Gallain Posted February 9, 2006 Report Share Posted February 9, 2006 Ja mam pytanie jak w temacie. Rozebrałem GB, poprawiłem o-ring na głowicy tłoka (bo się zsunął) i złożyłem. Ale martwi mnie, że była ta głowica słabo nasmarowana. Kupiłem smar silikonowy, ale to gówna się nie nadaje, bo się strasznie klei :cry: Co mam kupić, żeby nasmarować głowicę tłoka i co przy okazji nie zniszczy gumowego o-ringa. Mam tutaj na myśli coś ze sklepu typu praktiker, co kosztuje nie więcej niż 10pln, bo nie uśmiecha mi się zamawianie kilku kropelek smaru z machineguna za 19pln + przesyłka, a i zależy mi na czasie. Na forum szukałem, ale jakos nic nie mogłem znaleźć. Please help, bo strzelanki mam od piątku 3 dni pod rząd. Z góry dzięki Link to post Share on other sites
tobi Posted February 9, 2006 Report Share Posted February 9, 2006 Polecam smar TF. Jest dostępny we wszystkich sklepach elektronicznych. U mnie kosztuje 12zł. Link to post Share on other sites
Gallain Posted February 9, 2006 Author Report Share Posted February 9, 2006 TF? Tak się nazywa czy to jakiś skrót? Link to post Share on other sites
Stolar Posted February 9, 2006 Report Share Posted February 9, 2006 Gallain a jaki dokładniej masz ten smar? Mój z castoramy(w takim „sprężynowym” :wink: dozowniku) też wydawał mi się zbyt gęsty i lepki więc po nasmarowaniu o-ringa rozrzedziłem go trochę olejkiem silikonowym w sprayu. Wszystko rozprowadzałem palcem i jest git. TF : Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
0L0 Posted February 10, 2006 Report Share Posted February 10, 2006 Ja używam samego silikonu - K2 SIL. Nie wysycha nawet po roku ;) Link to post Share on other sites
Gallain Posted February 10, 2006 Author Report Share Posted February 10, 2006 POsmarowałem tym smarem silikonowym, a na głowicę i o-ringa kapnąłem jeszcze ciutkę oleju. Działa jak ta lala :D Link to post Share on other sites
Recommended Posts