chapi Posted April 15, 2006 Report Share Posted April 15, 2006 A widzisz taka sprawa, zapomniałem, że Aug ma v.3 :| skleroza nie boli . Jeśli chodzi o zamawianie z kocashop to dziewczyna mojego brata jest chinką poprosiłem ją, żeby wszystko przeczytała co i jak, sklep jest koło jej miasta i wygląda to w ten sposób, że podobno za granicę i w granicach kraju nie można przesyłać niczego przypominającego broń po za tym pisało, że ma być zakaz sprzedaży ASG w Chinach. Jeśli będę miał tylko fundusz to dołącze się do zamówienia, jak będe wiedział z czym stoje to dam Ci znac na pm. pozdrawiam chapi Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted April 15, 2006 Author Report Share Posted April 15, 2006 podobno za granicę i w granicach kraju nie można przesyłać niczego przypominającego brońZa granicę faktycznie nie można, ale sam gearbox broni nie przypomina ;). Poza tym i tak ludzie omijają ten zakaz wysyłając repliki przez Hong Kong. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted April 25, 2006 Report Share Posted April 25, 2006 Coś mi się zdaje, że sprawa zamawiania gearbox-ów jakoś zamarła co? Może w między czasie trochę zamieszam.. :) znalazłem coś takiego: link do M8-1 na stronie z "metalowymi" wellami typu R6 itd. Czyżby coś nowego, czy może chinczyki wciskają both-słoniątko jako metalowy? :) Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted April 25, 2006 Author Report Share Posted April 25, 2006 I tak, i nie - to jest słonik z metalowym gb. Ciekawe, że to wersja SR, a nie z tą tandetną atrapą lunety. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted April 25, 2006 Report Share Posted April 25, 2006 Westi to może od razu spróbowac sciągnąć coś takiego? :) Sądząc z twojej wypowiedzi o Hong Kongu coś tam już wczesniej sie zetknołeś z handlem ze wschodu.. :) Warto z tymi misiami gadać? Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie? Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted April 26, 2006 Report Share Posted April 26, 2006 Tylko karabin bedzie na granicy z clem innym a czaesc to czesci klopotow nie bedzie bo broni nie przypominaja.... Quote Link to post Share on other sites
lup Posted April 26, 2006 Report Share Posted April 26, 2006 true... true... ja zabył :) Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 22, 2006 Author Report Share Posted May 22, 2006 To jeszcze rzecz bardzo sexy, a mianowicie słoniowy AUG z metalowym gearboxem w wersji compact. Komorę HU od Marui da się wstawić - okno wyrzutnika łusek się otwiera: Quote Link to post Share on other sites
Piasecznik Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 To że się okno wyrzutnika łusek otwiera to nic jeszcze nie znaczy. Nawet jeśli nie otwierałaby się to tylko lekkie utrunienie w regulacji hopup. Otóż komora hopup w AUG jest częścią lufy zewnętrznej i jej montarz do niej jest dosyć powiedziałbym "charakterystyczny". Radzę obejrzeć u kogoś konstrukcję lufy, zobaczyć wszystkie śrubki i części składowe lufy zewnętrznej. Dzięki sprężynie w komorze hopup, lufa wewnętrzna wraz z komorą hopup może poruszać się w zakresie 3mm względem lufy zewnętrznej. Dzięki takiemu rozwiązaniu, wszelkie niedopasowania między GB, dyszą GB a komorą hopup są niwelowane. Nie widziałem replik Elephanta, widziałem za to wiele innych replik TM i CA i w żadnej z nich nie było takiego rozwiązania. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 23, 2006 Author Report Share Posted May 23, 2006 Wot zakombinowali, niech ich szlag. :? Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted May 25, 2006 Report Share Posted May 25, 2006 Nie zakombinowali, tylko poradzili sobie z zapewnieniem szczelności układu lufa-GB i zachowali możliwość szybkiego wyciągnięcia samej lufy tak jak w oryginale. Kto miał choć raz zacięcie "w polu" docenia to rozwiązanie w AUGu. Chińczycy w swoich replikach oczywiście nie będą się tak wyrafinowanie zabawiać. Życie. - Quote Link to post Share on other sites
Piasecznik Posted May 25, 2006 Report Share Posted May 25, 2006 Potwierdzam ;) Westie - daj sobie spokój z tym Elephantem. Kup AUGa by Tokyo Marui i będziesz się cieszył po wieki z najzajebistrzej repliki jaką widział świat ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts