maticzek Posted November 6, 2021 Report Share Posted November 6, 2021 Hej Przesadziłem z siłą dokręcania tych śrubek z łbem soczewkowym przez co tworzywo sztuczne trochę popękało dookoła. Skleić to czymś czy tylko tak zostawić ?? Quote Link to post Share on other sites
KAMA3 Posted November 6, 2021 Report Share Posted November 6, 2021 Sklejenie na pęknięciach raczej nic nie da, chyba że zwiększysz powierzchnię klejoną poprzez jakieś nakładki. Ja bym tak zostawił, jak pęknięcia będą się powiększać, wtedy kleić na bogato :) Ewentualnie wymienić body na metalowe, nowe w standardzie TM to ok. 75 zeta. Quote Link to post Share on other sites
maticzek Posted November 6, 2021 Author Report Share Posted November 6, 2021 Narazie się trzyma Skleiłem skromnie LOCTITE 406 Podobno ten klej jest do takiego pseudo polimeru Jak pęknięcie się rozrośnie to pójdzie AUTOWELD CX80. Według mnie klej do wszystkiego :> Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts