Westie Posted December 18, 2005 Report Share Posted December 18, 2005 Kurde, mam problema. Szukam spodni pasujących do mojej kurtałki M65 Woodland (binladenki :lol: ). Na razie znalazłem dwa mniej więcej pasujące modele: FOSTEX - http://demobil.pl/sklep/index.php?KOD=42&s...w=&pr=&strona=1 Amerykańskie - http://demobil.pl/sklep/index.php?KOD=43&s...w=&pr=&strona=3 Niedługo wymotam zdjęcie mojego "ciucha" - mam niejasne przeczucie, że jednak coś jest nie tak ze wzorem kamuflażu na tych Fostexach... Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted December 19, 2005 Report Share Posted December 19, 2005 Te drógie... Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted December 19, 2005 Author Report Share Posted December 19, 2005 Te drógie...O cholera, pójdę z torbami... :? Bo przyglądam się tym Fostexom i nie mam pewności, jakiego koloru są najjaśniejsze plamy. Jak są szarozielone, to dobrze, jak piaskowe - to kicha :? . Ale taki plus, że za kurtkę nic nie zapłaciłem :P . http://bunkier.com/pokaz.php?wiecej=on&id=...1467&kat_id=114 http://bunkier.com/pokaz.php?wiecej=on&id=...=983&kat_id=115 http://bunkier.com/pokaz.php?wiecej=on&id=...=494&kat_id=115 http://bunkier.com/pokaz.php?wiecej=on&id=...1456&kat_id=115 - a te cztery jakkolwiek wyglądają? Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted December 19, 2005 Report Share Posted December 19, 2005 Kup te które proponowałeś na początku- miałem orginały i podróby. W tych pierwszych chodze już 6lat i oprócz straty guzika nim im się nie stało, za to podróby wymieniam co roku... Jeśli chodzi o kolor to i tak spodnie będziesz miał bardziej zmatowione od kurtki- to naturalne że pierze się je troche częściej od cześci górnej... Quote Link to post Share on other sites
brok Posted December 19, 2005 Report Share Posted December 19, 2005 Pozatym m65 spiera sie znacznie szybciej niz BDU, small hunter ma racje ja swojkomplecik m65 kupilem prawie jednoczesnie i teraz spodnie sa bardziej wyblakle od kurtki. Aleosobisicemi to nie przeszkadza tak bardzo Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted December 22, 2005 Author Report Share Posted December 22, 2005 Aż się upewnię... Czy to na pewno M65? (nie, arafatki ani turbanu nie założę. Nie dopóki ktoś mi nie wciśnie kałasza w ręce.) Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted December 22, 2005 Report Share Posted December 22, 2005 Czy to na pewno M65? W zamyśle koreańskiego producenta pewnie tak. :) Niestety, to tylko podróbka M-65. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted December 22, 2005 Author Report Share Posted December 22, 2005 :ściana: No to cudnie. Już wiem, które kupić. http://bunkier.com/pokaz.php?wiecej=on&id=...=983&kat_id=115 - te. Bo najciemniejsze i jakoś będą pasować. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 22, 2005 Report Share Posted December 22, 2005 A nie lepiej kupic sobie za podobna cene oryginaly, czesto nowe? -> Allegro Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted December 22, 2005 Author Report Share Posted December 22, 2005 A nie lepiej kupic sobie za podobna cene oryginaly, czesto nowe?Nie... Bo kolory kamuflażu są nie te? Zamiast piaskowych plam na mojej podróbie są jasnooliwkowe? Quote Link to post Share on other sites
sobczaq Posted December 22, 2005 Report Share Posted December 22, 2005 Straszne :roll: Jak sięprzeczołgasz 20m to i tak będzie bez znaczenia :wink: Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 22, 2005 Report Share Posted December 22, 2005 Wlasnie, to ma byc sprzet do paradowania czy uzywania?? A spodnie i tak szybciej sie zuzywaja niz kurtki wiec za rok bedziesz musial kupic nowe spodnie bo te kopie intensywnego uzytkowania raczej nie wytrzymaja. Pozdr Quote Link to post Share on other sites
sobczaq Posted December 22, 2005 Report Share Posted December 22, 2005 Osobiście odradzam wszelkie podróbki spodni - średnia życia BDU made by Fostex - nie więcej niż pół roku życia :roll: Natomiast kopie które wybrałeś (te za 139) - uwązam że lepiej dołożyć te 40 pln i kupić kontraktowe M65, które posłużą Ci napewno prtzez długie lata. Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted December 22, 2005 Report Share Posted December 22, 2005 ale macie problem... Westie, bierz albo najtańsze, jeśli nie obchodzi Cię jakość, albo oryginały, jeśli obchodzi. tyle edit: z własnego doświadczenia mówię, że KONTRAKTOWE spodnie M65 są przereklamowane Quote Link to post Share on other sites
Deimos Posted December 23, 2005 Report Share Posted December 23, 2005 edit: z własnego doświadczenia mówię, że KONTRAKTOWE spodnie M65 są przereklamowane Ja natomiast z własnego doświadczenia wiem, że na pewno nie są przereklamowane. Spodnie M65 dobre są do chodzenia zarówno po lesie jak i w cywilu, dlatego zdecydowałem się na zakup kontraktowych. Czołgać się można, paradować również. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted December 23, 2005 Report Share Posted December 23, 2005 z własnego doświadczenia mówię, że KONTRAKTOWE spodnie M65 są przereklamowane Twoje doświadczenie rozmija się z doświadczeniem wiekszosci uzytkownikow M65... ja mam juz chyba 3 pare i sa rewelacyjne. Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted December 23, 2005 Report Share Posted December 23, 2005 wg mnie są przereklamowane, co nie znaczy, że są złe. poza tym BDUsy są w fajniejsze wzorki :wink:, a ja nie lubie chodzić w czymś, co ma krój jak worki od ziemniaków Quote Link to post Share on other sites
Regent Posted December 24, 2005 Report Share Posted December 24, 2005 wg mnie są przereklamowane, co nie znaczy, że są złe. poza tym BDUsy są w fajniejsze wzorki :wink:, a ja nie lubie chodzić w czymś, co ma krój jak worki od ziemniaków Otoż to, ja nie bardzo rozumie te ochy i achy nad spodniami M-65. Fajne moze dla choptasiów z deskorolkami,a w teren niekoniecznie. To portki ktore zostaly zaprojektowane do noszenia z podpinką, bez podpinki wszystkiego jest za duzo ;-) No i kwestia tzw "wyskiego stanu", jak podciagnąć to pas bedziemy mieli nad pępkiem - niewygodne! Jak pas mamy w pasie to z koleji krok wypada w polowie uda - tez niewygodne. Niegdyś skuszony zachwytami nad tymi portkami zakupilem i sie bardzo zawiodlem. Za to BDU... to sa dopiero portki!!! Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted December 24, 2005 Report Share Posted December 24, 2005 To chyba nie umiesz dobrać sobie odpowiedniego rozmiaru... Albo lubisz jak Ci się coś w rowek wrzyna- nie wnikam. Wytrzymalszych spodni nie widzialem- biore je w góry, na obozy, strzelanki- 6 lat mi służą i nic. W bdu cały czas się coś pruje- jak nie wzmocnienia na kolanach, to dupa- ewentualnie guziki po kolei odpadają. Jedyną ich wada może być mało przewiewny materiał na lato, ale dzięki temu nie odmrozisz sobie tak szybko dupska jak w bdu. Quote Link to post Share on other sites
Regent Posted December 24, 2005 Report Share Posted December 24, 2005 Doradź mi w takim razie jak dobrać sobie spodnie zaprojektowane do zimowej pikowanej podpinki tak aby nadawały sie do noszenia bez tejże podpinki? W tych portkach zawsze bedzie za dużo luzu, w nich przeciez miedzy klejnotami a krokiem musi byc miejsce na wspomnana podpinkę. Po co wiec mi ta do niczego nie potrzebna wolna przestrzeń i wiatr w nogawkach? Ja jestem zachwycony BDU a zdegustowany, jak dla mnie przereklamowanymi 65mi. To oczywiście moje prywatne zdanie, a nasza dyskusja ma charkater czysto akademicki, są zwolennicy splipek i zwolennicy bokserek, są zwolennicy 65ek i BDU. Normalna sprawa. Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted December 24, 2005 Report Share Posted December 24, 2005 Chm... idziesz do sklepu, bierzesz spodnie które chcesz kupić i przymierzasz do momętu aż uznasz że nic Cię nie uciska w klejnoty a zarazem nie wisi na wysokości kolan. Nie znam Twoich wymiarów (i nie chce poznać) więc nie doradze Ci jakie powinieneś nabyć. Co do Twojego stwierdzenia o bezcelowości tej dyskusji zgadzam sie z Toba w 100%- i tak nie zmieni ona nic w naszym życiu, więc możemy sobie darować jej kontynułacje. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted December 24, 2005 Report Share Posted December 24, 2005 mozna spodnie odpowiednio dobrac... nie za luzne, nie za male... Quote Link to post Share on other sites
LameBoy Posted December 25, 2005 Report Share Posted December 25, 2005 jakby nie były za luźne to byś nie miałich tak pomarszczonych w miejscu gdzie są pozapinane kabura udowa i panel :) bez tego masz krok w połowie uda i to wystarczy :) ja sam w m65 biegać nie moge, jeśli zaś taśmami z kieszeni przewiążę je dookoła ud to wtedy mam tak jak trzeba, i wygodne i prawidłowo działające, nie zawadzające :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts