wiewio Posted November 24, 2005 Report Share Posted November 24, 2005 Witam Wszystkich Mam pytanie czy ktos posiada ta M4 ? Chodzi mi konkretnie jak strzela, wykonanie. Bo z tego co widze w komisie to ludzie chca sie pozbyc tych m4 z CG czyzby to bylo wielkie G ? Z gory dzieki za odpowiedz :] Pozdrawiam all Quote Link to post Share on other sites
pandora Posted November 25, 2005 Report Share Posted November 25, 2005 Witam jestem posiadaczem tej repliki, jesli chodzi o wykonanie to replika jest ladnie odwzorowana i wykonana, dobrej jakosci ABS imitujący metal, ladnie zrobione oznaczenia, wyglad fajniusi robi wrazenie, co do strzelania dzis bedę ja testował bo jeszcze nie bylo czasu przedwczoraj wieczorem dopiero kurier przywioz ;) jesli chodzi o wykonanie to jeden minus magazynek troszke "lata" bo wlożeniu w guna (na boki) mysle ze to kwestia dokrecenia czegoś jeszcze nie rozbieralem. No i delikanie ruszajaca sie kolba ale to musze sprawdzic dokladnie pewno tez gdzies jakis luz ktory da sie uzunac. Jak przestrzelę ja porządnie dam znać i opisze co i jak. podroofka Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted November 25, 2005 Report Share Posted November 25, 2005 Na pewno strzela to tak samo jak m4a1 z CG - jest topic o tym gunie. One po prostu mają nieco zmieniony wygląd zewnętrzny, w środku są zapewne identyczne. A kolbę trzeba pewnie tylko dokręcić - tą śrubą, która biegnie przez metalowy "rdzeń" kolby. Quote Link to post Share on other sites
pandora Posted November 29, 2005 Report Share Posted November 29, 2005 no to postrzelalem strzela dosc mocno i nawet celnie ale dopiero na 0,2 na 0,12 niesie dalej ale kulki nosi ze szok powyzej 15 m, ogolnie fajnie sie strzela z dystansu 20 metrow z 15 metrow trafilem pudelko od zapalek (moze i ktos uzna za cud ale trafilem) z 25 metrow spoko w A4 nawet niezle choc trzeba sie pobawic baxem, przy 30 m mozna trafic w czlowieka i strzal jest wyczuwalny, natomiast wiekszych odleglosci nie probowalem niestety dotad tylko strzelalem w porach wieczornych wiec pow 30 m gucio widac, ogolnie powiem tak fajny karabinek na srednie krotkie dystanse. p.s. oki sprawdzona na 2 strzelankach nawet AEG-owcy byli zdziwieni jak to cudo strzela kulki 0,2 CG lub KJW nosi pieknie i celnie do 30-35 metrow vide avatarek, uzywam kolimatorka (norkonia mady in germany) wiec celność naprawde jest swietna, a do CQB - R E W E L A C J A !! he he to jest naprawde dobry spring w niezlej cenie - zastanawiam sie nad 2 M4 CG ;) Polecam wszystkim Quote Link to post Share on other sites
recon Posted December 15, 2005 Report Share Posted December 15, 2005 Witam Zakupilem to cus i mam maly problemy z ustawieniem tego Baxa. Jak ktoś wie jak to dokladnie usawic to prosil bym o info. Chyba ze ktos ma instrukcje po polsku to byl bym wdzieczny za skserowanie i podeslanie mi [/b] Quote Link to post Share on other sites
Rybol Posted January 21, 2006 Report Share Posted January 21, 2006 Na topicu o M4A1 CG jest zdjęcie jak należy ustawić "BAX" .... dla leniwych: http://img372.imageshack.us/img372/9060/p9...9280020a1em.jpg ..... a co do samej repliki mam bardzo mieszane uczucia... niby ładnie wykonany (raczej wykonany bez zarzutów) ale jednak z osiągami i awaryjnością jest gorzej.... Wniosek taki że lepiej kupić MP5 z TM. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
pandora Posted January 22, 2006 Report Share Posted January 22, 2006 Co do awaryjności to powiem szczerze nic mi sie jeszczenie wydarzyło gun dziala pięknie fakt Bax System niestety cały czas na bierząco do regulowania, bylem z moim Kitty juz na 6 strzelankach przezył różne warunki i dalej strzela i jest niezawodny, wysiadalay AEG-i , i inne springi mój chwalić Boga nie, jedyny feler kruchość niektórych elementów i brak na Military.pl podzespołów (pękła mi muszka - pan z serwisu "rozłożył ręce" mówiąc że do tego nie ma podzespołów) - Ogólnie nie narzekam a wręcz pochwale do CQB to wymarzony gun Quote Link to post Share on other sites
Rybol Posted January 22, 2006 Report Share Posted January 22, 2006 Jednak musisz przyznać że z osiągami jest daleko w tyle za MP5 TM.... jednak to już moje czepianie się... Pozdrawiam :F Quote Link to post Share on other sites
pandora Posted January 22, 2006 Report Share Posted January 22, 2006 moze i tak ale kazdy gun jest inny prawda ? Quote Link to post Share on other sites
Rybol Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 Teraz to kwestia gustu ale jeżeli o mnie chodzi to przepraszam za mały OT ! Pozdro. :) :F Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 i jak z tymi kiciusiami ?? ma ktos go pare miesiecy i moze sie juz cos wiecej wypowiedziec co do awaryjnosci i trwalosci ?? bylbym wdzieczny :) Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Tofik PL Posted August 3, 2006 Report Share Posted August 3, 2006 Ja powiem tyle - kupilem i sprzedalem w ciagu tygodnia :/ BAX jest tak straszny, ze ustawienie go na ideal graniczy z cudem (nawet jak ci sie to uda, to i tak po wystrzelanym magu sie rozreguluje. Do tego mag bardzo czesto nie podaje kulek. Ten gun to shit totalny. Jezeli zastanawiasz sie nad jego kupnek, to lepiej poczekaj, dozbieraj i kup sobie XMa z Tm, bedziesz zadowolony w 100%. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted August 3, 2006 Report Share Posted August 3, 2006 Może trafiłeś na ujowy egzemplarz. U mnie w M4 BAX działa ok. Magazynek (hi-cap) podaje kulki idealnie. Ba! Tego Hi-Capa używam nawet w moim AEGu i też działa bez zarzutu! Quote Link to post Share on other sites
Tofik PL Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 A ja ci powiem, ze to chyba ty miales szczescie, a nie ja pecha. Wiekszosc tych gunow, tak jak M4 to totalne dno. Jak dobrze zauwazono, ludzie pozbywaja sie tego na komisie, allegro i wszystkich tym podobmych, zeby nie stracic za duzo. Ja osobiscie nie polcam. Quote Link to post Share on other sites
HH_fan Posted September 28, 2006 Report Share Posted September 28, 2006 KONKRETY prosze... Ile m skut. zasięgu-mierzone taśmą/linijką( :D)(skut. trafienie w człowieka)... Jak z niezawodnością? Czy są jakieś magi-nie hi-cap...? Quote Link to post Share on other sites
siwaszek Posted April 26, 2007 Report Share Posted April 26, 2007 (edited) Witam ja też mam tą replikę i to jest najgorszy zakup związany z ASG. Ten BAX to tragedia nie dość, że nie mogę go ustawić to jeszcze jak wreszcie uda mi się to i tak zasięg ma krótszy o 8-10 m od mojej beretty HPA z CG. Mam zamiar wywalić tego Bax-a i wstawić tam normalną gumkę Hup Up i dorobić tłumik żeby zamaskował dłuższą lufę może to coś pomoże. Proponuję zakup słownika ortograficznego. Proszę, abyś stosował polskie znaki diakrytyczne. Z interpunkcją także jesteś na bakier. / Medi. Edited April 26, 2007 by Paramedic Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts