Tony91 Posted February 15, 2006 Report Share Posted February 15, 2006 nie dawno kupiłem berette 92F STTi jeszcze jej nie smarowałem ponieważ nie potrafie zdjąć zamka. Dzisiał zaczęła sie zacinać i od czasu do czasu nie brała kulek z magazynka. Czy to wina tego że nie jest nasmarowana??? W instrukcji był rysunek na którym było pokazane ze zamek sciągamy kierując w dół taki przycisk, ale w mojej berecie ten przycisk jest juz w dole a zamek jest założony. nie da sie go przekrecic z powrotem do góry. Jak moge zdjąć zamek??? PS. Bardzo propszę o odpowiedż Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted February 15, 2006 Report Share Posted February 15, 2006 1. Wyciągasz magazynek 2. Z prawej strony zamka naciskasz taki przycisk, umożliwi to obrócenie tej dźwigienki po lewej 3. Ściągasz zamek (powinien zejść bez większych oporów) Aby założyć zamek: 1. Wsumasz zamek na miejsce 2. Odciągasz lekko zamek do tyłu i przekręcasz dżwigienkę... Tak przynajmniej ja to robiłem i było dobrze ;) Quote Link to post Share on other sites
Tony91 Posted February 15, 2006 Author Report Share Posted February 15, 2006 ale własnie chodzi o to ze ta dzwigienka nie chce sie ruszyc, albo tak ciężko chodzi. nie prubowalem jej na siłe przekręcac bo boje sie ze cos zepsuje Quote Link to post Share on other sites
BlackSun Posted February 15, 2006 Report Share Posted February 15, 2006 NIe będę zakładał nowego topicu, bo mnie zaraz moderatorzy skasują lub zablokują. Chciałem się jednak podzielić z wami moimi spostrzeżeniami na temat beretty BF92F firmy STTI. Model: Beretta BF92F by STTI Wersja: 210fps, bez Blow Back, Hop siup jest, ale nieregulowany Sprzedawca: masterbator - Allegro opis: Pistolet jest wykonany z tworzywa, które być może jest ABS'em. Jest jednak wykonana bardzo przyzwicie. Dopracowano detale. Blow back uważam za bajer, któy nie poprawia osiągów pistoletu, tak więc nie ubolewam nad jego brakiem. Pistoletu nie rozbierałem jeszcze, jedynie ściągałem zamek do smarowania. Pistolet dość niezawodny. Ładnie trzyma się w łapce. Co do ceny,to znalazłem ten sam model tańszy (około 100 PLN) na Airsoftguns.pl. Pistolet jest celny. Na początek do ASG się nadaje - jako broń boczna też raczej nie należy się go wstydzić - ostatnio na strzelance bardzo sią przydał :mrgreen: wady: musiałem wymienić uszczelke pod zaworem bezpieczeństwa (tym ze śrubką), ponieważ oryginalna się wystrzępiła i zaczęła puszczać. Ponadto zabezpieczony pistolet nadal ma ruchomy spust, a kulki poprostu wypadają z lufy - trzeba uważać. Ogólnie polecam tę replike osobom, które chciałyby mieć gaziaka, a nie dysponują zbyt dużymi funduszami. Pistolet jest dobry - nie jest to wywalanie kasy w błoto. A teraz co do uwagi kolegi o tym, ze się wcina. Uważaj na kulki! magazynek jest dość czuły - kulki muszą być bezszwowe. Jeśli mają skrzydełka lub jakieś zadziory, to mogą się klinować i nie będą wchodzić do komory. Nie wspominając o tym, ze trefnymi kulkami możesz uszkodzić gumke hopsiupa. tak więc zanim rozbierzesz najpierw obejrzyj kulki. Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 Witam. Mam kilka pytan co do tej Beretty: -jakie czesci sa w niej metalowe? Czy magazynek i mechanizmy w srodku tez sa metalowe? -jaki jest jej skuteczny zasieg? -czy czesto robia sie syfony i czy sa jakies nieszczelnosci w magu? -jaka moze byc zywotnosc tego pistoletu(tak mniej wiecej sadzac bo jego budowie)? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
sienio Posted March 1, 2006 Report Share Posted March 1, 2006 Witam. Również jestem posiadaczem takowej Beretty i mam takie pytanie czy podany niżej magazynek pasuje do tego modelu - bo jakoś nieszczególnie przypomina ogyginał. :?: http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...t&product_id=52 :?: Quote Link to post Share on other sites
sil Posted March 7, 2006 Report Share Posted March 7, 2006 Nie, ten mag nie będzie pasował, za to ten na pewno: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...796c91330539f31 Co do wątku z zamkiem, to spróbuj wcisnąć ten guz zamiast przysisku - całość konstrukcji powinna pujść w górę i wtedy naciśnij drugi przycisk, a potem przekręć skrzydełko. Mówiąc proście ja wciśnij obydwa "przyciski" i przekręć skrzydełko. Brerette tą mam od 6 lat i miałem taki problem tylko 2 razy, ale ten sposób pomógł. I nie masz co się obawiać, że coś popsujesz - nie da rady ten pistolet jest nie do zdarcia. Quote Link to post Share on other sites
orzech2 Posted March 9, 2006 Report Share Posted March 9, 2006 też mam jedno pytanie dot. tej beretty a mianowicie na ile ładowań wystarczy butla 1000ml ?? Quote Link to post Share on other sites
NeOcRoN Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 Witam. Również nabyłem ostatnio ten model Bertetty, i oczywiście mam takie skromne pytanie. Wiem że wszelkiego rodzaju tujningi broni nie są wskazane jednak chciałbym się dowiedzieć co mogę zrobic, żeby broń była troszkę mocniejsza, miała większy zasięg oraz celność. Jeśli możecie to napiszcie, modów proszę nie bijcie jak jakąś gafe zrobiłem :D . Ps. Orzech cfaniaczku kiedy idziemy na strzelankę??? :twisted: Quote Link to post Share on other sites
p0lek Posted March 13, 2006 Report Share Posted March 13, 2006 W instrukcji był rysunek na którym było pokazane ze zamek sciągamy kierując w dół taki przycisk, ale w mojej berecie ten przycisk jest juz w dole a zamek jest założony. nie da sie go przekrecic z powrotem do góry. Jak moge zdjąć zamek??? A próbując zdjąć zamek naciskasz spust? Trzeba jednocześnie nacisnąć i przytrzymać spust i pociągnąć zamek. Quote Link to post Share on other sites
sil Posted May 12, 2006 Report Share Posted May 12, 2006 Witam. Również nabyłem ostatnio ten model Bertetty, i oczywiście mam takie skromne pytanie. Wiem że wszelkiego rodzaju tujningi broni nie są wskazane jednak chciałbym się dowiedzieć co mogę zrobic, żeby broń była troszkę mocniejsza, miała większy zasięg oraz celność. Jeśli możecie to napiszcie, modów proszę nie bijcie jak jakąś gafe zrobiłem :D . Ps. Orzech cfaniaczku kiedy idziemy na strzelankę??? :twisted: Plwcam przdłużyć bijnik - ta część, która uderza w przycisk do wypuszczania gazu w magu - dzięki temu kulka wystrzeli pod większym ciśnieniem, minusem jest to, że będzie zżerać więcej gazu. Drugi - dośc prosty - sposób to założenie tłymika, jako przedłużenie lufy, dzięki temu kulka poleci dalej i celniej. Quote Link to post Share on other sites
Tony91 Posted May 20, 2006 Author Report Share Posted May 20, 2006 Ostatnio na strzelance troche zapiaszczył sie mi mój pistolet. Wyczyściłem go ale nie moge dojsc do mechanizmu napedzajacego iglice.Pistolet strzela ale chodzi jakby troche ciężej, obawiam sie że to moze spowodować jakieś uszkodzenie. Bardzo proszę o rade. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted May 20, 2006 Report Share Posted May 20, 2006 Ja też mam pytanie. Czy gumka hup-up to standardowa do AEG lub czy można ją przyciąć, aby pasowała? Jeżeli nie, to czy można gdzieś dostać taką gumkę? Moja jest zdarta prawie do zera :twisted: Quote Link to post Share on other sites
woma Posted May 21, 2006 Report Share Posted May 21, 2006 ludzie stti wypuscilo gazowych Beretek chyba z 5 wiec mowcie konkretnie model czy ma BB czy nie itp Co do HU u mnie jest na stale w lufie (nie ma oddzielnej komory) Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 Beretta BF92F by STTI Wersja: 210fps, bez Blow Back, Hop siup jest, ale nieregulowany Co do HU u mnie jest na stale w lufie (nie ma oddzielnej komory) U mnie też, tylko nie wiem, czy zwykła gumka tam pasuje. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 u mnie nie bo nie ma jej nawet jak tam wsadzic poprostu jest w lufie tylko od srodka nie wyjmiezs jej i nie wsadzisz nowej Quote Link to post Share on other sites
Zyga Posted June 7, 2006 Report Share Posted June 7, 2006 Jak naprawic HOP UP, ktory zepsulem podczas oliwienia repliki ?!?! Czyscilem ta gumke i nic to nie dalo :cry: Quote Link to post Share on other sites
Guest faty Posted June 7, 2006 Report Share Posted June 7, 2006 1.czytamy netetyke do której mam link w opisie 2.tworzymy nowy temat żeby nie zmieniać tematu rozmowy Quote Link to post Share on other sites
wempel Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 1 BUTLA 1000ml wystarcza na wystrzelenie 2000-2500 kulek zalezy czy z BB czy nie Quote Link to post Share on other sites
sienio Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 :?: To znowu ja!! Zostawiam z magu troche gazu aby się uszczelki nie poluzowały ale po jakichś 3 dniach gaz całkowicje schodzi - czy to normalne??????? :?: Quote Link to post Share on other sites
Tony91 Posted July 22, 2006 Author Report Share Posted July 22, 2006 Nie chciałem otwierać nowego tematu dlatego zapytam tutaj. Czy ktoś posiada zapasowy magazynek do tej beretty? Jeżeli tak to gdzie został kupiony i za ile? Proszę podać linki do sklepów oprucz specshop.pl. Może ktoś ma do sprzedania ów magazyne? Proszę o odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted July 22, 2006 Report Share Posted July 22, 2006 troche inwencji i pomyślunku... http://wmasg.pl/forum/viewforum.php?f=4 Quote Link to post Share on other sites
Tony91 Posted July 22, 2006 Author Report Share Posted July 22, 2006 Szczerze to liczyłem, że ktoś zaproponuje mi kupno używanego magazynka lub da jakiś namiar np. do kogoś kto sprowadz karabiny i części z zagranicy, a nie, że bedzie mnie odsyłał z powrotem do Polskich sklepów. Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted July 22, 2006 Report Share Posted July 22, 2006 kupno używanego magazynka patrz -> komis namiar np. do kogoś kto sprowadz karabiny i części z zagranicy patrz -> RBB Padre Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted July 23, 2006 Report Share Posted July 23, 2006 www.taiwangun.com cena to 109 zł +wysyłka....poszukaj, to nie boli. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts