kondi2002 Posted November 29, 2005 Report Share Posted November 29, 2005 link http://allegro.pl/show_item.php?item=73516271 Czy ktos z was go mial? Jak sie sprawuje po dluzszym okresie czasu? Osobiscie strzelalem prawodpodobnie z tej broni, u kuzyna. Mowie prawdopodobnie poniewaz nie widzialem pudelka ale rozpoznalem po tej charakterystycznej baterii. Zasieg wynosil okolo 20m , moze nawet 25m (celny oczywiscie - kulka opadala pozniej przez jakies 5m ) Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted November 29, 2005 Report Share Posted November 29, 2005 Coś jakoś nie chce mi się wierzyć w te dane, zwłaszcza, że widziałem to cudo :lol: w akcji, jak na moje oko to zasięg wynosi ok. 10-15m, po czym kulka opada, a co do celności, to już lepiej wziąść kulki w garść i rzucić w przeciwnika na pewno zrobisz to celniej niż przy pomocy tej repliki. A i jeszcze jedno, w sobotę gościowi bateria padła zanim jeszcze zaczął strzelać, nie wiem czy to jego wina czy baterii. No cóż, ale czego się spodziewać po replice tej klasy. Quote Link to post Share on other sites
kondi2002 Posted November 29, 2005 Author Report Share Posted November 29, 2005 hm z bateria to moj kuzynek tez mial klopoty, te kable sie ciagle odpinaja, ale co do zasiegu to naprawde bylo to 20, w porywach 25 m. A celnosc tez nie byla taka zla :/ w czlowieka z 20 m trafisz tylko tyle ze z kulkami to mozna matrix robic :) Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted November 29, 2005 Report Share Posted November 29, 2005 w czlowieka z 20 m trafisz tylko tyle ze z kulkami to mozna matrix robic :D No właśnie, celność nie była taka zła? Mając takiego guna na przeciw siebie o jakieś 20m, stałem sobie bezczelnie i kulki nie dolatywały, jak gość podniósł lufę to wtedy zacząłem tańczyć :D . BTW, czy twój kuzynek nie kupił może ostatnio francuskiego munduru?? :D Quote Link to post Share on other sites
kondi2002 Posted November 30, 2005 Author Report Share Posted November 30, 2005 hehe on ma chyba 11 lat :) (czytaj : nie, nie kupił :)) Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted December 22, 2005 Report Share Posted December 22, 2005 Mam tą repliklę... Taka ona tam sobie... Lufa alu 10 cm... zasięg ma niewielki na kulkach 0.12 g. Wystarczy, że zamontowałem lufę 19 cm, dałem kulki 0.2 g, prowizorycznego hopsiupa i śmiga daleko i mocno. Z okna z trzeciego piętra strzeliłem do kumpla, który stał 15 metrów od bloku... Trafiłem 4 rzay na 5 :P Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted December 22, 2005 Report Share Posted December 22, 2005 A strzelając w poziomie ? Bo logiczne, że strzelając w dół kulka poleci dalej... Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted January 5, 2006 Report Share Posted January 5, 2006 a w poziomie również dobrze. Z 15 m strzelam do tarczy żelowej 15x20 cm. [ Dodano: 05 Sty 2006 09:15 ] Ale trzeba też dodać, że strzelając z wysoka jest takie zjawisko jak wiatr... Quote Link to post Share on other sites
p0lek Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 Mam takiego guna i wg mnie sprawuje się nieźle, jak na swoją cenę. Co prawda kulki 0.12 po jakimś czasie lecą ostro do góry, więc na dalsze dystanse celność jest słaba, ale podobno kulki 0.2 sa do niego lepsze. Bateria wytrzymuje mi ok. 6h na mrozie, więc chyba nie jest tragicznie. Za taką cenę (ok. 150 PLN na www.airsoftguns.pl) myślę, że warto. Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 Za taką cenę (ok. 150 PLN na www.airsoftguns.pl) myślę, że warto. Jasne, że warto. Jeżeli ktoś jest elektrykiem, zna się na na wieelu innych rzeczach, to tak jak pisałem w temacie "elektryki z allegro..." to za 150 zł warto kupić tego guna nawet dla samej przyjemności tunningu. Mam go już miesiąc, i jeszcze mi się nie roawalił :lol:. To sukces... A p0lek, jak chcesz, to możemy się powymieniać doświadczeniami co do tej replliki. Quote Link to post Share on other sites
p0lek Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 A wiesz może macgyver co zrobić, żeby strzelał dalej i mocniej? Rozkręcałeś go może? Ja narazie się boję :P Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 Nie ma czego się bać. Rozkręcasz i : *Jest cały gearbox(nie rozleci się, bo ma oddzielną obudowę) *komora z lufą. Można ją uszczelnić. Rozłóż ją(składa się z 2 plastików) i do tego co jest w środku przyklej na stałe uszczelkę. Uważaj przy sklejaniu, aby po złożeniu komory ponownie, ten "wypierdek"od "hop-up'a" był na górze. *Lufa wg moich obliczeń jest za krótka o 3 cm tj. Ma mieć 13cm. Wierz mi, nawet przedłóżenie o 3 cm poprawi celność i zasięg. Poszukaj lufy w Castoramie lub innych budowlanych. *Nie radzę opierać tuningu na gearboxie. Jak chcesz, to wstw sprężynę 130% i opowiesz mi potem, jak ładnie zębatki wylatywały prezez lufę :lol:. Ja skupiłem się na komorze i lufie. Tobie dali pewnie, tak jak mi, jako gratis kulki bezszwowe DE. Są dobre do strzelania w piwnicy, domu czy innych miejscach pozbawionych wiatru na odległość do 10-15m. Na powietrzu znosi je po 5 m. Radzę zaopatrzyć się w kulki 0.2 g. W razie pytań-wal śmiało:D. Quote Link to post Share on other sites
p0lek Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Dzięki, teraz mam ferie, trochę więcej czasu, to spróbuję się pobawić. Jak coś z tego wyjdzie, to podzielę się wrażeniami :lol: Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Powodzenia 8). Byłem laikiem w tych sprawach i po 2 tygodniach rozkładalem i składałem guna w 3 minuty. Quote Link to post Share on other sites
corky Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 macgyver , jaki tam jest GB ?? ten przezroczysty taki maly , czy taki jak w AUGu , mp5sd6 ?? Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 Taki jak tu :arrow: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82722775 tyle, że jakoś solidniej wygląda, bo czarny. Ale od paru osób słyszałem (może to przypuszczenia) że gearboxy przeźroczyste mają mocniejsze zębatki... Wedłóg mnie, to ten sam producent. Quote Link to post Share on other sites
corky Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 a nie wiesz jaki jest w Colt XM177 "Commando" B2 ?? nie chche zakladac nowego tematu :P Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 To jest temat o XM177 tylko nie wiem, czy to b2. Zaletą tego tematu są duże foty. http://wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=13181&start=0 Quote Link to post Share on other sites
Guest foka Posted March 1, 2006 Report Share Posted March 1, 2006 Mam taką replike sprawdza się bardzo dobrze miałem na początku problem z dolną szyna R.I.S ale od czego jest Kropelka :D i tak to tylko 5 minut roboty poza tym wszystko jest ok moim zdaniem warta była replika tych pieniędzy Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted March 1, 2006 Report Share Posted March 1, 2006 Mam taką replike sprawdza się bardzo dobrze miałem na początku problem z dolną szyna R.I.S ale od czego jest Kropelka Skąd ja to znam... Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie chłodnica złożona była tak: Większa część na górze, mniejsza na dole. Zauważyłem, że jak założy się podchwyt to cała dolna część chłodnicy giba się jak... Należy wykonać prosty manewr polegalący na zamienianiu elementów: Większa część chłodnicy na dól, mniejsza na górę. Mieszkasz niedaleko mnie :D. Wpadnij czasem na strzelankę. Mamy w końcu taki sam sprzęt... 8). Ja kiedyś do Łomży rowerem jeżdziłem :twisted: poważnie... Quote Link to post Share on other sites
kamilkk Posted March 8, 2006 Report Share Posted March 8, 2006 ja nie miałem takiego problemu chociaż mam tą replike jakiś czas i wszytko działa jak należy nawet roskręciłem ją ale potem nie mogłem złożyć myślałem jakieś pół godziny i wkońcu się udało... :D Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted March 8, 2006 Report Share Posted March 8, 2006 Polecam malowanie repliki. Za jakiś czas jak będę miał dostęp do cyfrówki dam fotki.Mogę zrobić kamerką internetową, ale to nie ma sensu... Wyszło ciekawie. Później opiszę dokładnie co i jak... Co do tunningu to KONIECZNIE wymiana lufy - bo siedzi o 6 cm za krótka i o śr. 6.45 :F. Warto też podłożyć 3-4 mm podkładki pod sprężynę w gb. Niby tak niewiele, ale duuużo daje. Ja zrobiłem to za pomocą pinezek - szpulek. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted March 8, 2006 Report Share Posted March 8, 2006 Malowanko znajdziesz u mnie na tanich, tylko nie pamiętam, gdzie. Jakby co szukaj po nicku. Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted March 8, 2006 Report Share Posted March 8, 2006 Wiem, przeciaż tam pisałem :wink:. Nie wytrzymam. Muszę się pochwalić. Narazie dam kiepskie foty z kamerki intarnetowej. Postaram się skombinować cyfrę. 1) http://img419.imageshack.us/my.php?image=snap21qv.png - Body i bardzo kiepsko widoczne napisy semi, safe i auto. Wykonane z modelarską precyzją. Jak? - napiszę potem kiedy będą lepsze foty. 2) http://img316.imageshack.us/my.php?image=snap16ie.png - Zielonkawo stalowa chłodnica. 3) http://img450.imageshack.us/my.php?image=snap100lu.png - Ogólny widok całości. 4) http://img221.imageshack.us/my.php?image=snap97js.png - Przednia część body. Ktoś na forum pisał, że pędzlem nie da się pomalować repliki. Ja pomalowałem w ten sposób 27 modeli samolotów, to mam wprawę. Dla mnie replika to trochę większy samolot :lol: Quote Link to post Share on other sites
kmilo Posted March 17, 2006 Report Share Posted March 17, 2006 jestem posiadaczem repliki m4a1 ris boyi moż znacie jakąś strone gdzie jest opisane jak ją rozłożyć na części to moja pierwsza replika aeg Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts