozdrawiam Diablo Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 moze zle to sprecyzowalem - lufa wystaje o 0,5 cm za nakretke na gwint - ma ona 470mm wiec ten tlumik jej nie zakryje a poza tym chce ja zabzpieczyc przed wpadnieciem w piach czubkiem lufy itp. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 od swd tlumik bylby ok, tylko wiesz.. ;) kalach to nie swd EDIT: moze to ? http://allegro.pl/item152454122_tlumik_plo...ynowy_100_.html Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 A kałach przystosowany pod noktowizor nie miał tłumika od SWD ???? Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 jakos sie przekonalem do tego od aks 74, dzieki wszystkim za porady p.s. od swd troche niezbyt mi sie widzi bo to nie snajpa a ten od aks74 minimalnie podobny do rpk jest Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 SwideR - ten tlumik jak juz to z aks74U. AKS74 ma normalne urządzenie wylotowe.. Ak z takim tłumikiem od b.specnaz wygląda smiesznie. Wiem bo sprawdzałem. Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 mój błąd, chodzi o tlumik od aks 74 u lub bety specnaz - wg mnie wyglada on na becie dosyc fajnie edit - chocby nawet to gdzie mozna dostac to urzadzenie wylotowe od ak(s)74 zdarzaja sie n allegro ale nie za czesto Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 http://works11.com/?product_id=21170&category_id=496 A moze urządzenie wylotowe z Tantala? :P Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 a na allegro ten sam od 11'stki za 70 zł :P pasowal by bagnet 6H4 ?? jakbym go podczepil do ak 47 Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 wątpię , bo replika nie ma możliwości przypięcia tego bagnetu. A na Tantalu 6h4 wygląda tak : http://works11.com/gallery2/?PHPSESSID=547...af179962dfde0c7 5 i 6 zdjecie ;) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 http://img403.imageshack.us/my.php?image=p1020050fe2.jpg Zdjęcie mojego kałaszka... Zmienione zostaną okładzina oraz rura z nakładką aby przypominał ak47 jeszcze bardziej (ale to dopiero jak będzie forsa). Aha jeszcze nie pomalowałem pokrywy zamka... Quote Link to post Share on other sites
kamciocz Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 Co dokupowałeś jeszcze jak montowałeś ten FTK100 ?? Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 tłok by trzebabylo dokupic i bateryjke reszta wytzryma - pytalem asgshop Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 a nie lepiej kupić: -metalowe łozyska slizgowe ze stocka CA -metalowa prowadnice -tłok -alu głowice tłoka -dysze z deepa ?? nie jestem pewny, ale cyma ma chyba metalową glowice cylindra, jesli nie to tez mozna kupic, no i do tego springe, cylinder jest raczej zbędny, chyba ze chcemy o poszerzonej srednicy ale wtedy tez do wymiany jest glowica tloka i glowica cylindra. Stockowe czesci takie jak lozyska i prowadnice chodzą za grosze, a przy m120/110 napewno wystarczą, więc poco przepłacać? Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 Daj spokój, cena ftk spadła do 170zł, szkoda się babrać o te parenaście złoty. Wysyłasz do asgshopu, oni Ci wszystko elegancko wsadzają i żaden problem. Quote Link to post Share on other sites
ues Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 Macie tu koledzy od kałaszków opis na zdejmowanie i zakładanie okładki rury gazowej. Mało piłowania, owszem czasem trzeba ale niewiele: http://www.ak-47.net/ak47/gastubed.html Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 + tłok, w sumie masz racje Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 czy w aszych ak podczas zamocywania nakładki uzyliście rury gazowej od oryginału czy zostawiliście stockową Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts