Largo-W Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 Cyrku ciąg dalszy ale już mniej: ... Heheh i to akurat moje replika :-) Umówmy się, że jest pewna zmiana - jest to jakaś seria 25'th, więc coś innego, bo w zestawie dają: Luneta Dwójnóg A najlepsze jest to, że cena o 60$ tańsza - ale do tej pory nie znalazłem normalnego APS 96, a coś mi się widzi, że replika w takim układzie jak pisze dexter nie pożyje tak długo jak RedRad'a :-) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 pożyje, będzie jednak dłużej chorowała na choroby wieku dziecięcego. I z czasem mogą pojawiać się luzy ale damy radę. Te wypisane wady nie są jakieś ogromne, to w sumie detale, w większości nie wpływające na samo działanie repliki. Ale wkurzają :/ Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Kolejny maruzenik, wersja rocznicowa ale tym razem zielona. Zestaw podobny jednak z lufą wytłumioną :D zamiast tłumika. Nowa seria komór PDI to faktycznie szit... Relacja będzie na bieżąco. Quote Link to post Share on other sites
Largo-W Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Kolejny maruzenik, wersja rocznicowa ale tym razem zielona. Zestaw podobny jednak z lufą wytłumioną :D zamiast tłumika. Nowa seria komór PDI to faktycznie szit... Relacja będzie na bieżąco. Ja za niedługo dodam swoją recenzję, ale wstępnie oceniam, że replika ma naprawdę wielką moc, przyjemnie się z niej strzela ( mogę potwierdzić słowa dextera, że M170 to wystarczająca sprężyna, chyba, że ktoś ma ręce 'większe od głowy'* to może spróbować z większą ), kulki będę na bieżąco kupował i za niedługo dodam wyniki jakie na niej osiągam - dobra, może na wiosnę, bo przy mrozie -10 strzelanie dłużej jak 30 minut grozi odmrożeniem rąk :D Mimo to, pracę dextera oceniam 10/10, wszystko szybko załatwił, a co najważniejsze, zależało mu na dobrym wykonaniu :-) Także polecam! * - jeżeli kogoś uraziłem, przepraszam. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Ha, już niespodzianki mam. Lufa wytłumiona maruzena ma na końcu przewężenie (robi za sabilizator, wiecie ocb). Przystosowane jest ono do średnicy luf wewnętrznych maruzena czyli 8mm a lufa standardu AEG ma 8,55 i nidyrydy :D. Trzeba wiercić a sam tłumik nie jest rozbieralny więc... muszę wiercić na głębokości prawie 15cm w głąb tłumika. Quote Link to post Share on other sites
Zielus Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 (edited) Witam Panów! Mam do Was pytanko. Jeśli wsadzę do APS 96 taki zespół cylindra i taką komorę to czy muszę wstawiać taki zestaw spustu? Z góry dzięki! Edited March 3, 2011 by Zielus Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 1) jaka sprężyna? M90 wytrzyma z palcem w d... 2) Ten zestaw cylindra to nieziemski szajs a konkretnie tłok z niego oraz gł cylindra. 3) spust nadaje się do śmieci. Quote Link to post Share on other sites
Zielus Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 (edited) Dzięki za szybką odpowiedz. Mam na myśli stockową sprężynę. Ale z twojej wypowiedzi wynika, że pdi to syf. A zatem: 1) Lepiej wpakować części od laylaxa? 2) A co z komorą? może być czy jakaś inna? Edited March 4, 2011 by Zielus Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 Komora PDI, lecz ostatnio Dex mówił, że jakoś słabo uszczelnia. Quote Link to post Share on other sites
Zielus Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 Aha dzięki wielkie koledzy! Quote Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 (edited) Pozwolę sobie odkopać temat, zamiast zakładać nowy. Warto kupować maruzena zamiast wella, skoro bebechy chyba wszystkie i tak trzeba wymienić? Mam do wyboru tuningo wać Warriora (którego mam), albo sprzedać go kuzynowi i kupować Maruzena i też tuningować. Nie wiem czy się opłaca. Edited July 15, 2012 by Ripx97pl Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted July 18, 2012 Report Share Posted July 18, 2012 Chłopie, to nie jest dział dla zielonych. Tutaj najpierw szuka się odpowiedzi, a dopiero potem pisze swoje pytania. Jeśli przejrzysz porządnie powyższy temat oraz ten o warriorze, dostaniesz odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted July 18, 2012 Report Share Posted July 18, 2012 Ten temat przeczytałem dwa razy i nic, a temat o warriorze ma ponad 160 stron. Przeczytałem trochę, i niczego nie znalazłem... Ale nie to nie, trudno, szukam dalej. Quote Link to post Share on other sites
ooRutek Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Ja mam pytanko, gdzie wogóle idzie kupić Maruzena ?? Z kąd wy to zamawiacie bo z tego co widze w Polsce niedostępny. Zapodajcie link czy coś, z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 W Polsce? Lol, nie żartuj, Polska to wielgacha czarna dziura na airsoftowej mapie świata. Quote Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 (edited) Ale my przynajmniej nie musimy biegać z czerwonymi repliczkami z 200fps ;) Edited October 8, 2012 by Ripx97pl Quote Link to post Share on other sites
ooRutek Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Tak więc? Sprowadzać z UK? Czechy? Niemcy? Linki, linki, linki dzięki Quote Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Na RedWolfie są. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Linki to nie w tym dziale. Tu sobie musisz sam poszukać, trolli nie karmimy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts