Furionx Posted July 8, 2023 Report Share Posted July 8, 2023 Witam, chcę przesiąść się z wiatrówki na ASG/AEG, strzelam sobie rekreacyjnie, poszukuję gotowego lub do tuningu(ale jaka baza?) karabinu snajperskiego, jedyne co mnie interesuje to FPS i nie przekroczyć 17J. Sprzęt jaki mnie interesuje to przy wadze kulki 0.2 1200fps+ lub waga kulki 0.5, 850fps+. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted July 9, 2023 Report Share Posted July 9, 2023 Dlaczego chcesz się przesiąść na ASG? ASG służy do zabawy z innymi graczami. Maksymalnie jakie snajperki są dopuszczane przez organizatorów to zazwyczaj max 600 fps na 0.2 ~3,3J Najcięższych kulek jakich się używa to chyba 0.5g,a wtedy 3,3J to jest ~380 fps na tych kulkach. Nie znam się na snajperkach, ale złożenie dobrej to raczej koszt 2000 zł w górę, a naprawdę dobrej to nawet 4000 zł. Do strzelania tarczowego o niebo lepsza i tańsza jest wiatrówka, a jak 17J za mało, to zawsze można kupić/zrobić mocniejszą i zarejestrować. Quote Link to post Share on other sites
KAMA3 Posted July 9, 2023 Report Share Posted July 9, 2023 Kolega napisał, że chce strzelać rekreacyjnie, więc niekoniecznie do tarczy ;) Nigdzie nie jest nakazane, że repliki ASG służą wyłącznie do zabawy z innymi graczami. Sam od kilku lat używam replik ASG do rekreacyjnego "puszkobicia", a tych lepszych do strącania kapselków na 10 m :) Wcześniej strzelałem z wiatrówek, dobrych wiatrówek, nawet w zawodach HFT i wcale nie musi to być tańszy wybór, dobra wiatrówka kosztuje ładnych parę tysi, a nawet kilkanaście. Natomiast trochę dziwi mnie to szukanie przez Kolegę tych wielkich ilości fps'ów. Repliki ASG to konstrukcyjnie nie to samo co wiatrówki, gładka lufa i kuleczka nigdy nie dadzą takiej precyzji strzału, a do puszkobicia na 20-30 m wystarczy ok. 400 fps. No chyba że chodzi o demolkę, to wtedy tak, szmoc jest ważna ;) Quote Link to post Share on other sites
datek11 Posted December 29, 2023 Report Share Posted December 29, 2023 HPA Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts