-MARIO- Posted December 20, 2005 Report Share Posted December 20, 2005 Witam Prosiłbym o wypowiadanie sie osób,które posiadaja oba modele.Oczywiście trzeba zaznaczyć że M16 miałem.Mam kilka pytań co do siga.Jeżeli ktoś porównywał te 2 repliki prosze o pomoc w wyborze. Oto pytania: *przybliżony zasięg(sig 552) *awaryjnośc *problemy techniczne *wykonanie *żywotność Z góry dizęki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Kamciolinka Posted December 20, 2005 Report Share Posted December 20, 2005 scierwo-lepsze juz jest te m4a1 a jak to ci sie nie podoba to cos z TM-a bedzie najlepsze Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted December 20, 2005 Author Report Share Posted December 20, 2005 M16 jest git ale nie wiem jak ten SIG 552.A co do M4 to zabardzo oklepane apozatym te z CG sie psuje :roll: Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted December 20, 2005 Report Share Posted December 20, 2005 Mam siga 552. Jedyny problem z nim to nieszczelnosc tloka, ale mysle, ze to da sie naprawic. Jak tlok jest szczelny sig wali mocno i dosyc daleko. Mierzony zasieg skuteczny strzalu (znaczy z ilu m trafia czlowieka) to 32m. jest wykonany z niezlego absu. Chwyt przedni troche trzeszczy. Kolba jest skladana, nie ma luzow (nie telepie sie). Ogolnie polecam, a ta nieszczelnosc wystapila po dlugim uzytkowaniu (ja kupilem go z drugiej reki) Pozdrawiam!! Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted December 20, 2005 Author Report Share Posted December 20, 2005 dzięki Cyrek.Czylijak narazie widzę to M16 lepsze.Wszystko szczelne itp.Chyba że właśnie twój sig przez to że jesteś jego drugim właścicielem ma takie problemy.Pozdraiwam i czekam na wypowiedzi innych :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted December 20, 2005 Report Share Posted December 20, 2005 do czynienia z tym SIGiem miałem tylko raz. ten akurat był dość mocno użytkowany, kolba i chwyt trzeszczały, był dość lekki (nie wiem dlaczego) i nie wygodne było przeładowanie (ja wole jak w XM/M16 znaczy od góry, chyba, że jestes lewo ręczny). strzelał tez nie za wspaniale... max zasięgu to jakieś... 30-35m, może mniej, ale jak piszę, ten egzemplarz był dość mocno szczochrany, więc to może tego wina. [ Dodano: Wto Gru 20, 2005 11:22 pm ] a, no i mi się plastik nie podobał, ale to chyba kwestia gustu. Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted December 20, 2005 Report Share Posted December 20, 2005 Rzeczywiscie chwyt trzeszczy, a cala 'bron" jest lekka. Plastik ma dziwny kolor, ale jakosc w sensie trwalosc jest na bdb poziomie. Przeładowanie dla osoby praworecznej moze byc klopotliwe. Zapomnialem dodac, ze ma pojemy magazynek typu low- cap na 60 kulek. Sig ma tez 3 szyny, jedna gorna i dwie boczne na chwycie. Pozdro!! Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted December 21, 2005 Author Report Share Posted December 21, 2005 hehe tak jak myślałem nie ma to jak m16.To kicha sig jest troszke droższy a z tego co mowicie to niezadobry.M16 ma zasięg około 40m maga na 50 kulek(ja wpycham prawie 60)no i nic nie trzeszczy a ładowanie obojetnie na jaka ręke.pozdro :lol: Quote Link to post Share on other sites
Czlowiek Posted December 26, 2005 Report Share Posted December 26, 2005 No tak ale wyobraź sobie teraz takie wejście do pomieszczenia z M16 to najpierw wchodzi broń potem właściciel :P dlatego mi się wydaje że Sig jest dobrą uniwersalną bronią jak na razie mnie nigdy nie zawiodła Quote Link to post Share on other sites
samu Posted December 27, 2005 Report Share Posted December 27, 2005 Sig jest najlepszy dla leworękich.Praworęczni nie maja tu czego szukac bo będą sie tylko mordowali z przładowaniem i szybko sie zniechęca do tej repliki.Ale po za tym jest dośc dobry,posiadam Sig'a i nie narzekam,a trzeszczenie nie przeszkadza bo nadrabia to trwała konstrukcja więc myśle ze nie jest tak źle. [ Dodano: 27 Gru 2005 14:19 ] No właśnie.To zależy do czego chcesz miec replike.Jak do terenów otwartych to polecam m16 albo jakiś inny karabin,jak na bliższe odległości to Sig jest dobry ponieważ nie ma problemu z "chowaniem broni" albo drobnymi i szybkimi unikami. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted December 27, 2005 Author Report Share Posted December 27, 2005 hehe na m16 mam pomysły bo strzelałem z niej rok.kolba za ramie i idziesz:Ppozdro Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted December 27, 2005 Report Share Posted December 27, 2005 Heh, jak chcesz. Mnie osobiscie sig'a nie laduje sie gorzej niz m16, a jestem praworeczny. A tak swoja droga to nie lepiej wogole kupic jakas replike wella z metal GB?? Mozna trafic na aukcje internetowa i kupic taka za okolo 300zl Quote Link to post Share on other sites
lepa Posted December 28, 2005 Report Share Posted December 28, 2005 Swoją drogą mam pytanie dla posiadaczy tego M16 A1 z CG. Czy w miejscu łączenia kolby z body i przy pierścieniu lufy ta M16'stka nie jest łamliwa?? Moje poprzednie przygody z innymi m16 kończyli się właśnie na złamaniach w tych miejscach... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts