Bart[bs] Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 Narazie tylko w L85 ale kto wie czy star nie wymysli jakiegos zmodyfikowanego GB v.3/2 który bedzie umozliwial Blow Back w innych replikach 8O link http://starairsoft.com/S_L85_03.htm filmik http://www.starairsoft.com/Video/L85_Blow_...Back_System.mpg Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 Widziałem jeszcze taki bajer do AK. Można go kupić chyba tylko w komplecie z całą konwersją i kosztuje jakieś chore pieniądze... Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 Na wgc 48USD ( http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...C-AK23B_srch_AK ), to nie majatek... Ale trzeba wyciac dziure w gearboxie, tak wiec blow back + mocniejsza sprezyna raczej nie pojdzie w parze. Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 480$ (ok- 48$- źle spojżałem....) Quote Link to post Share on other sites
Bart[bs] Posted February 3, 2006 Author Report Share Posted February 3, 2006 jak dla mnie to tam jest napisane 48$ a nie 480$ o ile wiem z wgc mozna jakos zamawiac za posrednictwem machinegun, ktos ma moze pojecie ile by to kosztowalo? Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 Wg opisu z ulotki musisz jeszcze wstawic Gurderowska glowice i cylinder. Co do ceny naszych sklepow, to biora mniej-wiecej 5 pln za dolara w towarze... Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 YuriK80 z allegro sprowadza sprzęt z WGC - jak zamawia jakiś grubszy sprzęt, to za takie drobiazgi weźmie tylko mały % z kosztów przesyłki. Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 Ej Panowie zawalista sprawa do kalaszka, ile by kosztowala wysylka z WGC? A moze jak ktos by mi zamawial to by mi zamowil i bym pol na pol z kims zaplacil za przesylke? Quote Link to post Share on other sites
rosomaczysko Posted February 4, 2006 Report Share Posted February 4, 2006 Tak się zastanawiam... Czy nie skraca to żywotności repliki? Quote Link to post Share on other sites
Bart[bs] Posted February 4, 2006 Author Report Share Posted February 4, 2006 sorry ze odswiezam, ale czy ktos wie czy ten zestaw do kalasza pasuje do Bety? A czemu niby nie?? mialem oba: ak-47 i ak-beta, budowa zamka(tak sie to nazywa?) w niczym sie nie rozni wiec musi pasowac. Tak się zastanawiam... Czy nie skraca to żywotności repliki? napewno... ale w jakim stopniu? nie mam pojecia, mysle ze przy stocku z TM niebedzie to robilo wiekszej roznicy w zywotnosci. Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted February 5, 2006 Report Share Posted February 5, 2006 Zapewne obniży szybkostrzelność oraz przyspieszy zużycie akumulatora. Dodatkowo trzeba uważać, żeby nie przyhaczyć o nic rączką przeładowywania. Wyrzezanie dziury w gearboxie nie wzmocni go... Ale oczywiście klimat-gigant 8) Quote Link to post Share on other sites
Wochu Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Nie wiem jak sie ma sprawa w konwersji AK i L85 (z tego co wiem to w obu wypadkach body jest stalowe) ale widziałem blow-back w PSG-1 i szczerze mówiąc jakoś mnie to nie przekonuje. Pistolety gazowe są mniejsze, zamek stanowi większą część modelu i jest on poruszany przez gaz dzięki czemu " Gas blow-back'i " przyjemnie kopią. W AEGu zamek będzie poruszany elektrycznie przez co (tak mi sie wydaje) będzie on chodził raczej łagodnie a nie szarpał a co za tym idzie - blow-back nie będzie sprawiał takiej radochy i będzie mniej wyczuwalny. Swoją opinię opieram na (krótkich) obserwacjach PSG-1 i niekoniecznie muszę mieć rację. Zdaje sobie sprawe że nie da rady uzyskać odrzutu broni palnej w replikach, ale po strzelance z tą giwerką i porównaniu choćby do Glocka KSC IMHO blow-back w AEGach nie ma sensu. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 chciałbym troche odnowić temat sprzed ponad roku czy ktoś już próbował robić blow-back w AEG jaki jest koszt i kłopotliwość zrobienia czegoś takiego czy można dostać taki zestaw BB do Ak47 już w Polsce pozdro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts