Bocian Posted November 24, 2005 Report Share Posted November 24, 2005 Witam. Chciałem dać znać o tym, iż HFC wypusciło ostatnio nową replikę: USR-11 - kopia VSR-10. W stocku strzela ok 260 FPS - z tym że posiada tzw. Real Shocka, tak jak wersja wood VSR-10. Po usunięciu obciażenia z tłoka nie ma juz tego efektu ale za to liczba FPS wzrasta do 370-380. Jest podobno dobrze wykonaną repliką, a jej cześci wewnętrzne są wymienne z częściami VSR. Ponad to po przelozeniu cylindra i zespolu sprezyny z VSR, USR-11 ma wiecej FPS'ow niz replika TM, co oznaczalo by sczelniejsza konstrukcje. Cena : ok 110-150 $ Kupić można ją np. tu : http://www.airsoftatlanta.com/rifle.htm (mniej więcej w 3/4 strony) recenzje : http://airsoftatlanta.blogspot.com/2005/10...iew-usr-11.html http://airsoftatlanta.blogspot.com/2005/11...ull-review.html http://www.airsoftretreat.com/forums/topic...?TOPIC_ID=86225 myśle że warto rzucić na nią trochę więcej światla. Pozdrawiam Bocian. Quote Link to post Share on other sites
jackas Posted December 27, 2005 Report Share Posted December 27, 2005 Z wymiany listów ze sklepem tajgun dowiedziałem się, że zamierzają sprowadzić tą replikę. Prawdopodobnie pojawi się w sklepie w okolicach połowy lutego. Cena 500-600 złotych. A ja pewnie w lutym dostanę premie :D Quote Link to post Share on other sites
mig Posted January 1, 2006 Report Share Posted January 1, 2006 A MG postanowił wyprzedzić Tajguna! :D http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1236 Cena zgodna z przewidywaniami. Quote Link to post Share on other sites
troll30 Posted January 2, 2006 Report Share Posted January 2, 2006 W odpowiedzi na maila Tajwangun napisał "aktualnie nie zamierzamy sprowadzać tej repliki" :evil: Quote Link to post Share on other sites
Matos Posted January 2, 2006 Report Share Posted January 2, 2006 Szkoda że zrobili kopie Real Shock'a,lepszy wg. mnie był by G-Spec.Jak z wytrzymałością tego guna?Czekamy na "polską" recke tego gun'a :) Quote Link to post Share on other sites
troll30 Posted January 2, 2006 Report Share Posted January 2, 2006 Mchinegun coś sobie drogo policzył cena w Stanach to 110-150$ czyli w przeliczeniu 360-490zł. Narazie tylko oni w Polsce go sprzedają ale jak Tajwan (ostatni mail nie jest optymistyczny ale...) też zacznie to może ztanieje. Swoją drogą VSR-10 TM mozna kupić za 700zł.Więć kupowanie HFC sie nie opłaca :!: :!: :!: Quote Link to post Share on other sites
Matos Posted January 2, 2006 Report Share Posted January 2, 2006 PROSZĘ MODERATORA O USUNIĘCIE TEGO POSTA.PRZEZ TE GÓWNIANE IE WYSŁAŁO DWA POSTY :evil: Quote Link to post Share on other sites
Szakal Posted January 2, 2006 Report Share Posted January 2, 2006 Mchinegun coś sobie drogo policzył cena w Stanach to 110-150$ czyli w przeliczeniu 360-490zł No tak ale weź dolicz sobie zarobek sklepu, koszty przesyłki, cło i kto tam wie co jeszcze oni sobie wymyślą :wink: . Swoją drogą VSR-10 TM mozna kupić za 700zł.Więć kupowanie HFC sie nie opłaca Nie wiem dlaczego sądzisz, że sie nie opłaca. Ja myśle, że nawet warto za taką cene i do tego jest bardzo łatwo go ztuningować tylko pytanie co do wytrzymałości, trwałości i jakości wykonania tej repliki. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
homik Posted January 2, 2006 Report Share Posted January 2, 2006 juz dostepne w polsce http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...cc87c6e64e0bf06 cena moim zdaniem jednak wysoka Quote Link to post Share on other sites
Szakal Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 juz dostepne w polsce http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...cc87c6e64e0bf06 cena moim zdaniem jednak wysoka Nie no chłopie ale ty to jesteś bystry :D przeciez już Mig dał linka do MG. Ty chyba nie przeczytałeś tego tematu. A co do ceny no coż jako, że jedyni w polsce ja mają więc dyktuja cene. A MG postanowił wyprzedzić Tajguna! http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1236 Cena zgodna z przewidywaniami. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
troll30 Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 No tak ale weź dolicz sobie zarobek sklepu, koszty przesyłki, cło i kto tam wie co jeszcze oni sobie wymyślą R5 i R6 z wella też miały kosztować ponad 100 $ a w polsce poniżej 400zł. A jednak sie da. :lol: Pozatym przy kupowaniu takiej ilości jak Machinegun to sie by im opłaciło i za 500zł sprzedawać. :twisted: Quote Link to post Share on other sites
latos123 Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 "Swoją drogą VSR-10 TM mozna kupić za 700zł." Swoja droga gdzie takie cos dostane za 700pln ?? :) Ma ktos ktoras z nich i moze sie wypowiedziec ?? Czyli ktory lepszy pomozcie prosze bo niewiem co qpic :cry: sig sauer 90 czy VSR-10 hfc ?? pomocy plz :wink: Quote Link to post Share on other sites
jackas Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 "Swoją drogą VSR-10 TM mozna kupić za 700zł." Swoja droga gdzie takie cos dostane za 700pln ?? Na military.pl real shock cena 699 Quote Link to post Share on other sites
latos123 Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 Dzieki za odp. Zostane chyba jednak przy VSR10 hfc... dobry wybór ( :?: :roll: ), bo sig sauer 90 chyba przy tym wysiada ?? co radzicie :?: Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted January 3, 2006 Author Report Share Posted January 3, 2006 HFC ma podobno wieksza dokladnosc wykonania wewnatrz, tzn szczelniejszy uklad niz TM. ja bym bral HFC, zeby TM strzelalo dobrze i tak trzeba w niego troche wlozyc a rownie dobrze te czesci mozna wlozyc w HFC ktore jest jednoczenie tansze, a watpie by roznica w lozu byla az taka straszna. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 Tak patrze i patrze i mysle :P jak na to to wrzucic jakas optyke ?? :P Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted January 4, 2006 Report Share Posted January 4, 2006 Tak patrze i patrze i mysle :P jak na to to wrzucic jakas optyke ?? :P kupić szyne Quote Link to post Share on other sites
troll30 Posted January 4, 2006 Report Share Posted January 4, 2006 HfC ma lepsze osiągi ale jest drozsze o 200 zł. Ja bym poczekał aż stanieje bo Super 9 to na snajperke tylko wygląda. :!: :!: :!: Quote Link to post Share on other sites
Px Posted January 4, 2006 Report Share Posted January 4, 2006 Bardzo ważne jest to, że USR w porównaniu do tego S9 ma regulowanego HU co w snajperkach ma bardzo istotny wpływ, wreszcie stały strasznie ogranicza. Quote Link to post Share on other sites
latos123 Posted January 4, 2006 Report Share Posted January 4, 2006 Dzieki bardzo... jak pisalem wyzej jarają mnie te łuski, ale skoro to się nie nadaje... to nie :wink: . No a wlasnie co z optyka ?? jak tam wogole przyczepic szyne, czy cos :roll: ??... kupie snajpe to ja wam bede opd na takie posty :wink:, ale narazie "zrobmy to w powietrzu" ( :lol: ) Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted January 4, 2006 Author Report Share Posted January 4, 2006 raczej stały jest bardziej odpowiedni do snajperek gdyz jest dokladniejszy i sie nie rozreguluje, zwlaszcza przy wiekszej wartosci fps Quote Link to post Share on other sites
Px Posted January 4, 2006 Report Share Posted January 4, 2006 Kupujesz oto tą szynę jak zresztą widać to masz tam w zestawie śróbki i klucz więc raczej z montażem nie będzie problemu. A co do tych łusek to w lesie i tak się pogubia ;) Quote Link to post Share on other sites
Tropiciel Posted January 4, 2006 Report Share Posted January 4, 2006 na machinegunie jest szyna pasująca "chyba" do tego modelu ale razi mnie troche cena 7 dych za kawałek plastiku osobiście wole samoróbki Quote Link to post Share on other sites
Px Posted January 5, 2006 Report Share Posted January 5, 2006 cena 7 dych za kawałek plastiku Co chcesz, full metal 8) Ewntualnie tak jak wspomniał Tropiciel mozesz jakoś sam pokombinować. Nie wiem jak tam sytuacja wygląda, ale zawsze można przerobić od czegoś innego (jak masz) lub zrobić całkowicie inny montaż z tego co masz w domu 8) Quote Link to post Share on other sites
latos123 Posted January 5, 2006 Report Share Posted January 5, 2006 Wlasnie metal. :!: Sluchajcie a wtrace sprawe kolby... Mam w planach wymienienie jej na drewnianą: 1). Czy można taką kolbe kupic :?: (tzn. dać... no wlasnie komu?? stolarzowi?? dać wy wymiary wszystkie itp i zeby to zrobil) no i oczywiscie w jakiej cenie by sie to mieścilo?? Wiem ze zależy to od drewna, ale nieznam sie na tym, i tu moje 2 pyt: 2). Chętnie pomęcze sie sam z jej wykonaniem, ale jakiego drewna użyć, dłutek itp ?? Jeśli ktos sie na tym zna lub juz robil coś takiego, prosze o pomoc, może lepiej na forum, bo niejednemu sie przyda (może nowy temacik :?: :roll: ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts