SamiAsmi Posted January 19, 2023 Report Share Posted January 19, 2023 Siema, Chciałem zwiększyć zasięg w repli, po zakupie dłuższej lufy (lambda 6,01 420mm) zasięg zmienił się minimalnie, momentami nawet nie dostrzegam różnicy, myślałem, że może sprężyna nie domaga rozpędzić kulki w dłuższej lufie, ale usłyszałem, że sęk może leżeć w za małej ilości powietrza. Stąd moje pytanie jak mogę je zwiększyć. Quote Link to post Share on other sites
Elco Posted January 19, 2023 Report Share Posted January 19, 2023 Sposoby na zwiększenie dawki powietrza: 1. Wstawienie cylindra pełnego (tzn. bez żadnych wycięć, gorzej jak już jest) 2. Wstawienie pneumatyki typu bore-up (podobno niewiele więcej powietrza to daje) 3. Wywalenie standardowych części i wstawienie hPa. Oczywiście tu się zakłada że już masz szczelny układ i powietrze nigdzie bokiem Ci nie ucieka. Quote Link to post Share on other sites
dwa_cztery_cztery_cztery Posted January 19, 2023 Report Share Posted January 19, 2023 4. Dociążenie tłoka ale to już trzeba brać pod uwagę więcej rzeczy i czy szkielet wytrzyma. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts