homik Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 na military.pl dostepny jest nowy ak - http://military.pl/s/m/CG120701.html moze ten bedzie bardziej udanym od wersji "drewnianej". Moze ktos cos o nim wie? Quote Link to post Share on other sites
cerber Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 hehe dzis jak bylem w military to akurat go widzialem ;). Wygląda na straaaasznie plastikowy, jest bardzo leciutki. Osobiscie mi sie nie podoba bo plastik sie błyszczy i troche trzeszczy. Jesli chodzi o wyglad to wersja drewniana rulez :) o osiągach nic nie wiem ;P. Quote Link to post Share on other sites
homik Posted February 3, 2006 Author Report Share Posted February 3, 2006 w opisie military.pl pisze ze ma metalowe elementy wiesz moze ktore to? Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 pewnie znowu śrubki i spręzyny :) Quote Link to post Share on other sites
mig Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 na military.pl dostepny jest nowy ak - http://military.pl/s/m/CG120701.html moze ten bedzie bardziej udanym od wersji "drewnianej". Moze ktos cos o nim wie? Wątpię. W końcu kosztuje dwa razy mniej ;) Pewnie następny chinol sprzedawany pod marką CG. Quote Link to post Share on other sites
homik Posted February 3, 2006 Author Report Share Posted February 3, 2006 Istnieje tez mozliwosc ze to po prostu pomalowana wersja "drewniana". Nawet jesli chinol to moze byc ciekawie skoro famas(tez niby chinol) ma osiagi takie same jak mp5 tm (niektorzy mowili ze lepsze nawet) to kto wie. Quote Link to post Share on other sites
mig Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 Uuuu moderator sie chyba wk...wi. Wersja drewniana CG to AKM a to jest AK więc nie ma mowy że to to samo. Quote Link to post Share on other sites
Bobicz Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 To napewno jest chinol, bo po prawej stronie na body ma napis: 'MADE IN CHINA'. 8) Ja bym czekał, aż wyjdzie pod marką DE, bo pewnie tak się stanie. Co do wykonania, strzasznie plastikowy, błyszczy się; jednak gdyby wyszedł w cenie M47 DE, z pewnościa bym go kupił, chociażby dlatego, że to replika AK. Nie wiem na ile to jest prawdą, ale Pan z Military powiedział, że ma o wiele wiecej metalowych części wew. niż jego porzednik. Quote Link to post Share on other sites
cerber Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 w opisie military.pl pisze ze ma metalowe elementy wiesz moze ktore to? napewno spręzyna, śrubki...., lufa wewn (mam nadzieję ;P). Jednak jak mialem go w lapkach swoich to moge powiedziec tylko że: - dziwnie lekki, lzejszy od wersji drewnianej (na oko) - plastik w miejscu drewna straszliwie sie błyszczy i jest tak obrzydliwie (imho) wypolerowany błe! - szczerbinka ktora w wersji drewn chodzi idealnie tutaj jest z palstiku i sie ciagle zacina i wogole (powodzenia z celowaniem przez nią, JEST KRZYWA !!!) :evil: - jak sie go trzyma to sie obawia zeby sie nie rozlecial - przeladowanie ma kolorku srebrnego i ogolnie odpycha przynajmniej mnie :F Ciekawe jak z osiągami będzie. Jak bede w pon. jechal do military to go obmacam dokladnie i napisze doookladinie bardzo itp. jak co chodzi. tylko zasiegu/celnosci itp nie podam :twisted: Quote Link to post Share on other sites
markozk Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 Są to fotki jake dostałem na e-mail od military.pl Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 Dla mnie bomba! Jest dla leworęcznych, fajnie wygląda i jest to........ kałach :F Czy ja dobrze widze że ma regulowany Hop Up? Quote Link to post Share on other sites
cerber Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 ejjjj..... czemu an zdjechiach nie widac jak cholernie sie blyszczy kolba, loze, chwyt ??? ej.......... no..... :F przypomne ze element dosc istotny dla strzelania (szczerbinka) jest KRZYWA i z jakiegos niedopasowanego shit plastiku. I nie chodzi tak ładnie jak w AK z drewienkami :). Jesli chodzi o wykonanie wyglad itp. to zdecydowanie wygrywa ak z drewienkami :P. A jak kto kupi to i osiagi poznamy ^^ Quote Link to post Share on other sites
Beryl Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 cerber kiedy go miales w rekach jak dopiero wybierasz sie do military?? Quote Link to post Share on other sites
makos87 Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 Jeśli ten kałach ma przyzwoite osiągi, jest w miarę wytrzymały, to nic tylko kupić oryginalne drewka, zamienić je z tym czarnym plastikiem i za dobrą cenę możemy mieć naprawde fajną replikę :) Tylko czekać, aż ktoś napisze coś o osiągach. Quote Link to post Share on other sites
cerber Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 cerber kiedy go miales w rekach jak dopiero wybierasz sie do military?? W piątek :). Dzisiaj mialem pojechac zeby wymienic gumke hopup w rugerze bo pękła. I przy okazji DOKŁADNIEJ oblookac tego kalacha. A to co widzialem jak bylem i sie na nim specjalnie nie skupialem to napisalem wyzej. Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 Swiecace okladziny zalatwi papier scierny drobnoziarnisty (w sklepie z lakierami samochodowymi). Pozdrawiam!! Quote Link to post Share on other sites
mig Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 Jeśli chodzi o likwidację efektu świecenia to niektore tworzywa ładnie da się zmatowić rozpuszczalnikami, najlepiej smarować pędzlem. Oczywiście najlepiej najpierw spróbować na małej niewidocznej powierzchni. BTW. AKM cyberguna w promocji za 199 ;) Quote Link to post Share on other sites
Shab Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 Jak bylem w military to tez trzymalem go w rekach Metalowa jest (procz srubek i sprezynek) pokrywa komory nabojowej, wiecej nie zauwazylem Tak, jest to regulowany BAX Na pytanie, czy kolba sie juz tak nie lamie, ekpedient powiedzial, ze "teraz jest przykrecana na srubki" - nie jestem pewien, ale wczesniej tam byl chyba jakis pret, wiec moze to jest kolejny "+" nowej konstrukcji. O jakosci tworzywa sie nie wypowiadam, bo nie mam za bardzo porownania w tej grupie cenowej (trudno, zeby byly lepsze od ABSu zastosowanego w AK Maruyi), zle wrazenie jednak wywarl na mnie plastikowy selektor ognia (przyzwyczailem sie do metalowego). Nie podobaja mi sie takze czarne okladziny, ale to dlatego, ze lubie tylko drewniane (drewnopodobne) :wink: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 Aaa tam cyberguna :F Kto był na tyle odważny i zamówił karabin? Quote Link to post Share on other sites
cerber Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 Shab a przyjrzałes sie dokladniej szczerbince ?? :wink: P.S. Jak ktos to kupi/kupil to niech koniecznie napisze recke albo chociaz dokladny opis na froum :). P.S.2. Ciekawe kiedy bedą powyższe AK w wykonaniu DE :wink: ? Quote Link to post Share on other sites
dragonov Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 W ak47 black jest pokrywa komory nabojowej zrobiona z metalu , a jak jest w akm i jakie inne czesci sa w nim z metalu ? Ma ktos moze fajne fotki akm-a? Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 O ile fundusze i Werra pozwolą, może kupię i opiszę. Bo na mam niego ochotę. :lol: Quote Link to post Share on other sites
dragonov Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 Ja jednak wole dołozyc kilka złoty i miec w drewnie akm-a(teraz za 199zl) Quote Link to post Share on other sites
markozk Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 Ten kałach za 169 zl to kusząca propozycja :D Jak nie wygram aukcji mp5a3 to chyba go kupie. Zawsze jest gwarancja gdyby coś nie działało :) Quote Link to post Share on other sites
cerber Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 to chyba lepiej juz kupic tego za 199 zł. Z tego co widziałęm to wygląda na duzo abrdziej solidnie wykonany. :) Ale jak chcesz - jak kupisz to konicznie wrzuc recke na forum Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts