who Posted February 14, 2006 Report Share Posted February 14, 2006 Jak czyścić lufe w snajperce?? z góry dzięki Link to post Share on other sites
cerber Posted February 14, 2006 Report Share Posted February 14, 2006 Jaka lufe w jakiej snajperce ??????????????? Byloby fajnie jakbys napisal zanim teamt poleci. Pozatym poszukaj.... o lufach juz bylo na forum.... Link to post Share on other sites
Medi Posted February 14, 2006 Report Share Posted February 14, 2006 Wyciorem :!: Link to post Share on other sites
GZ Posted February 14, 2006 Report Share Posted February 14, 2006 Wyciorem :!: jakim i jak :?: Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted February 14, 2006 Report Share Posted February 14, 2006 Wyciorem :!: kto wyciorem nie pracuje temu żona nie gotuje Link to post Share on other sites
who Posted February 14, 2006 Author Report Share Posted February 14, 2006 Chodzi o Sig Sauer 90 ,wiem,że nie jest to jakieś cudo ale.... Wycior "pozbiera" wszystkie brudy?? A jak sie nie ma wyciora to jak najlepiej?? Link to post Share on other sites
cerber Posted February 14, 2006 Report Share Posted February 14, 2006 Ja lufe w mp5sd3 (UHC) czyszcze wyciorem, smaruje, wycieram (uwaga na hopka). I bardzo ładnie siem sprawdza. Link to post Share on other sites
CiChY_666 Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 Elo. Może ktoś z was montował kiedyś jakimś "domowym" sposobem Hopa? Chce właśnie pierwszy raz ulepszyć swoją nową pukawkę (MP5A4 Xindy) Jak ktoś ma jakieś ważne inf. jak to zrobić to z góry dzięks!!! Link to post Share on other sites
HateMe Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 Szukaj . Fiedotow podawał linki do różnych wersji HU domowej roboty . HateMe! Link to post Share on other sites
Juby Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 Elo. Może ktoś z was montował kiedyś jakimś "domowym" sposobem Hopa?Chce właśnie pierwszy raz ulepszyć swoją nową pukawkę (MP5A4 Xindy) Jak ktoś ma jakieś ważne inf. jak to zrobić to z góry dzięks!!! Szukanie nie boli . To jest tanie ASG to co kupiłes a nie firmowa sprężyna. http://wmasg.one.pl/forum/viewtopic.php?t=15578 Tutaj się pytaj! Link to post Share on other sites
Juhas Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 jesli niemasz wyciora, bardzo dobrze czysci sie takie lufy sznurówką, jednak to wymaga wyciągniecia całej lufy, przełożenia przez nią miękkiej sznurówki bądz czego kolwiek przywiazenie jednego konca np. do krzesła i wypolerowaniu. efekt jest taki że lufa od wewnątrz się błyszczy:D Pamietaj o tym żeby nie smarować lufy, to pogarsza osiągi twojej repliki. Link to post Share on other sites
Rollkin666 Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 Można też zrobić tak: Przeczyścić lufę wyciorem i psiknąć na pierwszą kulkę odrobinę oleju silikonowego (NIE WD-40!). Dostaniesz go w każdym sklepie motoryzacyjnym. Ewentualnie tak jak pisze kolega Juhas możesz zrobić. Jak wyciora nie mam pod ręką to poprostu biorę srajtaśmę, urywam odpowiednią ilość, skręcam i przepycham lufę. Później odrobinę smaru w lufę i gniazdo maga, kilka strzałów na sucho, kilka strzałów z kulkami i gotowe. Oczywiście co do drugiej metody to zdania sa podzielone. Ja osobiście jestem jej zwolennikiem. Poprostu HU może nie działać tak jak należy przez kilkadziesiąt strzałów, ale nasmarować lufę nasmarujesz. Pozdrawiam, Rollkin Link to post Share on other sites
GZ Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 powiedzcie, jakim wyciorem jeśli jakimś szczotkowym to na dzień dobry mówie dowiedzenia takiemu pomysłowi najlepszy sprawdzony sposób przecierak filcowy, najlepszy podkalibrowy, żeby nie wchodził b. ciasno 1 raz z silikonem, 2 na sucho i zobaczcie jak lufa wygląda tylko tzreba uważać na hop-up a najlepiej go zdjąć Link to post Share on other sites
Rollkin666 Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 Takim plastikowym, dołączanym do każdej repliki :P Przewijasz przez koniec kawałek papieru i czyścisz. Metody z przecierakami nie sprawdzałem. Link to post Share on other sites
GZ Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 Metody z przecierakami nie sprawdzałem. podobna przepychasz papier, filc, czy co tam znajdziesz Link to post Share on other sites
The Ghost Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 przepychasz papier, filc, czy co tam znajdziesz 1. przycinamy kawałek miękkiej szmatki (najlepiej bawełnianej) dł 2-3cm szer. taka żeby zmieściła się na styk w uchu wyciora 2. nawlekamy szmatke na ucho i rolujemy 3. rozprowadzamy niewielką ilość silikonu w lufie (dodatkowo można oddać ze 2-3 strzały w celu lepszego rozprowadzenia smaru) 4. jeśli replika posiada to KONIECZNIE SKRĘCAMY HOP-UP na min 5. wprowadzamy wycior do lufu ruchem posuwisto-zwrotnym krecąc w strone nawijania szmatki. a teraz w formie komiksu :) chyba wszystko jasne :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts