Michoxx Posted March 29, 2006 Report Share Posted March 29, 2006 Zakładam ankiete na temat tych baterii (od Well R 5 i 6 Stock) bo z nimi jest loteria i chce się dowiedzieć ile wam wytrzymują! Proszę zaznaczać taką ilość jaką wystrzeliwuje na stockowych częściach! Quote Link to post Share on other sites
aNaRkI Posted April 2, 2006 Report Share Posted April 2, 2006 U mnie to różnie z nią bywa. Na początku jak ją kupiłem to wywaliłem jakieś 2000 kulek i karabinek dalej chulał. Pozniej była taka akcja że wziołem karabin na wypad wystrzeliłem może magazynek poleżał tydzień biore za tydzien jeden magazynek i buuu i zdechł. A teraz trzyma mi już prawie miesiąc co prawda prawie nie strzelałem ale te 300-400kulek w miedzyczasie z okna poszło :P. Ale ogolnie na bateri wystrzelałem jakieś 4000-5000 kulek i jam jest z niej zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
szafa Posted April 2, 2006 Report Share Posted April 2, 2006 po dobrym sformatowaniu kilka razy bateria na spokojnie uciąga dwie długie strzelanki (po 1000+ kulek na kazdej). Po dwoch strzelankach podlaczam do rozldowarki (żarówka samochodowa+dwa kabelki:P) i swieci zarowka przez 15-20 minut i pada, wiec sadze ze trwalosc to nieco ponad 2000 kulek :D Quote Link to post Share on other sites
Efendi Posted April 2, 2006 Report Share Posted April 2, 2006 Mi tez trafila sie zadziwiajaco dobra bateria, nigdy nie rozladowuje jej do konca (nie posiadam rozladowywarki) Nigdy tez nie siadla mi przy strzelaniu, na strzelance wystrzeliwuje okolo 1000 kulek a bateria spokojnie starcza na dwa spotkania, lezy tydzien i jeszcze jest power. Potem ja znow doladowywuje i tak ja uzytkuje. A wystrzelilem z tego guna ponad 9 tys kulasow. Teraz ja przeciagne az gun przestanie dzialac i przekonam sie wreszcie ile wytrzymuje =] Wiem na pewno ze 2500 to dla niej zaden problem. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
tarnus Posted April 3, 2006 Report Share Posted April 3, 2006 W mp5 starcza mi na ok.2000 kulek 0,25g Quote Link to post Share on other sites
bogdA(n)SG Posted April 3, 2006 Report Share Posted April 3, 2006 Ja przed zakupem poprosiłem sklep o sformatowanie mi baterii, bateria przyszła sformatowana i naładowana (podziędzkowania dla taiwangun :D ). Bateria wytrzymała jedną strzelankę w dość niskiej temperaturze i bardzo dużo strzałów testowych w domu po czym padła. Jestem z niej zadowolony. PS. Wiecie może czy gdzieś jest możliwośc dokupienia takiej baterii ? Quote Link to post Share on other sites
czarny001 Posted April 5, 2006 Report Share Posted April 5, 2006 Ja niestety miałem pecha i sobie źle sformatowałem, więc trzyma mi około 1 mazgazynek :? Co do możliwości dokupienia to również zastanawiam się czy pasowały by baterie o przekroju poprzecznym w kształecie litery ,,U" do M4 :?: Oczywiście bez żadnych modyfikacji ze strony karabinu. Quote Link to post Share on other sites
Frostu Posted April 5, 2006 Report Share Posted April 5, 2006 Raczej nie, próbowałem z kumplem wsadzić tą baterię, ale okazało się że jest za ciasno. Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 vshape small wchodzi z lekką dozą hmm techniki ;P ale nic nie trreba kroić - może sie przydac ta informacja Quote Link to post Share on other sites
czarny001 Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 Jest za ciasno bo ogólnie chwyt jest mały, przeszkadza lufa zew. :?: (to było do Frostu). Co rozumiesz przez ,,lekką dozę techniki" :?: (to do hellmansa). Pytam ponieważ jak już mówiłem źle sobie sformatowałem swoją i muszę zainwestować w nową. Z góry dzięki za odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 Kolega ma m4 Wella, próbowaliśmy tam wsadzić moją baterię 9,6V V-shape. Nie dało się ale prawdopodobnie TYLKO z po wodu kabli przymocowanych do lufy zew. za pomocą zacisków. Gdyby je poprzecinać to NAJPRAWDOPODOBNIEJ baeria by wlazła. Quote Link to post Share on other sites
Frostu Posted April 7, 2006 Report Share Posted April 7, 2006 Well ma w porównaniu do m15a4 CA okładziny dłuższe i ciaśniejsze. Ja mam przecięte te zatrzaski, bo tak one kable napinały, że przy łamaniu jeden pękł wzdłuż. Według mnie bateria się poprostu nie zmieści. Tutaj trzeba iść w stronę stałej kolby, albo pojemnika na szynę RIS.. Quote Link to post Share on other sites
pantera Posted April 7, 2006 Report Share Posted April 7, 2006 a wracając do głównego wątku to bateria trzyma mi ponad 2,5 tys. kulek, dłuższe strzelanki mam co sobote,a w między czasie krótsze w tygodniu i na 2 dłuższe strzelanki i 2 krótsze moge bateri nie ładować bo strzela po prostu pięknie ( dobry właściciel=dobra bateria :P) Quote Link to post Share on other sites
Frostu Posted April 8, 2006 Report Share Posted April 8, 2006 Sorki za drobne wprowadzenie w błąd. Bateria typu U nie pasuje do R6. Bateria typu V (taka jak do mp5 na np. machinegun) bez problemu się mieści. Dzisiaj próbowałem z 1100 mAh 9,6 V, a szybkostrzelność (na 130 PDI) była taka: 8O . Jak mi nie wyjdzie eksperyment z bateria od wiertarki odkupię ją od kolegi. Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted April 12, 2006 Report Share Posted April 12, 2006 Siema miałem na mysli (mówiąc o technice) dokładne poukladanie kabli, tj. noie byle jak tylko tak raczej 'oszczedzając miejsce' pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Sgt. Paul Jackson Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 Witam uzywałem r6 jakies 2 miesiace temu i bateria starczała mi na około 3000 strzałow a teraz tej samej batki uzywam przy sr-16 po tuningu do 360fps i trzyma jakies 1000-1500strzałow. Quote Link to post Share on other sites
mishak Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 Mi bateria od Wella wytrzymuje na 2000+ kulek (w wellowskiej MP5ce). Warto by zaznaczyć, że MP5tka Wella ma bardzo małe wymagania jeżeli chodzi o prąd. Po około 1500 wystrzelonych kulek bateria nie daje rady ze stokowymi Mkami CA, a Wella napędza bez zauważalnego spadku szybkostrzelności. Quote Link to post Share on other sites
killa Posted May 30, 2006 Report Share Posted May 30, 2006 moja bateria sie po prostu zjarala. teraz mam sanyo large 8.4v i wytrzymuje naprawde dlugo, a najwazniejsze ze tak strasznie wzrosla mi szybkostrzelnosc. bron strzela naprawde szybko. Quote Link to post Share on other sites
Sgt. Paul Jackson Posted June 1, 2006 Report Share Posted June 1, 2006 Podłaczyłem dzisiaj moja batke od r6 do m15a4 carbine i wytrzymała jakies 3,5 tysiaca strzałow . Quote Link to post Share on other sites
TOLDI Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 Witam mam pytanie gdzieś kiedyś słyszałem , że można zrobić rozładowywarke z wiatraczka do komputera... czy to rozwiązanie sprawdzi sie w wellu?? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts