FA_Jeżyk Posted February 10, 2006 Report Share Posted February 10, 2006 hej, dawno nie pisałem, ale znalazłem coś ciekawego: gazeta.pl: "Lecą w kulki"? Policję szkolili paintballiści: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,5...00,3157035.html moje obserwacje: 1. gazeta schodzi na psy, jakość artykułu jest żenująca, podane informacje zupełnie niesprawdzone 2. do GDL: z osobistego doświadczenia wiem, że kontakty z 'prasą' powinny być BARDZO ostrożne - nikt z prasy nie jest zainteresowany AIRSOFTEM (dla nich to i tak paintball) - żeby coś napisać, trzeba mieć 'sensację' - mam osobiste podejrzenia, kto to nakręcił od strony gazety (metody i sformułowania 'policyjnego specjalisty' są mi znane) 3. kontakty z prasą - ostatnia moja rozmowa z prasą (materiał przygotowywany wspólnie z Regdornem jakiś czas temu) wyglądała tak, że gość ciągle się pytał: a) a ile osób się zraniło B) a ile mieliście problemów c) a komu stała się krzywda d) a robicie coś nielegalnie 4. uważajcie na siebie [zmienione, żeby było jaśniej] - należy uważać, żeby nie zostać wplątanym w rozgrywki między różnymi ludźmi (mi się to zdarzyło, że zostałem wykorzystany przez przeciwników fundacji w trochę analogiczny sposóB) - chodzi mi o to, że możecie stać się narzędziem w rozgrywce między różnymi stronami, stracicie znajomych i pozostanie wam niesmak, że zostaliście wykorzystani przez innych 'podobno' przyjaciół - osobiście miałem przypadek, że wielki hiper-super ex-gromowiec wobec mnie zastosował typową SB-kowską prowokację, żeby zaszkodzić innym. Prawdopodobnie teraz Leszek Drewniak jest wściekły na GDL, a oni nie bardzo wiedzą, jak się w to wplątali Ku uważnej przestrodze na przyszłość. Artur (Jeżyk) Quote Link to post Share on other sites
che Posted February 10, 2006 Report Share Posted February 10, 2006 hmm... z podpunktu 4 nie zrozumiałem wiele :D ale co do artykułu to...ee... przeciętny. pozatym na dole napisane: ŹRÓDŁO: Czytalem tez gdzies ze paintballisci zrobili sobie pojedynek bodajze albo z antyterrorystką albo wojskiem. i chyba paintballisci wygrali :| Quote Link to post Share on other sites
FA_Jeżyk Posted February 10, 2006 Author Report Share Posted February 10, 2006 jeśli chodzi o pojedynek, to nie ma co porównywać i dokładnie nic z tego nie wynika poza faktem, że w rozgrywce paintballowej painballiści wygrali. tylko tyle i dokładnie nic więcej. Artur Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 10, 2006 Report Share Posted February 10, 2006 jeśli chodzi o pojedynek, to nie ma co porównywać i dokładnie nic z tego nie wynika poza faktem, że w rozgrywce paintballowej painballiści wygrali. tylko tyle i dokładnie nic więcej. Dokładnie... Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted February 10, 2006 Report Share Posted February 10, 2006 Jak dla mnie - trzymać się jak najdalej z dala od wszelkich pismaków i potworów telewizyjnych. I piszę to z własnych doświadczeń z zupełnie innego hobby. Jak nie przekręcą, to nakłamią. Zawsze zrobią z człowieka/grupy przygłupa/ów, a z informacji sensację. Trafić na rzetelnego dziennikarza w temacie "jakiekolwiek hobby" to praktycznie niemożliwość. Ci "lepsi" nie zajmują się tak "niepoważnymi" tematami, reszta musi walczyć sensacyjką o czytalność/oglądalność. Apage pismakas... :wink: Im mniej rozgłosu wokół naszego hobby, tym lepiej dla nas. Quote Link to post Share on other sites
anek Posted February 10, 2006 Report Share Posted February 10, 2006 jedyna gazeta jak zauwazylem co pisze niecos o ASG to Broń i Amunicja ale oni pisza na temat pneumatykow oraz zastosowania i nic wiecej. a jak Jezyk napisal to ma Racje im dalej od pismaków ( przepraszam za kolokwializm) tym lepiej. I dziekuje za przestroge zawsze sie przyda:] Quote Link to post Share on other sites
Szczep Posted February 10, 2006 Report Share Posted February 10, 2006 Najbardziej trzeba się bać kretynów zgłaszających sie do prasy i opowiadających jacy to oni nie są rambo. Quote Link to post Share on other sites
Xie Posted February 10, 2006 Report Share Posted February 10, 2006 jeśli chodzi o pojedynek, to nie ma co porównywać i dokładnie nic z tego nie wynika poza faktem, że w rozgrywce paintballowej painballiści wygrali. tylko tyle i dokładnie nic więcej. Artur No prosze... widać pojedynki są popularne. Ja z kolei słysząłam o odwrotnej sytuacji, przy czym paintballiści się podobno przed rozgrywką chwalili (moze mało powiedziane) umiejętnościami ;P Co do prasy.... szkoda, że nie FAKT to pisał... byłoby jeszcze więcej "sensacji" :roll: ... podchodzę sceptycznie, ale ciekawa jestem jak wyglądała prawda Quote Link to post Share on other sites
FIX Posted February 10, 2006 Report Share Posted February 10, 2006 A najbardziej to trzeba uwazać właśnie na pismaków brukowca "NOWY DZIEŃ". Ich artykuły należy traktować z dużą dozą rezerwy. Potrafią po mistrzowsku wszystko powykręcać. Niedawno czytałem artykuł jak to z ofiary zrobili groźnego przestepcę. Quote Link to post Share on other sites
Fizia Posted February 10, 2006 Report Share Posted February 10, 2006 Witam , Poziom tego artykułu jest tak niski , że mi się to w głowie nie mieści podejrzewam , że gościu chciał (mówie tu o autorze ) iść do wojska i go nie przyjeli więc pisze głupoty :ściana: co za cieć :!: Pozdrawiam , Fizia Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted February 10, 2006 Report Share Posted February 10, 2006 Jezusmaria... Sen wariata nadmiar wódki... Tego pismaka powinno się staropolskim zwyczajem zagonić pod stół, żeby odszczekał. Jest dla mnie niepojęte, jak w ogóle mogło dojść do cyrków opisanych w artykule - ani chybi ktoś coś pięć razy przekręcił po drodze i z już przekręconą wersją poczłapał do Dziewulskiego i innych pożalsieboże ekspierdów. I dlatego takie bzdety wyszły. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Hehe- a jak ci sami kolesie piszą o Rydzyku, dzielnicowym ......(wstawić co kto chce)....... i innych to w to wierzycie. :D Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Hehe- a jak ci sami kolesie piszą o Rydzyku, dzielnicowym ......(wstawić co kto chce)....... i innych to w to wierzycie. Dlatego nie czytuję z zasady gazet :) Wolę wierzyć w to że mimo zaawansowanej technologii video w wiadomościach TV raczej nie montują wszystkich informacji ze scen w 3DMax-ie czy innym LightWave-ie :) :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
N.A.T.puszek Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Ale nie zapominajcie ze to (z całym szacunkiem) Polska - tu "wszystko sie moze zdażyć..." :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Więc (spokój) powiem ci dzisiaj: Polska to ojczyzna (idiotów) i ojczyzna Milesa Dejwisa... :D Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 a to artykul o NAS i wydaje mi sie ze nie ma w nim zadnej sensacji tylko czysta informacja Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Chłopacy mają swoją zbrojownię, Merytorycznie ok, ale... patrz wyżej. Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Chłopacy mają swoją zbrojownię, Merytorycznie ok, ale... patrz wyżej. coz jakos nalezy dotrzec do potencjalnych hobbystow i lepiej ich zrzeszyc w jakas grupe niz by mieli sie sami gdzies szwedac. co do sensacji to jak niema tematu to znajda ja wszedzie, ale pamietajmy ze sa tez i rzetelni dziennikarze i mimo szczerych checi musza pisac prawde bo jak inaczej nazwac zbior sprzetu - jak nie zbrojownia - a moze lepiej kacik z zabawkami?? 8) kazdy chlopiec duzy i maly ma kacik z zabawkami... Quote Link to post Share on other sites
N.A.T.puszek Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Polska to ojczyzna (idiotów) i ojczyzna Milesa Dejwisa... ale moja tez (i przypuszczalnie nas tu wszystkich rowniez) wiec odnosze sie z szacunkiem Quote Link to post Share on other sites
arch deluxe Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 http://www.greendevils.pl/g_d_l/odpowiedz/.../odpowiedz.html to może troche o GDL i ludziach ,którzy się za nich podają bo to istotna część artykułu Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 ale moja tez (i przypuszczalnie nas tu wszystkich rowniez) wiec odnosze sie z szacunkiem Troszeczkę przesadzasz :mrgreen: ale cóż każdy ma prawo poprzesadzać :mrgreen: Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted February 13, 2006 Report Share Posted February 13, 2006 xxxFENCExxx napisał:Cytat: Chłopacy mają swoją zbrojownię, Merytorycznie ok, ale... patrz wyżej. coz jakos nalezy dotrzec do potencjalnych hobbystow i lepiej ich zrzeszyc w jakas grupe niz by mieli sie sami gdzies szwedac. co do sensacji to jak niema tematu to znajda ja wszedzie, ale pamietajmy ze sa tez i rzetelni dziennikarze i mimo szczerych checi musza pisac prawde bo jak inaczej nazwac zbior sprzetu - jak nie zbrojownia - a moze lepiej kacik z zabawkami?? kazdy chlopiec duzy i maly ma kacik z zabawkami Ale mi chodzilo o CHŁOPACY..... :( Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted February 13, 2006 Report Share Posted February 13, 2006 tez jestem zawiedziony ze tylko chlopacy, moja zona natomiast obiecala isc na manewry ale tylko jak bedzie cieplo.... 8) Quote Link to post Share on other sites
N.A.T.puszek Posted February 13, 2006 Report Share Posted February 13, 2006 moja zona natomiast obiecala isc na manewry ale tylko jak bedzie cieplo.... chyba nie zrozumialem :roll: albo mnie cos ominelo :roll: Quote Link to post Share on other sites
Stopa Posted February 19, 2006 Report Share Posted February 19, 2006 Ktoś tu powiedział, że w gazecie nie można w miarę poprawnie opisać naszego hobby: http://www.goleniowska.com/artyk.php?id=68...data=2006-02-03 Co prawda tylko na szczeblu lokalnym, ale zawsze coś :) Artykuł zawdzięczamy jednemu z użytkowników wmasg. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts