wojt-as Posted April 9, 2003 Report Share Posted April 9, 2003 Może się zbłaźnię ale czy ktoś używał lub wie jak to wygląda ile kosztuje i gdzie można kupić najtaniej (chłe chłe) Link to post Share on other sites
wojt-as Posted April 15, 2003 Author Report Share Posted April 15, 2003 Chyba się zbłaźniłem albo nikt nie słyszał o AMT Hard Baller replikę robi tokyo-marui :cry: Link to post Share on other sites
Ritter Posted April 15, 2003 Report Share Posted April 15, 2003 Wojek... jeszcze raz - zajrzyj do tego granatowego małego katalogu, który dostałeś w pudełku z Thompsonem. A jak nie dostałeś to na następne strzelanie przyniosę Ci swój... To jest zabawka bez blow-back'a (wiem, to do szcześcia wszystkim potrzebne nie jest). To chyba raczej dość stary model, zobacz na tej stronie jakie to ma magazynki na kulki (zdjęcie na samym dole). Ja nie pchałbym się w coś takiego. I z pewnością nie znajdziesz tego w żadnym polskim sklepie. Nawet na WGC go nie mają, a to już zdecydowanie nie świadczy na korzyść tej zabawki. Na stronie Tokyo Marui kosztuje w przeliczeniu jakieś 150zł, więc chyba nie ma się co spodziewać cudów (?). Lepiej przyjdź pogadać zamiast zawracać ludziom głowę na forum... :wink: Link to post Share on other sites
wojt-as Posted April 16, 2003 Author Report Share Posted April 16, 2003 Sukam zabawki wymiatacza już mam! :evil: Notobananapa! Link to post Share on other sites
Ritter Posted April 16, 2003 Report Share Posted April 16, 2003 Aaaa... To co innego... A to ja przepraszam (wodzu, no co wódz...). :) Tu jest Polska, tu pełnej oferty Tokyo Marui nie uświadczysz. Że nie wspomnę o innych, mniej popularnych firmach. Nie ma lekko. Z tanich zabawek zostaje tylko "sprężynowy Tajwan". Podejrzewam że już sprzedawanie "dorosłych" elektryków w naszym pięknym kraju nie jest łatwym zajęciem, a na to czego szukasz chyba po prostu nie ma rynku zbytu... Czysta ekonomia, te zabawki są pewnie lepiej wykonane niż większość tanich gaziaków z Tajwanu. Ale po doliczeniu marży, cła i podatku będą miały cenę ze dwa razy wyższą przy zbliżonych lub może nawet gorszych osiągach... Kto ma w takiej sytuacji to kupować... Ale to temat do działu "Sklepy"... Życzę mimo wszystko powodzenia w poszukiwaniach... I jeszcze jedno - napisz wprost o co biega ( do jakich celów miały by być używane takie gun'y) może ktoś wpadnie na jakiś dobry pomysł. Link to post Share on other sites
PAT_Pinky Posted April 17, 2003 Report Share Posted April 17, 2003 Hmm... Z tego co wiem zadna firma w polsce nie sprowadza tego bo popyt pewnie bylby kiepski. Coz warto jest miec cos nietypowego czym inni nie moga sie pochwalic. Zastanawia mnie tylko jedna sprawa model AMT Hardballer to model sportowy co w raczej w zmilitaryzowanym ASG stawia jego uzytkowanie w dziwnym swietle. Poza tym to nastepna kopia niesmiertelnego 1911. Mysle ze jak bys sie spytal w paru firmach czy sprowadza to kuriozum :lol: to ktoras sie napewno zgodzi. Pewnie nawet cena nie byla by taka straszna. Link to post Share on other sites
wojt-as Posted April 17, 2003 Author Report Share Posted April 17, 2003 Może się mylę bo to już dawno było ale czyżby Arni alias T 800 strzelał do dziewic z innej broni w 1wszej części Terminatora? 8O Link to post Share on other sites
Ritter Posted April 17, 2003 Report Share Posted April 17, 2003 Wojtek się kryguje, to ja napiszę o co mu chodzi... może ktoś wpadnie na jakiś pomysł i poda jakieś rozwiązanie... Wojtkowi chodzi o "broń" do LARPów w pomieszczeniach. Ma być możliwie tanie, nie robić krzywdy. Siła uderzenia nie powinna być tak duża jak w "normalnych" gazowacach ASG - stąd mogły by to być te pistolety-elektryki TM, które są jednak u nas nieosiągalne. Przy tym jest jeszcze założenie, że "sprężyny" odpadają. "Karabinki" w wersji "mini" (które czasem są do dostania w Polsce) również nie wchodzą w grę. No to jasna specyfikacja potrzeb już jest. Może komuś coś przyjdzie do głowy? Link to post Share on other sites
Medium Posted April 17, 2003 Report Share Posted April 17, 2003 W światku ASG raczej dąży sie do zwiększenia zasięgu, celności, energii itp. w tym przypadku na odwrót. Jest i w ofercie polskich sklepów kilka tanich replik o marnym zasięgu - to jedno z rozwiązań. Drugie to zmniejszenie (regulacja zaworu) ilości gazu miotającego kulkę. Trzecie to zrobienie lufy do "normalnego" ASG bez Hop Up'a (wydatnie zwiększa on zasięg i przeniesienie energii kulki) o zdecydowanie większej średnicy wewnętrznej (kalibrze?) wzrośnie oczywiście rozrzut, ale spadnie energia kulki. Czwartym sposobem może być zastosowanie gazu słabiej się rozprężającego. Piąty sposób zastosowanie kulek o niższej średnicy (był gdzieś wątek o kulkach 5,5 mm). Można też zrobić hybrydę tych wszystkich sposobów lub niektórych z nich. Przy elektrykach można osłabiać podobnie (z wyjątkiem gazu - tam słabsza sprężyna) Tyle wymyśliłem na razie. Pozdrawiam. Medium Link to post Share on other sites
Wolf Posted April 17, 2003 Report Share Posted April 17, 2003 Wojtek, na nastepne strzelanie jak chcesz moge przywiezc elektrycznego Desert Eagla i gazowego Colta Superkillera - to zasadniczo tajwanskie odpowiedniki tego czego poszukujesz. Elektryczyn DE jest naprawde dosc slaby mozna spokojnei komus strzelic przylozenia i nie bedzie plakal. Colt killer to taki przedluzony colt.45 na gaz bez blowbacka - dosc slaby - porownywalny ze sredniej klasy sprezynkami. Oba modele sa dostepne w polsce (a przynjmniej byly) to sobie zobaczycsz czy cos takeigo Cie interesuje. Link to post Share on other sites
Guest Wilq Posted April 20, 2003 Report Share Posted April 20, 2003 Ja sądzę, że idealny byłby mauserek gazowy dostępny na firearms. Mauser ma jednak jeden plus i jeden minus na tle właśnie larpów: minus to to, że nie wygląda jak jakiś wymiatacz i nie ma za bardzo klimatu, a plus jest taki, że jest mały i łatwo go schować. Link to post Share on other sites
wojt-as Posted April 23, 2003 Author Report Share Posted April 23, 2003 Karis z nieba mi spadasz. Desert jest duży no ale z szaloną pasją go obejrzę tylko jeszcze nie wiem czy w tę niedzielę jest jakieś polowanie. Wilq co to za mauser? Notodobananapa! Link to post Share on other sites
Guest Wilq Posted April 26, 2003 Report Share Posted April 26, 2003 Ja sam wiem o Mauserze tyle, ile napisane jest w opisie na wmasg, czyli tu i, że można go dostać w firearms Link to post Share on other sites
wojt-as Posted April 26, 2003 Author Report Share Posted April 26, 2003 ACHA! Link to post Share on other sites
Recommended Posts